Na zapadnoj obali Istre, između Rovinja i Vrsara nalazi se Limski zaljev. Ovaj čaroban komadić raja koji je dio Limske drage, a na kojem se miješa kristalno čisto more i riječna voda, ima idealne uvjete za uzgoj školjka.
Limski zaljev osobito je popularan po uzgoju kamenica ili oštriga koje pripadaju obitelji Ostreidae. Karakterizira ih siva boja, ravan i blago konveksan oklop te sočno i obilno "meso" koje se može servirati na različite načine.
Limske oštrige najbolje je jesti svježe u kasnu zimu ili rano proljeće kada imaju najfiniji okus, a dovoljno ih je začiniti s tek nekoliko kapi limunova soka te poslužiti uz čašu istarske malvazije.
Isprobati limske oštrige u njihovom prirodnom okruženju jedinstven je gastronomski doživljaj koji bi se trebao naći na popisu želja svih domaćih foodieja.
Ovo iskustvo može se rezervirati u sklopu Weekend Food Festivala po cijeni od 50 eura po osobi. Ne samo da ćete kušati svježe ubrane oštrige, već i saznati sve o njihovom uzgoju iz prve ruke.
Uzbudljiva Istra: Istražite dramatičan "ulaz u podzemlje" na dnu 200 metara duboke provalije