Parmigiana je ukusno talijansko jelo sastavljeno od pohanih kriški patlidžana koje se prekrivaju umakom od rajčice i naribanim sirom te zapeku u pećnici.

U Sjedinjenim Američkim Državama parmigiana je doživjela razne verzije – priprema se s gljivama, tikvicama, piletinom, pa čak i junećim odrescima.

Donosimo vam recept upravo za beef parmiagianu, koju mnogi nazivaju i najsočnijim receptom za pohanu junetinu.

Pohani juneći odresci s parmezanom - sastojci:

  • 4 juneća odreska
  • 400 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
  • 150 g brašna
  • 125 g mozzarelle
  • 100 g naribanog parmezana
  • 75 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 2 inćuna iz konzerve
  • 1 manji luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji
  • čili papričica po želji
  • svježi listići bosiljka

Pohani juneći odresci s parmezanom - priprema:

  1. Istucite juneće šnicle batom za meso, panirajte ih s jajetom, brašnom i krušnim mrvicama pa ispecite na zagrijanom ulju u tavi. Pecite ih oko tri do četiri minute sa svake strane, dok korica ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Stavite na papir za upijanje masnoće i odložite ih sa strane.
  2. U istoj tavi pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i inćune pa nastavite pirjati još minutu-dvije. Potom dodajte rajčice iz konzerve. Posolite i poparite te dodajte čili papričicu ako ste ljubitelj ljute hrane. Kuhajte sve zajedno 20-ak minuta, dok se sastojci ne sljube. Pred kraj kuhanja dodajte i nasjeckane listiće svježeg bosiljka.
  3. U vatrostalnu posudu stavite tri četvrtine umaka od rajčice, a na njega položite pohane juneće šnicle. Ostatkom umaka od rajčice premažite gornju stranu odrezaka. Na vrh dodajte naribani parmezan i mozzarellu. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva na oko 20 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.
  4. Poslužite meso s prilogom po želji. Dobar tek!

Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat? Marinirane tikvice na roštilju Svinjski kotlet s umakom na bazi meda Pečeni svinjski file s povrćem +6 Junetinu u umaku od maslaca i češnjaka