Pina colada je popularni koktel koji kombinira rum, kokos i ananas, a potječe iz Portorika. Ovu slasnu kombinaciju okusa možete prekopirati i napraviti sočnu tortu.
Torta s okusom pina colade obuhvaća klasični biskvit koji se poškropi s kombinacijom soka ananas i ruma, prekriva s komadićima svježeg ananasa te gustom kremom na bazi šlaga i kokosa.
Važno je dobro ohladiti biskvit prije posluživanja kako bi se sljubili okusi i teksture. Mi vam dajemo klasični recept za biskvit u nastavku. Ako imate svoj prokušani recept za biskvit, slobodno ga iskoristite umjesto našeg.
Sastojci za tortu s okusom pina colade:
Sastojci za biskvit:
- 3 velika jaja
- 200 g samodizajućeg brašna
- 200 g omekšanog maslaca
- 160 g bijelog šećera
- 4 žlice punomasnog mlijeka
- 1 paketić vanilin-šećera
Sastojci za sirup:
- 6 žlica soka od ananasa
- 3 žlice ruma
Sastojci za kremu:
- 350 ml vrhnja za šlag
- 90 ml kondenzirana mlijeka
- 80 g kokosovih pahuljica
- 50 g svježeg ili konzerviranog ananasa
- 20 ml kokosova mlijeka
- 20 g šećera u prahu
Priprema torte s okusom pina colade:
- Napravite biskvit: odijelite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke pretvorite u čvrsti snijeg uz pomoć miksera. Žumanjke, šećer i vanilin-šećer izmiksajte u gustu kremu. Dodajte omekšani maslac i mlijeko i nastavite miksati. Na kraju postepeno umiješajte brašno i istučene bjelanjke.
- Prelijte smjesu u namašćeni kalup za torte promjera 22 centimetara i pecite 30-ak minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Provjerite čačkalicom je li smjesa pečena prije nego što je izvadite iz pećnice. Pustite da se biskvit ohladi do kraja.
- Pomiješajte rum i sok ananasa pa dobivenom tekućinom nakapajte gornji dio biskvita. Stavite biskvit u hladnjak da se stisne.
- Napravite kremu: u mikseru istucite vrhnje u šlag zajedno sa šećerom u prahu. Dodajte kondenzirano i kokosovo mlijeko i nastavite miksati. Na kraju umiješajte kokosove pahuljice u kremu.
- Na biskvit dodajte nasjeckani ananas te preko svega premažite kremu. Po želji možete dodati još kokosovih pahuljica na vrh.
- Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak da se stisne na nekoliko sati.
- Poslužite tortu dobro ohlađenu. Dobar tek!
10 trikova slastičara uz koje će vam torte i kolači biti sočni i puni okusa +3