Pivo iz limenke ili staklene boce toči se na vrlo sličan način. Čaša se obično drži pod kutom od 45 stupnjeva, a pivo se nalijeva uz bližu stranu čaše ravnomjernom brzinom sve do vrha.

Prilikom točenja osoba treba paziti na brzinu točenja i količinu pjene koja se stvara – nije poželjno natočiti pivo bez pjene, ali niti dopustiti da se pjena prelijeva preko ruba čaše.

Pivska pjena važan je dio uživanja u tome piću. Ona pojačava aromu piva jer sprječava gubitak ugljikova dioksida iz tekućine.

Pivo izlijte na suprotnu stranu čaše Pivo izlijte na suprotnu stranu čaše (Foto: Shutterstock)

Kako stvoriti više pjene

Lageri i pilsneri stvaraju manje pjene nego, recimo, pale ale i IPA, kažu stručnjaci. Ako u ruci imate pivo s manje mjehurića, a želite bogatu pjenu – postoji način.

Konobar Kamaron Lockwood podijelio je sa stranicom Chowhound savjet kako natočiti savršeno pivo čak i kada imate bocu koja ne obećava mnogo.


"Čašu držite u ravnini, a tekućinu izlijte niz suprotnu stranu čaše. Dodatno trenje od točenja može pomoći u stvaranju više mjehurića, a time i veće pjene", kaže Lockwood.


Kako Kamaron Lockwood toči savršeno pivo, pogledajte u videu Chowhounda u nastavku teksta.

BBQ, pivo i toliko više od toga: Novi restoran u centru Zagreba u kojem se jede rukama, a pije - srcem Barbeerian BBQ& Pub - 2 Barbeerian BBQ& Pub - 5 Barbeerian BBQ& Pub - 4 +8 Barbeerian BBQ& Pub - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju