Zašto se nikad ranije nismo sjetili ovo napraviti – već gotovo čajno pecivo namazati sirnim namazom, sva zajedno umočiti u maslac sa začinskim biljem i češnjakom te zapeći u pećnici?
Ovo je unaprijeđena verzija takozvanog kruha sa češnjakom koja je iznimno popularno street food jelo u Koreji. Sirno punjenje obuhvaća sirni namaz pomiješan s vrhnjem i nešto šećera. Sastojci se miksaju sve dok ne dobijete pahuljast i gladak umak.
U rastopljeni maslac dodaje se jaja, mlijeko, svježe nasjeckani češnjak i peršin kako biste dobili sjajni preljev za ovo jelo. Po želji na vrh peciva možete dodati i nešto naribanog topivog sira.
U receptu se koriste kupovna peciva, pa je jelo gotovo začas. U pećnici ga trebate zapeći tek oko pet ili 10 minuta.
Sastojci za korejska peciva sa sirnim namazom i češnjakom:
- 115 g sirnog namaza
- 115 g rastopljenog maslaca
- 65 ml vrhnja
- 4 okrugla peciva
- 3-5 češnja češnjaka
- 2 žlice šećera
- 2 žlice mlijeka
- 1 jaje
- 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
Priprema korejskih peciva sa sirnim namazom i češnjakom:
- Stavite kupovna peciva na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
- Zarežite vrh peciva na četvrtine, ali nemojte ih razrezati do kraja.
- Ostavite sirni namaz na sobnoj temperaturi oko pola sata, pa ga pomiješajte s vrhnjem i šećerom u mikseru dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje i napunite peciva kroz zarezani vrh.
- Pomiješajte rastopljeni maslac s jednim jajetom, mlijekom, sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom.
- Peciva napunjena sirnim namazom umočite s gornje strane u smjesu na bazi rastopljenog maslaca.
- Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 5 do 10 minuta, odnosno dok se ne zagriju, a površina ne dobije zlatno-smeđu boju.
- Poslužite odmah. Dobar tek!
Četiri vrste kruha koje jedu najdugovječniji i najzdraviji ljudi na svijetu +0