Želite li brzo nadoknaditi propuštene kalorije ili vam se očajnički jede nešto slatko – isprobajte čokoladice u smjesi za palačinke. Priprema ne zahtijeva puno filozofije. Napravite smjesu kakvu inače radite za palačinke, samo gušću. Želite li da smjesa bude kompaktnija, možete dodati i praška za pecivo, a za aromu tu su rum, vanilin šećer te narančina ili limunova korica.
Čokoladice odaberite prema ukusu, a prije pripreme držite ih u hladnjaku ili stavite u zamrzivač sat vremena prije pripreme. Možete ih narezati na manje dijelove kako biste dobili loptice ili ih uvaljati u komadu bez previše razmišljanja.
Štapići za ražnjiće ili čačkalice praktični su alat kojim se možete poslužiti za lakše oblaganje smjesom. Prema potrebi skratite štapiće, nabodite čokoladice i uvaljajte u smjesu sa svih strana. Dodatno desert „zakomplicirajte“ i sladoledom od vanilije, mljevenim orašastim plodovima i šlagom.
Sastojci za pržene čokoladice:
1 jaje
200 ml mlijeka
200 ml mineralne vode
8 žlica glatkog brašna
prstohvat soli
čokoladice prema izboru (Snickers, Bounty, Mars)
ulje za prženje
Priprema:
1. Umutite jaja pa dodajte mlijeko te sjedinite smjesu.
2. U zasebnoj posudi umiješajte brašno i sol pa postupno dodajte mlijeko i jaja dok ne dobijete glatku gustu smjesu za palačinke.
3. Zagrijte ulje u lončiću ili dubokoj tavi na 175 °C.
4. Umočite čokoladice u smjesu i pržite oko dvije do tri minute.
5. Pažljivo izvadite šupljikavom žlicom ili hvataljkama pa ocijedite na kuhinjskom papiru.