Sve vrste alkoholnih pića dehidriraju organizam zbog čega izazivaju mamurluk, ali glava nakon pijanke boli i zbog nusproizvoda fermentacije (kongenera) koji se u jetri teško razgrađuju.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

I dok se votka i džin destiliraju kako bi se uklonili svi kongeneri, a okus bio neutralan - u tamnijim alkoholnim pićima pridonose izraženijem okusu i kompleksnosti. Američki znanstvenici tvrde kako upravo zbog tih tvari možemo imati najjači mamurluk od viskija i crnog vina.

No na to kako ćemo se osjećati nakon alkohola utječe i način na koji pijemo. Ako pijemo sporo organizam se može nositi s alkoholom, ali požurimo li se, ili odlučimo presjeći pića poput piva ili vina žesticama, vrlo je vjerojatno da će nam tijelo to i naplatiti.

Ako pak pijemo jači alkohol na početku večeri kada je organizam u dovoljno dobroj formi da se s njime izbori i zatim prijeđemo na lakša pića imamo manju vjerojatnost da ćemo sutradan obećavati samome sebi kako više nikada nećemo popiti ni kapi.