Ribani sir izvrstan je dodatak brojnim jelima – dodaje se u juhe, kremaste umake, na složence, pizze i različite odreske. Lakše se topi od sira u listićima ili u bloku, pa je za mnoge nezaobilazan dio osnovnih namirnica koje uvijek imaju u hladnjaku.

Iako se u trgovinama može kupiti već naribani sir, jelo će imati bolji okus ako ga sami naribate netom prije upotrebe ili posluživanja.

Ako ste ikada pokušali naribati mozzarellu, gaudu ili sličnu vrstu mekanog i polutvrdog sira sigurno ste primijetili da to baš i nije najlakši zadatak. Sir se lijepi za metalni ribež te onemogućava daljnji rad.

Da biste spriječili neugodno lijepljenje – imamo rješenje. Odnosno ima ga korisnica HowDoesShe na TikToku gdje se proširio njezin video za najlakše ribanje sira.

Vanjsku i unutrašnju stranu ribeža pošpricajte s malo maslinova ulja, a potom krenite s ribanjem. Sir će se padati bez ikakvog zaustavljanja. Ne samo da vam ovaj trik olakšava ribanje, već i čišćenje.

@howdoesshe

Takes one second, but so satisfying! tipsandtricks earthday

♬ SUNNY DAY - Matteo Rossanese
U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Novi kviz općeg znanja - 10 Lako? Novi kviz općeg znanja: Možete li na svih 15 pitanja dati točan odgovor? Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući