Pina colada je popularni koktel koji kombinira rum, kokos i ananas, a potječe iz Portorika. Ovu slasnu kombinaciju okusa možete prekopirati i napraviti sočnu tortu.

Torta s okusom pina colade obuhvaća klasični biskvit koji se poškropi s kombinacijom soka ananas i ruma, prekriva s komadićima svježeg ananasa te gustom kremom na bazi šlaga i kokosa.

Važno je dobro ohladiti biskvit prije posluživanja kako bi se sljubili okusi i teksture. Mi vam dajemo klasični recept za biskvit u nastavku. Ako imate svoj prokušani recept za biskvit, slobodno ga iskoristite umjesto našeg.

Sastojci za tortu s okusom pina colade:

Sastojci za biskvit:

  • 3 velika jaja
  • 200 g samodizajućeg brašna
  • 200 g omekšanog maslaca
  • 160 g bijelog šećera
  • 4 žlice punomasnog mlijeka
  • 1 paketić vanilin-šećera

Sastojci za sirup:

  • 6 žlica soka od ananasa
  • 3 žlice ruma

Sastojci za kremu:

  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 90 ml kondenzirana mlijeka
  • 80 g kokosovih pahuljica
  • 50 g svježeg ili konzerviranog ananasa
  • 20 ml kokosova mlijeka
  • 20 g šećera u prahu

Priprema torte s okusom pina colade:

  1. Napravite biskvit: odijelite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke pretvorite u čvrsti snijeg uz pomoć miksera. Žumanjke, šećer i vanilin-šećer izmiksajte u gustu kremu. Dodajte omekšani maslac i mlijeko i nastavite miksati. Na kraju postepeno umiješajte brašno i istučene bjelanjke.
  2. Prelijte smjesu u namašćeni kalup za torte promjera 22 centimetara i pecite 30-ak minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Provjerite čačkalicom je li smjesa pečena prije nego što je izvadite iz pećnice. Pustite da se biskvit ohladi do kraja.
  3. Pomiješajte rum i sok ananasa pa dobivenom tekućinom nakapajte gornji dio biskvita. Stavite biskvit u hladnjak da se stisne.
  4. Napravite kremu: u mikseru istucite vrhnje u šlag zajedno sa šećerom u prahu. Dodajte kondenzirano i kokosovo mlijeko i nastavite miksati. Na kraju umiješajte kokosove pahuljice u kremu.
  5. Na biskvit dodajte nasjeckani ananas te preko svega premažite kremu. Po želji možete dodati još kokosovih pahuljica na vrh.
  6. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak da se stisne na nekoliko sati.
  7. Poslužite tortu dobro ohlađenu. Dobar tek!

10 trikova slastičara uz koje će vam torte i kolači biti sočni i puni okusa Toskanska torta s pinjolima Torta od palente i naranče Torta od jagoda i piškota +3 Čokoladna torta

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju