Da biste dobili savršeni pire od krumpira, zaboravite na veliki lonac, puno vode i dugo kuhanje. Testiranjem različitih metoda kuharski znalci došli su do zaključka da se odlični rezultati mogu postići u svega 15-ak minuta.

Umjesto da oguljeni krumpir stavite u komadu ili prepolovljen u veliki lonac pun vode, narežite ga na tanke kriške. Tanke kriške ravnomjernije se i kraće termički obrađuju, što rezultira kremastijim i finijim pireom.

Umjesto u hladnu vodu, kriške krumpira stavite u lonac kada voda zavrije. S obzirom na to da kriške krumpira ne zauzimaju mnogo mjesta, možete ih staviti u srednje veliki lonac s manje vode nego što ste to prije činili. Dovoljno je da voda prekriva narezane plodove.

Tanki komadi krumpira također će se brže termički obraditi – za svega 15-ak minuta. Ako želite da pire bude savršeno gladak, kuhane kriške stavite u takozvani ricer. Dakako, poslužiti se možete i klasičnim gnječilom za krumpir.

Krumpir oplemenite mlijekom, a ako želite dekadentan okus – u njega dodajte i nešto vrhnja za kavu te komadić maslaca.

7 predobrih jela za svaki dan ovoga tjedna koja su puna proteina Napravite proteinske palačinke Pečeni losos Varivo sa slanutkom koje obiluje bjelančevinama biljnog porijekla +0 Svinjski kotlet

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju