Mikrovalna pećnica je korisno višenamjensko kuhinjsko pomagalo – u njoj zagrijavamo vodu za kavu i čaj, rastapamo maslac i čokoladu, termički obrađujemo povrće, ali i podgrijavamo svoje obroke.

Želite li podgrijati pizzu, mikrovalna pećnica nije najbolje rješenje, ističu stručnjaci. Ona će uspješno zagrijati nadjev i djelomično rastopiti sir, ali će tijesto ostati mekano, gumenasto i neugodno za konzumaciju.

Ako želite vratiti hrskavu teksturu tijesta te uživati u rastopljenom siru – pizzu je bolje staviti u klasičnu pećnicu. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva pa tek onda u nju stavite preostale komade pizze. Idealne rezultate dobit će za oko 7 do 12 minuta grijanja – ovisno o pećnici.

Ako nemate mnogo vremena za čekanje, friteza na vrući zrak još je bolje rješenje. Zbog načina na koji funkcionira i njezine veličine, komad pizze postat će hrskav, a nadjev topao i topljiv već nakon tri minute na 180 do 200 Celzijevih stupnjeva. 

Koja je najbolja metoda za podgrijavanje pizze?

  • U mikrovalnoj pećnici
  • U običnoj pećnici
  • U fritezi na vrući zrak
  • U tavi na štednjaku
  • Pizza se ne treba podgrijavati – najbolja je kad je hladna

glasova:

Ako na raspolaganju nemate pećnicu ni fritezu na vrući zrak, pizzu možete podgrijati i u tavi na štednjaku. Stavite hladan komad pizze na tavu i poklopite je.

Pustite da dno pizze opet postane hrskavo te da se sir rastopi. Za to će vam biti potrebno oko šest do osam minuta na umjerenoj temperaturi – bez podizanja poklopca sve dok niste spremni jesti.

Pizza od metra u Splitu: Mjesto gdje možete pojesti odličnu pizzu s pogledom na more i nakon što turisti "otiđu ća" Pizzeria Skipper - 1 Pizzeria Skipper - 8 Pizzeria Skipper - 7 +7 Pizzeria Skipper