Kad Amerikanci pripremaju biscuits, riječ je o posebnoj vrsti pogačica koje imaju hrskavu i tvrdu koricu te suhu i mrvljivu unutrašnjost.
Ovaj tip američkih pogačica poslužuje se uz maslac i džem, preliven smeđim umakom (engl. gravy), ali i uz kuhana jela na žlicu od jutra do večeri.
Svako kućanstvo u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi ima svoj recept za biscuits. No pripremiti ih možete od svega dvije namirnice – samodizajućeg brašna u kojem se već nalaze začini i prašak za pecivo te vrhnja za šlag.
Donosimo vam najlakši recept za ove fine pogačice, koje možete pripremiti kod kuće za manje od pola sata.
Sastojci za američke pogačice:
- 240 g samodizajućeg brašna
- 240 ml vrhnja za šlag
Priprema američkih pogačica:
- U zdjeli pomiješajte brašno s vrhnjem za šlag.
- Prebacite smjesu na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite tijesto dok prestane biti ljepljivo. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
- Razvucite tijesto na debljinu oko jednog centimetra.
- Čašom narežite tijesto na krugove promjera oko pet centimetara.
- Stavite tako pripremljene pogačice na lim za pečenje te u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđe i pečene do kraja.
- Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!
Pohane hrenovke: Brzi recept za jelo koje Amerikanci jedu za proslave +0