Krumpir je iznimno fleksibilna namirnica koja se jede na svim kontinentima – iako njezina priprema često varira. U Sjedinjenim Američkim Državama i u Ujedinjenom Kraljevstvu popularna je termička obrada krumpira u kori koja se naziva još i baked i jacket potato.

Krumpir se obično stavlja premaže uljem i solju, stavi na lim za pečenje i u prethodno zagrijanu pećnicu te termički obrađuje oko sat vremena dok unutrašnjost krumpira nije do kraja pečena, mekana i pahuljasta.

Dodajte maslac i mlijeko

Vruć krumpir se pažljivo razreže, pomiješa s maslacem i začinima te posluži kao prilog ili glavno jelo.

Želite li dodatno produbiti okus pečenog krumpira, ali i njegovu teksturu, odvojite unutrašnjost krumpira od kore, pomiješajte ga s maslacem, ali i nešto mlijeka. Potom ga začinite na uobičajeni način i vratite u pečenu koru.

Mlijeko je sastavni dio pripreme pirea od krumpira, pa ne čudi što će se lijepo uklopiti i u ovaj recept. Ovako pečeni krumpir možete poslužiti i s mnogo različitih dodataka.

Na pečeni krumpi u kori možete staviti:

  • kiselo vrhnje
  • naribani sir po želji
  • kockice šunke
  • preprženu slaninu
  • preprženo mljeveno meso
  • kuhani grah u umaku od rajčice
  • kuhani slanutak
  • kuhanu leću
  • tunu u konzervi
  • povrće po želji

Ako nemate vremena za dugotrajno pečenje krumpira – možete se poslužiti ovim trikom i termički ga obraditi za svega 15 minuta u mikrovalnoj pećnici.

Praktički besplatan: Sastojak za savršene pečene krumpire uz koji vam meso i ne treba Mast na kruhu Pire Rižoto +0 Pečeni krumpir

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju