Pivo iz limenke ili staklene boce toči se na vrlo sličan način. Čaša se obično drži pod kutom od 45 stupnjeva, a pivo se nalijeva uz bližu stranu čaše ravnomjernom brzinom sve do vrha.

Prilikom točenja osoba treba paziti na brzinu točenja i količinu pjene koja se stvara – nije poželjno natočiti pivo bez pjene, ali niti dopustiti da se pjena prelijeva preko ruba čaše.

Pivska pjena važan je dio uživanja u tome piću. Ona pojačava aromu piva jer sprječava gubitak ugljikova dioksida iz tekućine.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Pivo izlijte na suprotnu stranu čaše Pivo izlijte na suprotnu stranu čaše (Foto: Shutterstock)

Kako stvoriti više pjene

Lageri i pilsneri stvaraju manje pjene nego, recimo, pale ale i IPA, kažu stručnjaci. Ako u ruci imate pivo s manje mjehurića, a želite bogatu pjenu – postoji način.

Konobar Kamaron Lockwood podijelio je sa stranicom Chowhound savjet kako natočiti savršeno pivo čak i kada imate bocu koja ne obećava mnogo.


"Čašu držite u ravnini, a tekućinu izlijte niz suprotnu stranu čaše. Dodatno trenje od točenja može pomoći u stvaranju više mjehurića, a time i veće pjene", kaže Lockwood.


Kako Kamaron Lockwood toči savršeno pivo, pogledajte u videu Chowhounda u nastavku teksta.

BBQ, pivo i toliko više od toga: Novi restoran u centru Zagreba u kojem se jede rukama, a pije - srcem Barbeerian BBQ& Pub - 2 Barbeerian BBQ& Pub - 5 Barbeerian BBQ& Pub - 4 +8 Barbeerian BBQ& Pub - 3