Pivo iz limenke ili staklene boce toči se na vrlo sličan način. Čaša se obično drži pod kutom od 45 stupnjeva, a pivo se nalijeva uz bližu stranu čaše ravnomjernom brzinom sve do vrha.
Prilikom točenja osoba treba paziti na brzinu točenja i količinu pjene koja se stvara – nije poželjno natočiti pivo bez pjene, ali niti dopustiti da se pjena prelijeva preko ruba čaše.
Pivska pjena važan je dio uživanja u tome piću. Ona pojačava aromu piva jer sprječava gubitak ugljikova dioksida iz tekućine.
Pivo izlijte na suprotnu stranu čaše (Foto: Shutterstock)
Kako stvoriti više pjene
Lageri i pilsneri stvaraju manje pjene nego, recimo, pale ale i IPA, kažu stručnjaci. Ako u ruci imate pivo s manje mjehurića, a želite bogatu pjenu – postoji način.
Konobar Kamaron Lockwood podijelio je sa stranicom Chowhound savjet kako natočiti savršeno pivo čak i kada imate bocu koja ne obećava mnogo.
"Čašu držite u ravnini, a tekućinu izlijte niz suprotnu stranu čaše. Dodatno trenje od točenja može pomoći u stvaranju više mjehurića, a time i veće pjene", kaže Lockwood.
Kako Kamaron Lockwood toči savršeno pivo, pogledajte u videu Chowhounda u nastavku teksta.
BBQ, pivo i toliko više od toga: Novi restoran u centru Zagreba u kojem se jede rukama, a pije - srcem +8