• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Restoran

Krčma pri dečkima: Slavonac koji u Zagrebu kuha balkanske specijalitete na autentičan način

Na jelovniku restorana Krčma pri dečkima, koji je nedavno otvoren u Ulici Josipa Stadlera na broju 75 na Trnovčici može se naći sve od junećeg tatarskog bifteka preko tjestenine s janjetinom i vrganjima do teletine ispod peke.
Punkufer avatar placeholder
S.L. 18.10.2023 11:20 komentari
viber Created with Sketch.
Krčma pri dečkima u Zagrebu - 6
Krčma pri dečkima u Zagrebu - 6 (Foto:Uz dopuštenje Krčme pri dečkima)

Galerija Krčma pri dečkima u Zagrebu - 10 6 Krčma pri dečkima u Zagrebu - 9 6 Tomislav Škof i Mateo Pus vlasnici su restorana Krčma pri dečkima 6 Krčma pri dečkima izgleda poput kakve drvene kleti 6

U trendu Villa Nai 3.3, Dugi otok - 2 Ključ savršenog odmora "Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu Kviz općeg znanja - 3 Lako? Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja Pohano meso Štajerski recept U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije

Mateo Pus ima tek 26 godina. No u njegovu životopisu već se ističe rad s nekima od ponajboljih hrvatskih chefova u fine dining restoranima s internacionalnim jelovnikom.

Kuhao je s Matijom Bogdanom u restoranu ManO i Goranom Kočišem u Noelu. Pripremao je sushi u Boti u Zvonimirovoj, riblje i mesne specijalitete u Pomeriju, ali i tradicionalne hrvatske gablece u Kaiseru.

Odmalena je znao da želi kuhati.

"Kao dijete koje je odrastalo u Lipiku u Slavoniji, bio sam uvučen u bogatu kulturnu i gastronomsku tradiciju regije. Odmalena sam bio svjedokom obiteljskih okupljanja i slavlja gdje je hrana igrala izuzetno važnu ulogu. Ta iskustva dala su mi duboku ljubav prema kuhanju i hrani općenito", započinje priču Mateo Pus,

Tomislav Škof i Mateo Pus vlasnici su restorana Krčma pri dečkima Tomislav Škof i Mateo Pus vlasnici su restorana Krčma pri dečkima (Foto: Uz dopuštenje Krčme pri dečkima)

Upisao je ugostiteljsku školu u Zagrebu, gdje je stekao temeljna znanja i vještine potrebne za rad u kuhinji, a koje je potom samo nadograđivao u raznim restoranima.

"Tijekom svoje karijere imao sam iznimno privilegirano iskustvo suradnje s nekim od najtalentiranijih kuhara i kulinarskih stručnjaka. Najvažnija stvar koju sam naučio tijekom tih suradnji jest to da su kreativnost i inovacija ključne za razvoj kulinarskog umijeća. Svaki kuhar s kojim sam surađivao pristupao je hrani na svoj jedinstven način, donoseći svoje tehnike, okuse i kreativnost na stol.

To me naučilo da nema granica u kuhinji i da uvijek postoji prostor za eksperimentiranje i stvaranje novih jela", kaže nam hrvatski chef.

Suradnja u različitim restoranima pomogla mu je i da istraži nove okuse, tehnike i način pripreme hrane, ali i da razvije vlastiti pristup prema kuhanju.

"Moja kulinarska karijera usmjerena je na istraživanje tradicionalnih balkanskih okusa te njihovo interpretiranje na suvremen i kreativan način", kaže nam Mateo. Ne čudi stoga što se jelovnik njegova prvog restorana - Krčma pri dečkima - temelji upravo na takvim jelima.

Tradicionalna jela s Balkana u ponudi su restorana Tradicionalna jela s Balkana u ponudi su restorana (Foto: Uz dopuštenje Krčme pri dečkima)

Patka, palenta i krumpir s čvarcima

"Odluka o otvaranju vlastitog restorana bila je dugoročni san i cilj koji sam njegovao već niz godina. Kontinuirano sam razmišljao o koracima koje trebam poduzeti kako bih ostvario tu ambiciju, tražeći pravi trenutak i prave partnere s kojima bih podijelio tu viziju.

Ključni trenutak u donošenju odluke o otvaranju restorana dogodio se kada sam upoznao svog partnera Tomislava Škofa, koji dijeli istu strast i viziju kao i ja. Naša zajednička ambicija i komplementarne vještine činili su nas savršenim timom za ostvarivanje ovog projekta", kaže suvlasnik i glavni chef restorana Krčma pri dečkima.

Na jelovniku restorana Krčma pri dečkima, koji je nedavno otvoren u Ulici Josipa Stadlera na broju 75 na Trnovčici u Zagrebu može se naći sve od junećeg tatarskog bifteka preko tjestenine s janjetinom i vrganjima do teletine ispod peke.

Mateo pak iz ponude izdvaja sočna pačja prsa sljubljena sa slatkom ciklom i hrenom, kuhani krumpir preliven s hrskavim čvarcima, ali i "poniznu" palentu – jelo koje se priprema od kukuruznog brašna i kuha sve dok ne postane kremasta kaša, a potom poslužuje s vrhnjem i špekom.

Domaća kuhinja pripremljena na autentičan način Domaća kuhinja pripremljena na autentičan način (Foto: Uz dopuštenje Krčme pri dečkima)

Najsvježije namirnice

Kvaliteta namirnica ključna je za okus jela i uspješnost određenog restorana. Zna to i Mateo Pus, koji nastoji osigurati da svi sastojci koje koristi budu od najkvalitetnijih izvora.

"To znači suradnju s pouzdanim dobavljačima koji dijele našu strast prema kvaliteti i svježini sastojaka. Povrće i voće koje koristimo često je sezonsko i lokalno, što osigurava najsvježije i najukusnije sastojke.

Kod izbora mesa i drugih proteinskih izvora težimo za održivim i ekološki prihvatljivim opcijama, vodeći računa o dobrobiti životinja i utjecaju na okoliš. Koristimo meso od pouzdanih izvora koje, se proizvodi uz poštivanje visokih standarda. Također, brinemo se o kvaliteti začina i drugih dodataka koje koristimo u pripremi jela. Pažljivo biramo začine i začinske biljke kako bismo istaknuli okuse i stvorili harmoniju okusa u svakom jelu."

"Odabir balkanske kuhinje kao moje specijalizacije omogućava mi da istražujem tradicionalne okuse i tehnike pripreme, ali ih također interpretiram na suvremen način. Moj je cilj očuvati autentičnost tih jela, a istovremeno pružiti gostima novo iskustvo i perspektivu. To uključuje korištenje lokalno uzgojenih sastojaka, inovativne prezentacije jela i suptilne moderne tehnike koje istražuju potencijal tradicionalne balkanske kuhinje."

Krčma pri dečkima izgleda poput kakve drvene kleti Krčma pri dečkima izgleda poput kakve drvene kleti (Foto: Uz dopuštenje Krčme pri dečkima)

Gastronomija i glazba

Unutrašnjost Krčme pri dečkima nalikuje kakvoj drvenoj kleti u kojoj se jela pripremaju na autentičan način.

"Srce našeg restorana čini ložište s pekom, ražnjem i roštiljem na drva i živoj vatri u sredini restorana," objašnjava hrvatski chef.

Na raspolaganju vam je sveukupno 70-ak sjedećih mjesta, od čega je većina u unutrašnjosti objekta, a 15-ak na terasi.

Restoran je otvoren od utorka do četvrtka od 12 do 23 sata, petkom i subotom od podneva do ponoći, a nedjeljom se poslužuje tek ručak od 12 do 17 sati.

"Iako ne organiziramo koncerte u klasičnom smislu, naš restoran ima poseban naglasak na pružanju žive domaće glazbe – a pogotovo petkom i subotom – kako bismo stvorili ugodnu atmosferu za naše goste. Naša je vizija stvoriti prostor u kojem se glazba i gastronomija isprepleću kako bi stvorili jedinstveno iskustvo", zaključuje priču Mateo Pus.

Najbolji u Europi: Hrvatski restoran odnio prvo mjesto najboljih fine dining hotelskih restorana Matsunoki Matsunoki Alfred Keller +1 Chef Michael Gollenz

  • #Restoran
  • #krčma pri dečkima
  • #mateo pus
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Grije i želudac i dušu: Gusta pileća juha s finom tjesteninom s jajima
Bez vrhnja
Grije i želudac i dušu: Recept za gustu pileću juhu s finom tjesteninom
Recept za prave gurmane: Buffalo piletina - ali kao pizza
Raskošno
Recept za prave gurmane: Jedinstvena "buffalo" pizza s piletinom
Kako napraviti savršenu paellu: Savjeti španjolskog chefa uz koje ne možete pogriješiti
Ponos nacije
Kako napraviti savršenu paellu: Savjeti španjolskog chefa uz koje ne možete pogriješiti
Meki prutići od dizanog tijesta: Mirisno savršenstvo vrijedno čekanja
Lako
Meki prutići od dizanog tijesta: Mirisno savršenstvo idealno za grickanje uz sve!
Titovi bunkeri u kanjonu Velike Paklenice: Rijetko dobra prenamjena betonskog jugoslavenskog relikta
Od tajnog do javnog
Titovi bunkeri usred našeg nacionalnog parka: Rijetko dobra prenamjena betonskog jugoslavenskog relikta
Drvena, topla i neodoljivo šarmantna: Kuća za odmor i uživanje u ljepotama Gorskog kotara
Kod Mrkoplja
Drvena, topla i neodoljivo šarmantna: Kuća za odmor i uživanje u ljepotama Gorskog kotara
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Villa Velika
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Ključ savršenog odmora
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
Štajerski recept
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Na granici pokušao unijeti 40 tisuća eura gotovine bez prijave: Carinici novac pronašli u naslonu za ruke
opalili ga po džepu
Pao na granici: Nije napravio ono što mnogi putnici i vozači "zaboravljaju"
Prazne pedijatrijske ordinacije: trećini domova zdravlja nedostaje pedijatar, roditelji prisiljeni na hitnu
Zvono za uzbunu
Došli s bolesnom bebom na pregled, nisu mogli vjerovati što im se dogodilo: "Šokirali smo se, kako je onda u manjim sredinama?"
Kibernetički napadi rastu: Hrvatska pod udarom hakera — KBC, HAK i Hrvatske vode među metama
"Pravo bojno polje"
Dnevnik Nove TV doznao koliko je bilo napada na Hrvatsku i tko je sve bio meta: "Možemo reći da smo već sada u ratu"
show
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Lidija Bačić okrenula novo poglavlje u životu i otkrila o kojoj temi ne želi ni čut
drastična promjena
Lidija Bačić okrenula novo poglavlje u životu: ''Pa znaš što, čudno je i meni, ali...''
Neda Ukraden nije htjela pjevati veliki hit koji ju je proslavio
pred njom je koncert karijere
Neda Ukraden nije htjela pjevati jedan od svojih najvećih hitova: ''Što ću ja sad tamo...''
zdravlje
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Najučinkovitiji biljni saveznici
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
Alarmantni rezultati nove studije
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Važan korak!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
zabava
Ovaj kviz počinje lako, ali postaje nemoguć! Možete li ga riješiti?
Pokažite što znate!
Ovaj kviz počinje lako, ali postaje nemoguć! Možete li ga riješiti?
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Kad vidite fasadu ove kuće, odmah ćete znati gdje se nalazite
Urnebesno
Kad vidite fasadu ove kuće, odmah ćete znati gdje se nalazite
tech
Google je najavio novu opciju: Aktivirajte je čim prije, može vas spasiti velikih problema
Sigurnost u prvom planu
Google je najavio novu opciju: Aktivirajte je čim prije, može vas spasiti velikih problema
“Duboka zabrinutost” među europskim proizvođačima automobila: Prijeti prekid opskrbnih lanaca
Spor oko Nexperije
“Duboka zabrinutost” među europskim proizvođačima automobila: Prijeti prekid opskrbnih lanaca
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
sport
Scena s treninga otkrila za koga igra 15-godišnji sin Luke Modrića
budućnost je tu
VIDEO Scena s treninga otkrila za koga igra 15-godišnji sin Luke Modrića
Dominik Kotarski opleo po sankcijama njegovom Kopehagenu
Popljuvao kaznu
Vatreni grmi nakon "glupe" odluke saveza: "To je sr*nje, nije bilo zle namjere..."
Transferi: Evo koliko je Inter platio Dinamu za Petra Sučića
U Top 3 transfera
Inter službeno objavio koliko su platili Dinamu za Petra Sučića
tv
MasterChef: Ovo je i nas zapeklo! "Umrijet će nam Stipe!"
ZA NAJHRABRIJE
Ovo je i nas zapeklo! "Umrijet će nam Stipe!"
MasterChef: Nakon što je Sandra napustila natjecanje, za Eliasa je uslijedilo iznenađenje!
BROJ SE SMANJUJE
Nakon što je Sandra napustila natjecanje, za Eliasa je uslijedilo iznenađenje!
U dobru i zlu: Saznala bi to prije ili kasnije pa joj je on odlučio reći
U DOBRU I ZLU
Saznala bi to prije ili kasnije pa joj je on odlučio reći
putovanja
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
Štajerski recept
U marinadi je tajna: Pohana piletina koja je toliko fina da je postala ponos nacije
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Ključ savršenog odmora
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
novac
Tko je najveći uvoznik, a tko izvoznik električne energije u Europi?
gdje je hrvatska?
Tko je najveći uvoznik, a tko izvoznik električne energije u Europi?
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Ovo je deset najplaćenijih nogometaša svijeta u 2025.
Forbesova lista
Ovo je deset najplaćenijih nogometaša svijeta u 2025.
lifestyle
Značenje imena Kaja
Simbolizira vedrinu
Tradicionalno, a unikatno: Značenje imena koje su kćeri dali Helena i Dominik Livaković
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Najučinkovitiji biljni saveznici
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Brigitte Macron u trapezicama i čizmama s blok petom
I SAKO JE MRAK
Brigitte Macron: Hlače kojima se iznova vraćamo nakon što se zasitimo skinny i trendi modela
sve
Značenje imena Kaja
Simbolizira vedrinu
Tradicionalno, a unikatno: Značenje imena koje su kćeri dali Helena i Dominik Livaković
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Najučinkovitiji biljni saveznici
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
DoBar - 6
Izvan sezone

DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

Ni jelovnik, a ni vinska karta se ne listaju poput telefonskog imenika – umjesto toga na nekoliko stranica ispisana je promišljena ponuda s dovoljno velikim izborom da svatko pronađe favorite... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close