• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Restoran

Krčma pri dečkima: Slavonac koji u Zagrebu kuha balkanske specijalitete na autentičan način

Na jelovniku restorana Krčma pri dečkima, koji je nedavno otvoren u Ulici Josipa Stadlera na broju 75 na Trnovčici može se naći sve od junećeg tatarskog bifteka preko tjestenine s janjetinom i vrganjima do teletine ispod peke.
Punkufer avatar placeholder
S.L. 18.10.2023 11:20 komentari
viber Created with Sketch.
Krčma pri dečkima u Zagrebu - 6
Krčma pri dečkima u Zagrebu - 6 (Foto:Uz dopuštenje Krčme pri dečkima)

Galerija Krčma pri dečkima u Zagrebu - 10 6 Krčma pri dečkima u Zagrebu - 9 6 Tomislav Škof i Mateo Pus vlasnici su restorana Krčma pri dečkima 6 Krčma pri dečkima izgleda poput kakve drvene kleti 6

U trendu Lampion - 9 Nostalgija u tanjuru Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane Tulsi - 5 Lijek iz vrta Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi Planinska kuća na Velebitu s pogledom na more, na ruti Via Dinarica, Airbnb - 2 Ovo se zove odmor! Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more

Mateo Pus ima tek 26 godina. No u njegovu životopisu već se ističe rad s nekima od ponajboljih hrvatskih chefova u fine dining restoranima s internacionalnim jelovnikom.

Kuhao je s Matijom Bogdanom u restoranu ManO i Goranom Kočišem u Noelu. Pripremao je sushi u Boti u Zvonimirovoj, riblje i mesne specijalitete u Pomeriju, ali i tradicionalne hrvatske gablece u Kaiseru.

Odmalena je znao da želi kuhati.

"Kao dijete koje je odrastalo u Lipiku u Slavoniji, bio sam uvučen u bogatu kulturnu i gastronomsku tradiciju regije. Odmalena sam bio svjedokom obiteljskih okupljanja i slavlja gdje je hrana igrala izuzetno važnu ulogu. Ta iskustva dala su mi duboku ljubav prema kuhanju i hrani općenito", započinje priču Mateo Pus,

Tomislav Škof i Mateo Pus vlasnici su restorana Krčma pri dečkima Tomislav Škof i Mateo Pus vlasnici su restorana Krčma pri dečkima (Foto: Uz dopuštenje Krčme pri dečkima)

Upisao je ugostiteljsku školu u Zagrebu, gdje je stekao temeljna znanja i vještine potrebne za rad u kuhinji, a koje je potom samo nadograđivao u raznim restoranima.

"Tijekom svoje karijere imao sam iznimno privilegirano iskustvo suradnje s nekim od najtalentiranijih kuhara i kulinarskih stručnjaka. Najvažnija stvar koju sam naučio tijekom tih suradnji jest to da su kreativnost i inovacija ključne za razvoj kulinarskog umijeća. Svaki kuhar s kojim sam surađivao pristupao je hrani na svoj jedinstven način, donoseći svoje tehnike, okuse i kreativnost na stol.

To me naučilo da nema granica u kuhinji i da uvijek postoji prostor za eksperimentiranje i stvaranje novih jela", kaže nam hrvatski chef.

Suradnja u različitim restoranima pomogla mu je i da istraži nove okuse, tehnike i način pripreme hrane, ali i da razvije vlastiti pristup prema kuhanju.

"Moja kulinarska karijera usmjerena je na istraživanje tradicionalnih balkanskih okusa te njihovo interpretiranje na suvremen i kreativan način", kaže nam Mateo. Ne čudi stoga što se jelovnik njegova prvog restorana - Krčma pri dečkima - temelji upravo na takvim jelima.

Tradicionalna jela s Balkana u ponudi su restorana Tradicionalna jela s Balkana u ponudi su restorana (Foto: Uz dopuštenje Krčme pri dečkima)

Patka, palenta i krumpir s čvarcima

"Odluka o otvaranju vlastitog restorana bila je dugoročni san i cilj koji sam njegovao već niz godina. Kontinuirano sam razmišljao o koracima koje trebam poduzeti kako bih ostvario tu ambiciju, tražeći pravi trenutak i prave partnere s kojima bih podijelio tu viziju.

Ključni trenutak u donošenju odluke o otvaranju restorana dogodio se kada sam upoznao svog partnera Tomislava Škofa, koji dijeli istu strast i viziju kao i ja. Naša zajednička ambicija i komplementarne vještine činili su nas savršenim timom za ostvarivanje ovog projekta", kaže suvlasnik i glavni chef restorana Krčma pri dečkima.

Na jelovniku restorana Krčma pri dečkima, koji je nedavno otvoren u Ulici Josipa Stadlera na broju 75 na Trnovčici u Zagrebu može se naći sve od junećeg tatarskog bifteka preko tjestenine s janjetinom i vrganjima do teletine ispod peke.

Mateo pak iz ponude izdvaja sočna pačja prsa sljubljena sa slatkom ciklom i hrenom, kuhani krumpir preliven s hrskavim čvarcima, ali i "poniznu" palentu – jelo koje se priprema od kukuruznog brašna i kuha sve dok ne postane kremasta kaša, a potom poslužuje s vrhnjem i špekom.

Domaća kuhinja pripremljena na autentičan način Domaća kuhinja pripremljena na autentičan način (Foto: Uz dopuštenje Krčme pri dečkima)

Najsvježije namirnice

Kvaliteta namirnica ključna je za okus jela i uspješnost određenog restorana. Zna to i Mateo Pus, koji nastoji osigurati da svi sastojci koje koristi budu od najkvalitetnijih izvora.

"To znači suradnju s pouzdanim dobavljačima koji dijele našu strast prema kvaliteti i svježini sastojaka. Povrće i voće koje koristimo često je sezonsko i lokalno, što osigurava najsvježije i najukusnije sastojke.

Kod izbora mesa i drugih proteinskih izvora težimo za održivim i ekološki prihvatljivim opcijama, vodeći računa o dobrobiti životinja i utjecaju na okoliš. Koristimo meso od pouzdanih izvora koje, se proizvodi uz poštivanje visokih standarda. Također, brinemo se o kvaliteti začina i drugih dodataka koje koristimo u pripremi jela. Pažljivo biramo začine i začinske biljke kako bismo istaknuli okuse i stvorili harmoniju okusa u svakom jelu."

"Odabir balkanske kuhinje kao moje specijalizacije omogućava mi da istražujem tradicionalne okuse i tehnike pripreme, ali ih također interpretiram na suvremen način. Moj je cilj očuvati autentičnost tih jela, a istovremeno pružiti gostima novo iskustvo i perspektivu. To uključuje korištenje lokalno uzgojenih sastojaka, inovativne prezentacije jela i suptilne moderne tehnike koje istražuju potencijal tradicionalne balkanske kuhinje."

Krčma pri dečkima izgleda poput kakve drvene kleti Krčma pri dečkima izgleda poput kakve drvene kleti (Foto: Uz dopuštenje Krčme pri dečkima)

Gastronomija i glazba

Unutrašnjost Krčme pri dečkima nalikuje kakvoj drvenoj kleti u kojoj se jela pripremaju na autentičan način.

"Srce našeg restorana čini ložište s pekom, ražnjem i roštiljem na drva i živoj vatri u sredini restorana," objašnjava hrvatski chef.

Na raspolaganju vam je sveukupno 70-ak sjedećih mjesta, od čega je većina u unutrašnjosti objekta, a 15-ak na terasi.

Restoran je otvoren od utorka do četvrtka od 12 do 23 sata, petkom i subotom od podneva do ponoći, a nedjeljom se poslužuje tek ručak od 12 do 17 sati.

"Iako ne organiziramo koncerte u klasičnom smislu, naš restoran ima poseban naglasak na pružanju žive domaće glazbe – a pogotovo petkom i subotom – kako bismo stvorili ugodnu atmosferu za naše goste. Naša je vizija stvoriti prostor u kojem se glazba i gastronomija isprepleću kako bi stvorili jedinstveno iskustvo", zaključuje priču Mateo Pus.

Najbolji u Europi: Hrvatski restoran odnio prvo mjesto najboljih fine dining hotelskih restorana Matsunoki Matsunoki Alfred Keller +1 Chef Michael Gollenz

  • #Restoran
  • #krčma pri dečkima
  • #mateo pus
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kad ga probate - nema natrag : Recept za bang bang umak koji spaja najbolje od Istoka i Zapada
Gotov za tren
Kad ga probate - nema natrag : Recept za bang bang umak koji spaja najbolje od Istoka i Zapada
Vinska premijera koja se čekala s nestrpljenjem: Perjanica vinarije Benvenuti je konačno vani i može se kušati po prijateljskim cijenama
Santa elisabetta
Vinska premijera koja se čekala s nestrpljenjem: Perjanica vinarije Benvenuti je konačno vani i može se kušati po prijateljskim cijenama
Novi kviz općeg znanja: Za razgibavanje vijuga i dobru zabavu
15 pitanja za zabavu
Prihvaćate li izazov? Novi kviz općeg znanja koji neće baš svi riješiti 100 posto
Dan dan rezanci recept s mljevnom piletinom
Dan dan
Bolje nego iz dostave: Recept za kineske rezance koji će biti gotovi u pola sata
Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...
Do isteka zaliha
Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Šokantno otkriće: Hitlerov DNK otkriva mračne tajne koje je skrivao cijeli život
Novi detalji
Šokantno otkriće: Hitlerov DNK otkriva mračne tajne koje je skrivao cijeli život
Brine li inflacija Hrvate i koliko ih ove godine ide na skijanje? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu
Brine li ih inflacija?
Hrvati ga obožavaju, ali pitanje je tko si ga može priuštiti: "Ne znam od čega ljudi žive"
Procurila snimka atentata u Albaniji
UŽAS KOD AERODROMA
VIDEO Procurila snimka atentata na albanskog mafijaša: Prolaznici su sve gledali
show
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Lauru Gnjatović iznenadilo pitanje o njoj na kvizu
''I onda - bam!''
Našu misicu iznenadila neočekivana situacija: ''O, Bože, jesam li ja upravo ušla u povijest?''
Zavirite u luksuzni stan Sonje Kovač
pogledajte video!
Zavirite u luksuzni stan Sonje Kovač: Ima 130 kvadrata, a otvoreno je progovorila i o financijama!
zdravlje
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
E-cigarete nisu bezopasne: Ovo se događa s vašim srcem dok “vejpate”!
Šokantni učinci
E-cigarete nisu bezopasne: Ovo se događa s vašim srcem dok “vejpate”!
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
Pokažite što znate!
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Korisnici WhatsAppa bit će oduševljeni: Evo što će koristiti umjesto telefonskih brojeva
Opcija u razvoju
Korisnici WhatsAppa bit će oduševljeni: Evo što će koristiti umjesto telefonskih brojeva
sport
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Sve je poznato
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
razljutio španjolce
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
Igor Tudor pred novim poslom: Odlazak onamo sve bi iznenadio
nisu saudijci
Igor Tudor pred novim poslom: Odlazak onamo sve bi iznenadio
tv
Kumovi: Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
KUMOVI
Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
Kumovi: Tko je ona i što radi u njihovoj kući?
KUMOVI
Kumovi: Tko je ona i što radi u njihovoj kući?
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
putovanja
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
novac
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
Kultne frizure 80-ih i 90-ih
Bile su hit
Nisu za zaborav: Odaberite najljepšu frizuru iz 80-ih i 90-ih
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
sve
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
Ekskluzivni meniji u vrhunskim restoranima po posebnim cijenama
Pokrovitelj Mastercard

Još stignete: Ekskluzivni meniji u vrhunskim restoranima po posebnim cijenama

Vrhunski restorani diljem Hrvatske nude degustacijske menije koji spajaju lokalne namirnice i suvremenu kuhinju. Rezervirajte svoje mjesto i doživite jesen na tanjuru na potpuno nov način. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close