Ne morate znati što je to poširanje ili kako sotirati, nije blam ni ako nikad niste čuli za sous vide jer ''MasterChef to be'' je projekt za one koji tek počinju kuhati. Možemo se okladiti da naš chef Darko Vlašić i od vas može napraviti MasterChefa. Ipak je on svinjetinu uspio ''prodati'' pod teletinu.

Jedan od najboljih komentara koji sam ikad doživio u životu je kad smo čovjeku servirali svinjetinu, a on je rekao 'Odlična ti je teletina'. Onda sam se zamislio i rekao sam: 'Nikad nisam nikome poslužio svinjetinu pa da mi je rekao da je teletina, ali ako sam uspio, to mi je velika čast.'

S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić je chef uz kojeg ćete naučiti kulinarske trikove pravih majstora i kako baratati namirnicama na pravi način te pritom sigurno poželjeti nastaviti kuhati. Strpljiv je, fokusiran, a uz njega smijeha neće nedostajati. Kako i sam kaže, većina kuhara je poprilično neozbiljna, pa tako i on.

Darko je kuhanje zavolio još kao mali. ''Oduvijek sam volio kuhanje i hranu općenito. U našoj kući je bio spoj svih kuhinja, od ugarske, slavonske do mediteranske. Tad sam i zavolio hranu. Prvo jelo sam vjerojatno napravio kad sam imao pet godina i mami pokazao da kajgana ne mora biti zagorena'', kazao je Darko te dodao: ''Moje kuhanje se popelo na ozbiljnu razinu zato što sam na svakom roštilju, na svakoj fešti jednostavno bio osoba koja je nešto kuhala. Na fakultetu sam ja bio zadužen za hranu, oduvijek sam to volio raditi i nikad mi to nije bio problem.''

Prvo mjesto chefa kuhinje Darku je bilo 2012. godine u Trilogiji, tada je imao samo 26 godina. ''Možda i nisam bio tako mlad, ali tada mi je to puno značilo. To je bila prva stepenica'', kazao je Darko. Nakon toga je radio u Takenoku, Amélie, Pod Zidom, Duck fast bistrou, El Toru, a otvorio je i Kazališnu kavanu Kavkaz. ''Najponosniji sam bio kad sam otvorio Kavkaz. To je bio veliki izazov, ali potrudio sam se, nadam se da se ljudima svidjelo. Žao mi je što više nisam dio toga tima, ali morao sam ići dalje'', priznao je Darko, koji trenutno radi u Hotelu Porto u Dubrovniku, no već ima nove planove za budućnost: ''Ima još nekoliko projekata na koje bih se vrlo rado odazvao. Jedan je u Širokom brijegu pa čekam otvaranje tog lokala.''

Još jedan od projekata kojem se Darko posebno veseli je i ''MasterChef to be''. ''Svima koji se prijave jednostavno želim da se opuste, da se zabave, možda krenu u tom smjeru. Htio bih samo da ljudi steknu pedantnost i da namirnicu tretiraju kako im je rečeno. Fino ćemo papati, družiti se i nešto novo naučiti'', poručio je Darko.



Prijavi se na ''MasterChef to be'' i osvoji vrijedne nagrade

Svi vi koji želite učiti kuhati od pravog majstora i, osim znanja, kući ponijeti i vrijedne nagrade, prijavite se na ''MasterChef to be''. U kraćoj verziji popularnog showa Nove TV, koji smo s nestrpljenjem čekali, poželjno je da ste potpuni početnik sa željom da jednom postanete kandidat MasterChefa. Snimite video u trajanju od 30 do 180 sekundi u kojem nam objašnjavate zašto biste baš vi trebali osvojiti titulu ''MasterChef to be'', a u njemu nam pokažite svoje kulinarske sposobnosti. One ne moraju biti na zavidnoj razini, ali vas moramo vidjeti i dobro se nasmijati. Video pošaljite na e-mail info@punkufer.hr s nazivom e-maila ''Natječaj MasterChef to be'' najkasnije do 10. listopada 2021. godine.

Troje koje se pokaže kreativnijima od ostalih postat će naši kandidati pod mentorstvom Darka Vlašića. Za kvalitetne namirnice na kojima ćete učiti kuhati pobrinut će se Konzum, glavni pokrovitelj projekta, kao i za vrijedne nagrade. Onaj tko osvoji titulu ''MasterChef to be'' osvojit će Konzumov poklon bon u vrijednosti od 1000 kuna, dok ostalo dvoje očekuju utješne nagrade od 500 kuna. Više o pravilima natječaja možete pronaći ovdje.

Ovo je projekt koji ne želite propustiti čak i ako ste totalni amater u kuhinji!

Kandidati za naš kulinarski serijal ''MasterChef to be'' su izabrani: Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović.

Pratite ''MasterChef to be'' jer uskoro slijede priče o kandidatima i zadaci chefa Darka Vlašića.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju