Da je Sardinija savršena mediteranska oaza, to ne treba ponavljati. No, da se kraj Sardinije nalazi otočić iz snova, idealan za bijeg od svega – možda ne škodi napomenuti.

Kraj sjeveroistočnih obala Sardinije smjestila su se dva mala otoka, Tavolara i Molara. I dok je Tavolara stjenovit otok kojeg je ljepše promatrati s mora nego biti na njemu, Molara je već mjesto na kojem ćete poželjeti zaspati pod suncem u šikari.

Nenaseljeni otočići nisu mjesto na kojem ćete baš moći provesti odmor, niti za to služe. Njihova atraktivnost leži u onome što ih okružuje, a zbog čega mnogi dolaze na izlet brodom. To su tzv. bazeni Molare, predivne tirkizne morske površine idealne za vožnju brodom, ronjenje, plivanje…

Nevjerojatno prozirna voda omogućuje da promatrate podvodni svijet bez da se uopće smočite, a kombinacije tirkizne i kraljevsko plave vode s ružičastim stijenama rezultirat će fotografijama za koje vam nitko neće vjerovati da su bez filtera.

U blizini se nalazi i olupina broda Chrisso, koji je potonuo na Novu godinu 1974. uslijed oluje. Premda je posada preživjela brodolom, brod se zauvijek usidrio u ovom predivnom području, stvorivši poseban svijet vegetacije i riba koje ga privlače.

Pa, ako vas put navede na Sardiniju, nemojte propustiti priliku za izlet. Možda nisu Maldivi, ali imat ćete osjećaj kao da jesu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju