Želite li ispeći hrskav komad mesa bez da iskoristite litru ulja? Nabavite fritezu na vrući zrak. Ona baš kao što joj ime govori, termički obrađuje namirnice vrućim zrakom i ne treba joj mnogo ulja da bi ostvarila taj cilj. Štoviše, ako ne želite ne morate staviti ni kap ulja tijekom pripreme hrane.

Hrskava pečene piletina je savršeno jelo za pripremu u fritezi na vrući zrak. Želite li biti sigurni da je meso iznutra mekano i ukusno, marinirajte ga barem sat vremena prije pečenja, a po mogućnosti i večer prije pripreme.

Piletina voli marinade na bazi mlaćenice koja omekšava meso i jamči njegovu sočnost. Pečena piletina bit će sočnija i ako koristite komade mesa s kostima poput one od zabatka.

Hrskavi pomfrit Hrana i piće Zaboravite na pećnicu: Hit-friteza s kojom ćete dobiti hrskavi pomfrit bez kapi ulja

Sastojci za hrskavu piletinu:

  • 1 kg piletine
  • 500 ml mlaćenice
  • 240 g brašna
  • 120 g ljutog umaka po želji
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica luka u prahu
  • ½ čajne žličice sušenog origana
  • ¼ čajne žličice kajenskog papra
  • sol i papar po želji

Pečeni pileći zabatci Hrana i piće Trik za pečenu piletinu koja će biti sočna čak i ako je koju minutu predugo ostavite na tavi

Priprema hrskave piletine u fritezi na vrući zrak:

  1. Pomiješajte mlaćenicu, ljuti umak i oko dvije čajne žličice soli pa u tu mješavinu uronite piletinu. Pokrijte zdjelu i stavite u hladnjak na barem sat vremena ili preko noći.
  2. U drugu zdjelu stavite brašno, nešto soli i papra, češnjak u prahu, luk u prahu, sušeni origano, kajenski papar i dobro promiješajte.
  3. Piletinu iz marinade uronite u mješavinu na bazi brašna i dobro je prekrijte sa svih strana.
  4. Tako pripremljenu piletinu stavite u košaru od friteze na vrući zrak i pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok joj unutrašnjost ne dosegne 73 Celzijeva stupnja.
  5. Nemojte pretrpavati košaru s mesom jer se piletina neće dobro ispeći. Obavezno okrenite meso u fritezi na pola pečenja.
  6. Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!

5 grešaka zbog kojih piletina iz tave ili pećnice nije dovoljno sočna i hrskava +0 Piletina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju