Sastojci:
300 grama špageta
300 grama cherry rajčica
1 litra povrtnog temeljca
1 luk
2-3 češnja češnjaka
½ čajne žličice čili papričica u listićima
2 šake svježeg bosiljka
2 žlice maslinova ulja
sol i papar po želji
parmezan po želji
Priprema:
1. Očistite luk, narežite ga na tanke trakice . Isto napravite i sa češnjakom,
2. Cherry rajčice operite i prepolovite.
3. U plitkom, ali širokom loncu ubacite suhe špagete, cherry rajčice, temeljac, luk i češnjak, čili papričicu u listićima, bosiljak, maslinovo ulje, sol i papar.
4. Stavite na vatru. Kada temeljac zavrije kuhajte oko 10 minuta, odnosno dok tjestenina ne postane al dente, a većina tekućine ispari.
5. Poslužite toplo s naribanim parmezanom po želji. Dobar tek!