Galerija MasterChef to be: Ivan Zuanović i Anja Jordanić Ivanov tanjur - Cipal sa sotiranim povrćem i hrskavim slojevitim krumpirom Anjin tanjur: Cipal s malo drugačijom krumpir salatom i kremom od batata MasterChef to be: Ivan, Darko i Anja Anjin tanjur: Cipal s malo drugačijom krumpir salatom i kremom od batata +5 MasterChef to be: Ivan, Darko i Anja

U finalu našeg serijala MasterChef to be koji prati popularnu inačicu showa na Novoj TV i priprema kandidate na eventualnu prijavu na sljedeći MasterChef, naš chef Darko priredio je pravo iznenađenje za naše posljednje kandidate, Anju Jordanić i Ivana Zuanovića.

Namirnice za ovaj gastro duel izvlačili su iz lonca, ali pravo iznenađenje bilo je kada im otkrio glavnu namirnicu – ribu – i to onu koja im nije baš poznata. Iako se radi o poznatoj ribi iz našeg Jadranskog mora i čestoj ponudi Konzumove ribarnice, cipal je izazvao čuđenje kandidata i bezbroj upitnika iznad glave. Kako je očistiti, filetirati i spremiti bili su samo neki od njih.

MasterChef to be: Ivan, Darko i Anja MasterChef to be: Ivan, Darko i Anja (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

''Kada mi je chef rekao da radimo s ribom, tu mi se odmah stvorio lagani stres, nije mi baš najpoznatija namirnica za nešto raditi s njom, ali uz par njegovih savjeta i pokojom mojom idejom sam uspio nešto složiti'', rekao je Ivan koji je prilikom svog uvodnog videa već napomenuo da mu priprema ribe nije jača strana.

''Kad sam izvadio ostale namirnice imao sam par ideja, od juhe, variva pa eto na kraju sam se odlučio filet ribe ispeći na tavici i sotirati povrće.'', ispričao nam je Ivan kako su se stvarale ideje u njegovoj glavi.

Počeci su bili teški i za Anju, ali se brzo snašla.

''Prvi put sam radila ribu i nisam znala ostaje li kožica, kako je očistiti ili prepoznati da li je gotova. Nisam na prvu znala kako iskombinirati namirnice koje sam dobila, ali sam se sjetila recepta od prošli put i iskoristila sam neke ideje ponovno'', ispričala nam je Anja.

  Anjin tanjur: Cipal s malo drugačijom krumpir salatom i kremom od batata Anjin tanjur: Cipal s malo drugačijom krumpir salatom i kremom od batata (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Kandidati su brzo podijelili namirnice iz svoje dvije Konzumove košarice i krenuli kuhati svoja pobjednička jela za koja su imali sat vremena. Chef Darko Vlašić i ovaj put pomagao je kandidatima i pri tom ih naučio neke nove stvari u kulinarstvu.

A to nam je potvrdio Ivan: ''Najviše mi se sviđa što sam ribu uspio dobro isfiletirati i termički obraditi, tako da sam dobio jedno dodatno znanje.'', kako i Anja: ''Zadovoljna sam i svaki put samu sebe iznenadim. Zadovoljna sam i kako je ispalo prezentacijski jer nisam nikad uređivala jelo. Drago mi je da sam imala priliku probati neke nove stvari.''

  Ivanov tanjur - Cipal sa sotiranim povrćem i hrskavim slojevitim krumpirom Ivanov tanjur - Cipal sa sotiranim povrćem i hrskavim slojevitim krumpirom (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

O čemu su na tom putu učenja sve razgovarali i što su prošli provjerite u videu, no njihov mentor bio je na kraju poprilično zadovoljan.

Aromatične kozice s domaćim kiseljenjem Hrana i piće 10 restoranskih trikova chefa Darka Vlašića za lakše snalaženje u kuhinji i zanimljiva jela

''S obzirom na to da su današnja jela naših kandidata bila riblja i to im je prvi put da su se susreli s ribom u svojoj kuhinji, stvarno sam zadovoljan da su završili i uopće isfiletirali ribu. To što je falilo začina, malo soli to im se može oprostiti.'', rekao je chef Darko i dodao kako mu se kod Ivanovog jela najviše svidjelo sotirano povrće dok mu je kod Anjinog tanjura bila najfinija krema od batata.

No, na kraju je ipak jedan tanjur bio onaj pobjednički iako su ih ovaj put dijelile nijanse. Ivanov tanjur ovaj je put bio ipak malo bolji i tako je Ivan kući odnioKonzumovu nagradu, poklon bon od 1000 kuna.

MasterChef to be: Ivan Zuanović i Anja Jordanić MasterChef to be: Ivan Zuanović i Anja Jordanić (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

''S ovom nagradom ću kompenzirati budžet zato što sam nedavno dobio kaznu za prebrzu vožnju. Tako da sam taman nuli s ovim.'', na kraju je dodao Ivan i čestitao Anji na žustroj borbi.

Anja se pokazala kao izrazito dobar učenik i dokaz je kako se s vrlo malo znanja u kulinarstvu, ako slušaš mentora, pratiš recept i upijaš svo znanje može napraviti jelo koje bi ''netko platio''.

''Baš jedno divno iskustvo, super uspomena. Stvarno ću ovo pamtiti i dobila sam jedan novi kontakt u svom životu, uvijek mogu kontaktirati Darka. Zabavila sam se iako sam se u početku bila malo prepala, nisam očekivala da ću tako reagirati, ali u svakom slučaju novo i ugodno iskustvo.'', kaže Anja

MasterChef to be: Polufinale - domaća špašta sa šalšom i biftekom Hrana i piće MasterChef to be: Simpatični Kiki ispao je iz konkurencije iako mu je meso bilo najmekanije

''Sve se da iskombinirati i uvijek se možeš igrati s namirnicama. Ja osobno trebam otkriti kako što s čime paše, ali krenulo mi je.'', rekla nam je Anja i kući otišla s utješnom nagradom, Konzumovim bonom od 500 kuna koju će podijeliti s mamom i tatom kako kaže za neke njihove gastro gušte.

MasterChef to be: Ivan Zuanović i Anja Jordanić s nagradama od Konzuma MasterChef to be: Ivan Zuanović i Anja Jordanić s nagradama od Konzuma (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Njihov mentor Darko za kraj im je poželio sreću u njihovom kulinarskom putu: ''Nadam se da sam im barem malo pomogao da otkriju tu svoju ljubav prema kuhanju, samo neka nastave, neka kuhaju sa srcem.''

Ne propustite reakcije pobjednika koje vam pripremamo za par dana, kada se dojmovi slegnu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju