• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

Okršaj mesnih jela: Darko i Ana ukrstit će snage i pokazati tko je moćniji na tanjuru

Za njih dvoje rijetko koji ljubitelj dobre hrane nije čuo. Darko Kontin jedan je od prvih i najpoznatijih food-blogera u Hrvatskoj, dok je Ana Antunović svoje zavidno znanje i blogerske početke okrunila uspjehom u poznatom kulinarskom showu Nove TV. Svojim jelima izazivaju glad i želju za gastronomskim istraživanjem, a dvoboju njihovih mesnih jela imat ćete priliku svjedočiti u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 7.10.2022 08:24 komentari
viber Created with Sketch.
Darko Kontin i Ana Antunović
Darko Kontin i Ana Antunović (Foto:Nova Studio)

Galerija Darko Kontin i Ana Antunović 0

U trendu Pipi e patati pipi e patati Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom Tješi i grije Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom Zuppa Inglese Zuppa inglese Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode

Darko Kontin za sebe kaže kako nema svoju kulinarsku priču iako iza njega stoje recepti i jela koja već godinama izazivaju glad, i to ne samo zato što je vješt fotograf nego i veliki kreativac u kuhinji, koji spretno barata namirnicama i tehnikama.

''Počeo sam kuhati još za vrijeme fakulteta. Bio sam gladan, studentska kuhinja mi se baš nije svidjela i tako je krenulo moje gastronomsko istraživanje, s vremenom kuhanje i ljubav prema hrani'', prisjeća se Darko, koji je tada shvatio da kuhanje za njega nije puko preživljavanje, nego vrsta relaksacije. ''Proces kuhanja nešto je što me neopisivo opušta i neka vrsta ljubavi jer se kroz hranu volim prisjetiti nekih stvari u djetinjstvu i neka me jela jako emotivno vežu uz neke lijepe trenutke.''



U prvi dvoboj s Darkom ući će food-blogerica i kreatorica sadržaja za digitalne medije Ana Antunović. Ana je svoj profil na Instagramu otvorila 2018. jer su je kolege na tadašnjem poslu tražili recepte za inspiraciju.

''Hrana za mene predstavlja užitak i uvijek kažem za sebe da ne volim toliko kuhati koliko volim hraniti ljude, posebno svoje prijatelje. Cijela priča oko Kuhane i pečene i kuhanja počela je tako što sam ja uživala u tome da pripremam drugima večere. Svaki dan kad bih objavila nešto na svojem profilu, bilo je jako puno odgovora na tu priču ili sliku, tako da sam u jednom trenutku odlučila presjeći i početi se baviti kuhanjem'', rekla nam je Ana.

Da je danas Ana ozbiljan profesionalac kada je kuhinja u pitanju, potvrđuje i Darko: ''Ana je super, pratim njezin rad, znam je već neko vrijeme. Čini mi se da će napraviti savršeno jelo, prekrasno ukrašava tanjure i znam da je dobra s okusima. Veselim se tom izazovu, ne vjerujem da ću biti moćniji na tanjuru pored nje, ali bit će mi to lijepo iskustvo, tako da se stvarno radujem tome.''



Veliko poštovanje prema svojem protivniku osjeća i Ana: ''Vjerujem da je on jedan od prvih deset ljudi koje sam zapratila kad sam otvorila Kuhanu i pečenu, tako da dugo godina pratim njegov rad. Uživam u njegovim slikama hrane, ali i u svemu što radi i mislim da je on jedan od pionira hrvatske blogerske scene, tako da mi je jako drago da ćemo mi ukrstiti snage.''

Tko će se od njih dvoje bolje snaći u ovom izazovu, odlučit će chef Darko Vlašić, koji će ocjenjivati jela blogera u našem serijalu. S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić će odlučiti koji će blogeri proći dalje i u konačnici proglasiti onog najboljeg.

Najviše volim kuhati…

Ana: Preferiram mesna jela, iako to ne znači da ne eksperimentiram i istražujem druge okuse. Dolazim iz obitelji u kojoj je meso svakodnevno na meniju, znam dosta o mesu, ali trudim se otkrivati i veganske i vegetarijanske recepte. Zapravo jako želim da se konzumacija mesa umanji i da svi skupa počnemo konzumirati više ribe i povrća, tako da pokušavam u svojim receptima imati tu neku šaroliku sliku.

Darko: Najviše volim kuhati slano, nije mi bitna namirnica dok god je slano i hrskavo, to mi je prvo na tanjuru. Pretežno jedem mesna jela. Volim dosta junetinu i jela na bazi piletine.

Ne volim jesti…

Ana: Najmanje sam spretna u pripremi ribe. Ne volim jako jesti ribu, iako je to jako čudno jer dolazim s Pelješca, ali taj dio o mesnoj obitelji, valjda otuda to vuče. Nisam vična u spremanju ribe i riba mi je najveći izazov. Već sam puno bolja jer vježbam i trudim se jednom do dva puta tjedno jesti ribu, ali i dalje mogu puno bolje.

Darko: Samo dva jela ne volim jesti. Jedno od njih je hladetina – uz najbolju volju ne mogu. Drugi je tlačenica, mislim da se tako kaže. Mi prigorci kažemo prezvušt, to je isto jedno jelo od kojeg imam traumatična iskustva iz djetinjstva.

Nikad mi neće dosaditi…

Ana: Pršut. Iako moja obitelj prerađuje suhomesnate proizvode, pa tako i pršut, i imam neograničene količine pršuta, i dalje ga jako volim, i dalje mi je jedan od najdražih osjećaja u životu doći kod mame kući na topli kruh ispod peke, namazati skutu i na to staviti fetu pršuta.

Darko: Mislim da su jaja namirnica koja mi nikad neće dosaditi, a od mesa slanina. To je jedini razlog zbog kojeg nikad ne bih mogao postati vegan.

Ne mogu zamisliti tjedan bez…

Ana: Namirnice bez kojih ne mogu zamisliti tjedan su maslac, parmezan, i to neki jako dobar parmezan, i neki dobar komad mesa.

Darko: Ne mogu zamisliti niti dan bez jaja, to je namirnica koju doma najviše trošim. Na sreću, još uvijek imam baku koja još uvijek ima koke nesilice, tako da imam puno jaja. Nakon jaja tu je luk. To su dvije namirnice bez kojih nijedno jelo ne pripremam.

Za pripremu dobrog komada mesa ključno je…

Ana: Za pripremu dobrog komada mesa više je ključnih faktora. Prvo je čišćenje, dakle čišćenje što je moguće više žilica. Ja ne uklanjam kompletno svu masnoću jer smatram da masnoća ipak puno doprinosi okusu mesa. Zatim, jako dobra tava, po mogućnosti od lijevanog željeza, bez obzira na to što ju je malo teže održavati, ali stvarno odlično radi svoj posao. Treba znati točno u kojem trenutku meso izvaditi i prebaciti u pećnicu, koliko ga držati u pećnici i tu nema recepta jer sve ovisi o komadu mesa koji spremamo.

Darko: Za pripremu dobrog komada mesa ključno je strpljenje. Ako se priprema na naglo, na gril tavi ili roštilju, bitno je strpljenje. Ne treba žuriti, ne treba ga previše okretati, pritiskati ili čak zbog brzopletosti obraditi na prejakoj temperaturi jer će se onda ili presušiti ili prepeći.

Anine i Darkove kulinarske vještine pogledajte u videu i otkrijte kako su uz nekoliko sezonskih namirnica iz Konzuma napravili jela vrijedna i najboljih restorana.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #darko kontin
  • #ANA ANTUNOVIĆ
  • #konzum
  • #okrsajblogera
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Najpoznatiji mlin na svijetu: Kultno pariško mjesto u kojem su se okupljali i nacistički vojnici
Na današnji dan
Najpoznatiji mlin na svijetu: Kultno pariško mjesto u kojem su se okupljali i nacistički vojnici
Akcija čišćenja i besplatan ručak: HPD Kapela poziva ljubitelje prirode u Park prirode Žumberak
Idemo?
Akcija čišćenja i besplatan ručak: HPD Kapela poziva ljubitelje prirode u Park prirode Žumberak
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Prva sarma festivala
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Sanja Cukon: Stratagliatta od najboljih komada mesa koju probajte napraviti baš uz ove tehnike
Pokrovitelj Pivac
Sanja Cukon: Stratagliatta od najboljih komada mesa koju probajte napraviti baš uz ove tehnike
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Zapišite ove datume: Najbolji hrvatski restorani nude vrhunske menije po promo cijeni
Pokrovitelj Mastercard
Zapišite ove datume: Najbolji hrvatski restorani nude vrhunske menije po promo cijeni
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Kuće bez arhitekta
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
Kolač s puno okusa i šarma: Recept za sočnu šarlotku od jabuka
Jednostavno
Kolač s puno okusa i šarma: Recept za sočnu šarlotku od jabuka
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Potraga za hrvatskim planinarima u Sloveniji koje je zatrpala lavina
zatrpala ih lavina
Velika tragedija - pronađena tijela hrvatskih planinara: "Troje mladih ljudi u jednom danu. Potreseni smo"
Prevrnuo se čamac na Dunavu: Ima mrtvih
IMA MRTVIH
Potraga za nestalima u Dunavu: Angažirana plovila, sonari, psi, HGSS, a podignuti i dronovi
Tko su hrvatski planinari poginuli u Sloveniji? Jedan brat se nedavno vjenčao, drugi se trebao uskoro
velika tuga
Cure detalji o poginulim planinarima: Jedan brat nedavno se oženio, drugi se trebao uskoro
show
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Oženio se Ivan Zak
pogledajte fotke!
Oženio se Ivan Zak! Evo tko je samozatajna žena koja je osvojila njegovo srce
Roko Kolarić u drugoj emisiji showa Supertalent
Mali frajer velikog glasa
Kao da je proživio tri života: Poslušajte moćnu izvedbu Barine pjesme o kojoj će se dugo pričati!
zdravlje
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Pokrovitelj Donat
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
Izvrsni izvori
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
zabava
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Zdravlje na prvom mjestu
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Pogledajte što radi ovaj dostavljač na semaforu! Ovo je nevjerojatno
Bolje ne!
Pogledajte što radi ovaj dostavljač na semaforu! Ovo je nevjerojatno
tech
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
Nije puno, ali statistički značajno
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Pojavile se brojne teorije
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
sport
Juventini stali u red za Modrićev dres poslije utakmice, ali jedan je imao najbolji plan i na kraju ga dobio
borba za "svetu majicu"
Juventini stali u red za Modrićev dres poslije utakmice, ali jedan je imao najbolji plan i na kraju ga dobio
Navijači Barcelone nakon debakla sasuli paljbu na Roberta Lewandowskog
Tragičar
Navijači Barcelone nakon debakla sasuli paljbu na legendu: "Šaljite ga u Saudijsku Arabiju"
Modrićeva čarolija donijela penal Milanu, a onda je uslijedio ogroman promašaj američkog Hrvata
Kakva prilika!
VIDEO Modrićeva čarolija donijela penal Milanu, a onda je uslijedio promašaj američkog Hrvata
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Did Tunja
2U1
Kakav nastup pun emocija! Dražen pod hitno treba otići na Broadway ili u Hollywood!
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Papi Bucket
KOKOŠI
Ovaj cover Majine pjesme morate čuti! Ostali smo bez riječi!
U dobru i zlu: Nada se da je ovo sve noćna mora iz koje će se probuditi
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Nada se da je ovo sve noćna mora iz koje će se probuditi
putovanja
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Zuppa inglese
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Posao za hrvatske tekstilce
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Prestigli SpaceX
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
lifestyle
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
Modno usklađeni par sa zagrebačke špice
Odlične kombinacije
Par sa špice tako je dobro usklađen, da ih ne možemo prestati gledati, top su
Ana Gruica Uglešić na premijeri Lutikine kuće u Zarinom kariranom odijelu 2025.
Model za 60 eura
Hlače Ane Gruice Uglešić su veliki jesenski hit, a sjajan su izbor za posao i odlazak u kazalište
sve
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Oženio se Ivan Zak
pogledajte fotke!
Oženio se Ivan Zak! Evo tko je samozatajna žena koja je osvojila njegovo srce
Roko Kolarić u drugoj emisiji showa Supertalent
Mali frajer velikog glasa
Kao da je proživio tri života: Poslušajte moćnu izvedbu Barine pjesme o kojoj će se dugo pričati!
Slika nije dostupna
Konzum donosi

Prigorski wannabe vegan: Darko Kontin u finalu Kulinarskog okršaja blogera pripremio trgance od bundeve s pestom od rikule

Velikog gurmana i mesoljupca Darka Kontina u finalu Kulinarskog okršaja blogera dočekale su veganske namirnice. Kako je naš poznati bloger uspio napraviti jelo bez mesa i mesne masnoće, pogledajte u prvom nastavku finala. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close