Galerija Kamenice iz Limskog zaljeva 0 Limski zaljev 0 Kamenice ili oštrige iz Limskog zaljeva 0 Limski zaljev je poznato mjesto za uzgoj školjaka 0

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

Na zapadnoj obali Istre, između Rovinja i Vrsara nalazi se Limski zaljev. Ovaj čaroban komadić raja koji je dio Limske drage, a na kojem se miješa kristalno čisto more i riječna voda, ima idealne uvjete za uzgoj školjka.

Limski zaljev osobito je popularan po uzgoju kamenica ili oštriga koje pripadaju obitelji Ostreidae. Karakterizira ih siva boja, ravan i blago konveksan oklop te sočno i obilno "meso" koje se može servirati na različite načine.

Limski zaljev Limski zaljev (Foto: Srecko Niketic/Cropix)

Limske oštrige najbolje je jesti svježe u kasnu zimu ili rano proljeće kada imaju najfiniji okus, a dovoljno ih je začiniti s tek nekoliko kapi limunova soka te poslužiti uz čašu istarske malvazije.

Isprobati limske oštrige u njihovom prirodnom okruženju jedinstven je gastronomski doživljaj koji bi se trebao naći na popisu želja svih domaćih foodieja.

Ovo iskustvo može se rezervirati u sklopu Weekend Food Festivala po cijeni od 50 eura po osobi. Ne samo da ćete kušati svježe ubrane oštrige, već i saznati sve o njihovom uzgoju iz prve ruke.