Grace Elkus je food blogerica iz Sjedinjenih Američkih Država koja se specijalizirala za dijeljenje iznimno ukusnih vegetarijanskih recepta.

Njezin recept za doručak sastavljen od pečenog jaja i avokada postao je vrlo popularan na društvenim mrežama, a samo na TikToku pogledalo ga je više od 13 milijuna ljudi.

Riječ je o vrlo jednostavnom jelu nadahnutim meksičkom kuhinjom. Jaje se peče sa smrvljenim feta sirom, a potom se stavlja na krišku kruha, pecivo ili tortilju.

Feta sir je dovoljno slan pa ne morate stavljati dodatnu sol u jaje, no njime svakako možete začiniti avokado, na koji se pečeno jaje stavlja nakon termičke obrade.

Isplati se isprobati ovaj ukusni doručak, koji se sprema u svega pet minuta.

Sastojci:

1 mala tortilja
1 jaje
45 g feta sira
½ manjeg avokada
malo soka limete
sol po želji
čili prah po želji

Priprema:

  1. Zagrijte tavu s neprianjajućim dnom.
  2. Oko ruba tave nadrobite feta sir i pustite da se rastopi.
  3. Razbijte jaje i pozicionirajte ga u sredinu tave tako da ga okružuje feta sir. Začinite jaje s malo čili praha po želji.
  4. Poklopite tavu i pecite jaje dok sir ne postane hrskav, a bjelanjak ne bude pečen do kraja. Žumanjak bi trebao ostati mekan.
  5. Tostirajte malu tortilju za tacose, prekrijte je zdrobljenim avokadom koji sta začinili s nešto soli, češnjaka u prahu i limunova soka, pa preko svega stavite pečeno jaje.
  6. Preklopite tortilju. Žumanjak će se raspuknuti i pretvoriti u ukusan umak koji će prekriti ostale sastojke u tortilji. Dobar tek!

Cijeli postupak pogledajte u videu Grace Elkus u nastavku ovoga teksta.

Najveća greška kod pečenja jaja zbog koje okus nije onako dobar kao u restoranu Jaja na kajganu Dopustite da jaja dosegnu sobnu temperaturu prije nego što ih ispečete Jaja ispecite se nešto ulja i maslaca +0 Savršena jaja na kajganu su mekana i kremasta

@graceelkus 5-minute feta fried eggs: you’ll thank me next time you’re hangry Inpired by Ali Slagle’s potato, egg, and cheese tacos Heat small nonstick skillet over medium heat. Crumble in feta around perimeter. Crack egg into center; season w/ black pepper & red pepper flakes (no need to add salt, the feta is plenty salty) Cover pan and cook until white is set, yolk is still runny, and cheese is unbelievably crispy. Serve atop toast, w/ hash browns, or my personal fave: in a charred tortilla with avocado & lime. You can oil the skillet, esp. if you’re not using nonstick, but I find the cheese gets crispier w/o More tips on my IG @graceelkus #friedeggs #feta ♬ Midnight City - M83

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju