Na zadovoljstvo mnogih, nakon nekoliko tjedana karantene, svoja vrata odnedavno su ponovno otvorili restorani, bistroi i kafići diljem Hrvatske. Među njima je i jedan street food bar, relativno nov na gastronomskoj sceni metropole, koji se nalazi na Europskom trgu (Vlaška 19), a zove se Piacere, što u prijevodu znači 'zadovoljstvo', 'užitak' ili jednostavno - 'guštanje'

Piacere je specijaliziran za različite vrste tjestenina koje su obogaćene finim umacima i dodacima. Tjesteninu proizvode od samo tri sastojka; durum krupice (dobivena od durum pšenice koja daje visokokvalitetnu krupicu), jaja i vode. Svježe napravljenoj tjestenini potom se dodaju različiti, bogati umaci, koje također sami spravljaju.

Sve umake rade from scratch, odnosno otpočetka - domaću šalšu, green curry, pesto, muškatnu kremu od tikve i viskija, kremu od crvene paprike i brusnica, juneći jus i temeljce, koji su ujedno i temelj njihova jelovnika. Tu je još i fantastični domaći maslac s mješavinom začina koji također sami rade, a dodaju ga u završavanju tjestenine. U ponudi trenutačno imaju četiri vrste tjestenine: tagliatelle, bucatine, fusille i torteline.

Jelovnik je osmišljen tako da poveže više stilova kuhanja, tu se isprepleću mediteranski s kontinentalnim, tako da se za svakog može pronaći ponešto. Izdvajaju se tjestenina Piacere, upotpunjena mariniranim ramstekom i cijenjenim tartufom, zatim Zeleni pajcek, čiji je posebni sastojak domaća zelena spicy curry pasta s dodatkom mariniranog lungića, feta sira i baby špinata.

Red Hot Chic sadrži pravo malo bogatstvo okusa; kremu od crvene paprike, sočnu piletinu, odličan  chimicurri umak te kapare koji cijelom jelu daju svjež okus. Ljubitelje ribljih okusa oduševit će Rock and Tortelini, divna kombinacija svježe spravljenih tortelina, punjenih lososom, svježim sirom, skutom, narančom i kaduljom.

Filozofija Piacerea savršeno je jednostavna: omogućiti ljudima uživanje u svježoj tjestenini vrhunske kvalitete po prihvatljivim cijenama. Imaju i promišljenu dostavu jela u biorazgradivim posudama koje dolaze s drvenim vilicama, a od noviteta se može očekivati velika terasa. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju