Zaboravite dosadne kombinacije i upoznajte one s kraljicom ljeta, pilećom paštetom, koje su sve samo ne obične.
Ovi recepti donose dašak francuskog šarma, mediteranske lakoće i balkanske nostalgije, spajajući poznato s neočekivanim. Idealni su za piknik, plažu, večernje druženje uz vino ili kad trebate brz, ali dojmljiv ručak.
    
       
        
Ljeto je pravo vrijeme da pašteta postane zvijezda vaših sendviča u kombinacijama koje će vas iznenaditi – i okusom i stilom.
Za ove zanimljive recepte odabrali smo vrhunske Podravka pileće paštete u četiri okusa – classic, pikant, s ajvarom i jetrenu, koje se ljube s povrćem, ali i voćem koje ljeti obožavamo.
Francuski rustikalni sendvič
    
       
        
Ovaj sendvič spaja bogatstvo Podravka pileće jetrene paštete s kremastim brie sirom, a smokve donose slatku ravnotežu i svježinu. Timijan i baget daju mu autentičnu francusku notu, a sve zajedno stvara eleganciju koja podsjeća na piknik uz Seine. Poslužite ih na drvenoj dasci uz čašu ohlađenog roséa ili laganoga crnog vina.
Sastojci:
- baget
 - Podravka pileća jetrena pašteta
 - brie sir ili camembert
 - svježe smokve (ili sušene)
 - svježi timijan (ili nekoliko listića ružmarina)
 - kap maslinovog ulja ili meda
 - krupna morska sol i svježe mljeveni papar
 
    
       
        
Priprema:
- Tostirajte blago prerezani baget. Obje strane namažite Podravka pilećom jetrenom paštetom, a na donju poslažite tanko narezan brie sir ili camembert sobne temperature.
 - Svježe smokve ili namočene suhe narežite na šnitice i posložite ih na sir pa sve pokapajte maslinovim uljem ili medom, ovisno o tome želite li slatkasti ili zemljani naglasak.
 - Na vrh stavite grančicu timijana
 
Sendvič s paštetom, breskvom i timijanom
    
       
        
Grilane breskve u kombinaciji s burattom i pršutom već nekoliko godina preplavljuju društvene mreže. A reći ćemo vam samo to da ta možda nekima neočekivana kombinacija pretendira osvojiti mjesto viralnoga ljetnog hita.
Nekima neočekivano, ali slatko-slani sendvič u kojem zelenu ulogu umjesto rikole igra timijan, poznat kao odličan partner piletini, pa tako i pilećoj pašteti, apsolutno je božanstven.
Sastojci:
- tostirane šnitice francuza
 - Podravka pileća pašteta Classic
 - breskva
 - mini mozzarelle
 - krema aceto balsamico
 - maslinovo ulje
 - svježi timijan
 
    
       
        
Priprema:
- Šnitice breskve stavite na gril tavu koju ste nauljili i kratko zgrilajte. Tostirajte i šnitice francuza.
 - Namažite tostirani kruh paštetom, zatim na nju stavite kriške grilane breskve pa na šnite narezane mini mozzarelle.
 - Posolite, popaprite i stavite nekoliko grančica timijana.
 - Po svemu pokapajte aceto kremu i maslinovo ulje.
 
Mediteranske pileće bruschette
    
       
        
Iako se bruschette zapravo ne mogu nazvati sendvičem, kladimo se da kod ovih nećete moći stati na jednoj pa ćete u najmanju ruku moći spojiti dvije. No, šalu na stranu, ove mini mediteranske eksplozije okusa s pilećom paštetom, maslinama, rajčicama i kaparama bit će idealne za posluživanje i kao snack uz večernje druženje i vino.
Sastojci:
- kriške prepečenog kruha
 - Podravka pileća pašteta Classic
 - cherry rajčice
 - masline (crne ili zelene)
 - kapare
 - origano i maslinovo ulje
 
    
       
        
Priprema:
- Tostirajte kruh pa ga namažite pilećom paštetom.
 - Na nju poslažite na šnitice narezanu cherry rajčicu, masline i kapare pa ukrasite svježim origanom i nekoliko kapi maslinovog ulja.
 
Balkanski ljetni sendvič
    
       
        
Ovaj je sendvič poput razglednice s Balkana koji svakim grizom stvara nostalgiju za bezbrižnim djetinjstvom i druženja uz mezu. Svatko tko je probao kombinaciju pileće paštete i ajvara zna da su stvoreni jedno za drugo, a uz dodatak mladog sira i rikole dobijete osvježavajući ljetni sendvič s karakterom, i to s balkanskim karakterom.
Sastojci:
- lepinja ili somun
 - Podravka pileća pašteta s ajvarom
 - ajvar (blagi ili ljuti)
 - mladi sir
 - luk ili mladi luk
 - rikola
 
    
       
        
Priprema:
- Obje polovice male lepinje namažite Podravka pilećom paštetom s ajvarom.
 - Na nju stavite žlicu ajvara te po njemu nadrobite šnitu mladog sira.
 - Dodajte malo luka ili mladog luka narezanog na tanke ploške i ukrasite rikolom po želji.
 
Avokado & limeta pileći wrap
    
       
        
Ovaj lagani sendvič zapravo je zdrava zelena bomba s kojom smo svakim grizom bliže tropima. Kremasti avokado s citrusnim kickom limete savršeno nadopunjuje bogatu pikantnu pileću paštetu.
Sastojci:
- tortilja
 - Podravka pileća pašteta Pikant
 - avokado
 - sok limete
 - mladi luk
 - zelena salata.
 
    
       
        
    
       
        
Priprema:
- Avokado narežite na tanke ploškice i začinite ga sokom limete.
 - Tortilju namažite Podravka pilećom paštetom Pikant pa na nju naslažite avokado, mladi luk narezan na kolutiće i zelenu salatu.
 - Zamotajte tortilju i uživajte u vašem zelenom zamotuljku s pikantnom, a ujedno osvježavajućom notom.
 
Pašteta i crno grožđe
    
       
        
Ovaj sendvič je kao ljetni flert — lagan, sladak i ostavlja dobar dojam bez puno drame. Pečeno grožđe i med daju mu šarmantan wow efekt, a uz hrskavi kruh i svježi ružmarin zvuči kao nešto što bismo naručili u fancy bistrou (samo što ga možete napraviti i u pidžami). Idealan za vruće dane kad želite nešto drugačije, a i dalje ukusno i zabavno
Sastojci:
- tamni kruh (npr. raženi ili pšenični)
 - Podravka pileća jetrena pašteta
 - crno grožđe
 - maslinovo ulje
 - med
 - svježi ružmarin
 - rikola (po želji).
 
    
       
        
Priprema:
- Grožđe operite, položite na papir za pečenje, prelijte maslinovim uljem i dodajte grančicu ružmarina i zapecite (5 –7 min) dok ne omekša i pusti arome.
 - Kruh tostirajte, zatim namažite tanak sloj Podravka pileće jetrene paštete.
 - Na paštetu složite pečeno grožđe, pospite listićima ružmarina i dodajte rikolu za svježinu.
 - Poslužite odmah – sladak, aromatičan i hrskav u isto vrijeme.
 
Club sendviči s paštetom
    
       
        
Dobio je ime club sendvič jer je prvi put napravljen u klubu, a vama će najbolje ''sjesti'' kad s ekipom dođete doma gladni iz kluba. Isprobajte taj retro klasik koji se inače radi s bijelim tostom, piletinom i salatom u modernom ruhu s pilećom paštetom, svježim krastavcima i slatkim cherry rajčicama i nećete se više vratiti na staro.
Sastojci:
- integralni kruh iz kalupa
 - 200 g Podravka Pileće paštete Pikant
 - 4 lista zelene salate
 - 100 g svježeg krastavca narezanog na tanke ploške
 - 100 g gaude narezane na ploške
 - 8 cherry rajčica
 
    
       
        
Priprema:
- Namažite paštetu na svaku plošku kruha.
 - Na prvi sloj stavite salatu i krastavce, zatim pokrijte drugom ploškom s paštetom.
 - Dodajte sloj sira, prekrijte trećom ploškom s paštetom.
 - Svaki sendvič probodite čačkalicom na dva kraja i režite dijagonalno na trokute.
 - Na svaki pripremljeni trokut stavite pola male rajčice nabodene na čačkalice.
 

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            