Parmigiana je ukusno talijansko jelo sastavljeno od pohanih kriški patlidžana koje se prekrivaju umakom od rajčice i naribanim sirom te zapeku u pećnici.
U Sjedinjenim Američkim Državama parmigiana je doživjela razne verzije – priprema se s gljivama, tikvicama, piletinom, pa čak i junećim odrescima.
Donosimo vam recept upravo za beef parmiagianu, koju mnogi nazivaju i najsočnijim receptom za pohanu junetinu.
Pohani juneći odresci s parmezanom - sastojci:
- 4 juneća odreska
- 400 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
- 150 g brašna
- 125 g mozzarelle
- 100 g naribanog parmezana
- 75 g krušnih mrvica
- 2 jaja
- 2 inćuna iz konzerve
- 1 manji luk
- 1-2 češnja češnjaka
- biljno ulje po želji
- sol i papar po želji
- čili papričica po želji
- svježi listići bosiljka
Pohani juneći odresci s parmezanom - priprema:
- Istucite juneće šnicle batom za meso, panirajte ih s jajetom, brašnom i krušnim mrvicama pa ispecite na zagrijanom ulju u tavi. Pecite ih oko tri do četiri minute sa svake strane, dok korica ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Stavite na papir za upijanje masnoće i odložite ih sa strane.
- U istoj tavi pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i inćune pa nastavite pirjati još minutu-dvije. Potom dodajte rajčice iz konzerve. Posolite i poparite te dodajte čili papričicu ako ste ljubitelj ljute hrane. Kuhajte sve zajedno 20-ak minuta, dok se sastojci ne sljube. Pred kraj kuhanja dodajte i nasjeckane listiće svježeg bosiljka.
- U vatrostalnu posudu stavite tri četvrtine umaka od rajčice, a na njega položite pohane juneće šnicle. Ostatkom umaka od rajčice premažite gornju stranu odrezaka. Na vrh dodajte naribani parmezan i mozzarellu. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva na oko 20 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.
- Poslužite meso s prilogom po želji. Dobar tek!
Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat?