Zašto se nikad ranije nismo sjetili ovo napraviti – već gotovo čajno pecivo namazati sirnim namazom, sva zajedno umočiti u maslac sa začinskim biljem i češnjakom te zapeći u pećnici?

Ovo je unaprijeđena verzija takozvanog kruha sa češnjakom koja je iznimno popularno street food jelo u Koreji. Sirno punjenje obuhvaća sirni namaz pomiješan s vrhnjem i nešto šećera. Sastojci se miksaju sve dok ne dobijete pahuljast i gladak umak.

U rastopljeni maslac dodaje se jaja, mlijeko, svježe nasjeckani češnjak i peršin kako biste dobili sjajni preljev za ovo jelo. Po želji na vrh peciva možete dodati i nešto naribanog topivog sira.

U receptu se koriste kupovna peciva, pa je jelo gotovo začas. U pećnici ga trebate zapeći tek oko pet ili 10 minuta.

Sastojci za korejska peciva sa sirnim namazom i češnjakom:

  • 115 g sirnog namaza
  • 115 g rastopljenog maslaca
  • 65 ml vrhnja
  • 4 okrugla peciva
  • 3-5 češnja češnjaka
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žlica svježe nasjeckanog peršina

Priprema korejskih peciva sa sirnim namazom i češnjakom:

  1. Stavite kupovna peciva na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  2. Zarežite vrh peciva na četvrtine, ali nemojte ih razrezati do kraja.
  3. Ostavite sirni namaz na sobnoj temperaturi oko pola sata, pa ga pomiješajte s vrhnjem i šećerom u mikseru dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje i napunite peciva kroz zarezani vrh.
  4. Pomiješajte rastopljeni maslac s jednim jajetom, mlijekom, sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom.
  5. Peciva napunjena sirnim namazom umočite s gornje strane u smjesu na bazi rastopljenog maslaca.
  6. Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 5 do 10 minuta, odnosno dok se ne zagriju, a površina ne dobije zlatno-smeđu boju.
  7. Poslužite odmah. Dobar tek!

Četiri vrste kruha koje jedu najdugovječniji i najzdraviji ljudi na svijetu +0 Kruh

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju