Galerija Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 13 Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 15 Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 7 Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 9 Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 16 +15 Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 17

Puno povrća koje je kraće termički obrađeno, piletina i začini ono je što vam treba za jedan brzi, zdravi wok koji smo kuhali s Daliborom Matanićem. U posljednje vrijeme radio je na tome da skine pokoju kilu i zbog toga je promijenio prehranu. ''Puno više kuham nego što se to možda čini na prvu. Gotovo svaki dan kuham'', rekao nam je naš poznati redatelj, koji je počeo kuhati, a da u tome i uživa tek kad se oženio, a sada je raspodjela tog ''kućanskog posla'' u njihovom domu 50:50.

S novom prehranom ponekad bi kuhao samo za sebe, a našalio se kako s kilama nije izgubio i živce, ali je možda pokojeg prijatelja.

Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 9 Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 9 (Foto: Pixabay)

Njegovo pak prijateljstvo s Podravkom traje dulje od 15 godina. Režirao je i njihove reklamne spotove povodom 75 godina poslovanja, koji su, kako kaže, iz nekog internacionalnog kuta pokazali Podravkine proizvode koje svi dobro poznajemo i imamo u našim smočnicama, poput ajvara ili Vegete.

Kao svoje omiljeno jelo predstavio je azijski wok, za koji piletinu najradije reže na trakice, upravo onako kako ju je spremao i Podravkin chef Mišel Tokić u emisiji ''Kuhamo s Podravkom''. Osim planetarno poznatog dodatka jelima s povrćem Vegete , najdraži začini su mu oni svježi koje doma uzgaja, a u svoj wok voli dodati čili i ''pretjerati'' sa sojinim umakom ili Vegeta Natur tekućim dodatkom jelima, kao u ovom woku koji je napravio sa chefom Mišelom Tokićem u društvu Tatjane Jurić.

Koliko je fin ovaj jednostavni wok, provjerite sami uz ovaj recept.

  Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 7 Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 7 (Foto: Pixabay)

RECEPT - PILETINA S POVRĆEM IZ WOKA

Sastojci:

 

 

  Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 17 Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 17 (Foto: Pixabay)

Priprema:

  1. Pileće filee operite, posušite, narežite na ploške. Zatim ih narežite na trakice, pospite škrobnim brašnom, promiješajte i ostavite sa strane.
  2. Poriluk prerezan po pola dobro isperite, a zatim ga sitno narežite. Papriku narežite na trakice, tikvice na deblje ploške pa na rezance, a češnjak sitno nasjeckajte.
  3. U woku dobro zagrijte ulje i postupno dodajte piletinu. Povremeno promiješajte da se odvoje trakice te popecite da porumeni, a zatim je izvadite šupljikavom grabilicom.
  4. U isti wok po potrebi dodajte još ulja i kad se zagrije, stavite poriluk, kratko popecite uz miješanje pa dodajte papriku. Popecite je na jakoj vatri da lagano uvene te dodajte tikvice i nastavite pržiti uz miješanje. Povrću je kratko potrebno da uvene.
  5. U woku na dnu razmaknite povrće pa dodajte češnjak da se zagrije i zamiriši. Zatim popaprite, dodajte chili i Vegeta Natur tekući dodatak jelima.
  6. Piletinu vratite u wok, dodajte vino i kratko pirjajte da se vino reducira i svi sastojci povežu.
  7. Gotovo jelo pospite grubo narezanim indijskim oraščićima i narezanim mladim lukom.
    Poslužite s kuhanom rižom te po želji pospite narezanim svježim korijandrom.

Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 16 Dalibor Matanić: Piletina s povrćem iz woka - 16 (Foto: Pixabay)

Savjet: Jelu možete dodati i drugo povrće, npr. brokulu, samo ju je potrebno prethodno skuhati al dente i ocijediti.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju