Američka kuhinja prepuna je složenaca koji se pripremaju na vrlo jednostavan način, a koje jamče obrok bez previše uloženog vremena i truda.

U američkoj kuhinji osobito su popularni takozvani dump and bake ili istresi i ispeci recepti. Riječ je o receptima kod kojih se svi sastojci za neko jelo istresu u jednu posudu, a potom stave peći u pećnicu.

Ova zapečena tjestenina s piletinom i sirom je upravo takav recept. Ne morate čak ni zasebno kuhati tjesteninu – sve stavite u jednu vatrostalnu posudu i pustite da se "sama peče".

Sastojci:

  • 700 ml umaka od rajčice
  • 700 ml vode
  • 400 g sušene tjestenine poput pennea ili makarona
  • 180 g naribanog sira mozzarella
  • 75 g panko krušnih mrvica
  • 60 g naribanog parmezana
  • 2 pileća prsa
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. U pravokutnu posudu za pečenje ubacite sušenu tjesteninu, umak od rajčice i vodu. Posolite i popaprite po želji te začinite sa češnjakom u prahu.
  3. Imajte na umu da tjestenina mora biti uronjena u tekućinu da bi se odgovarajuće termički obradila.
  4. Na vrh tjestenine stavite narezana pileća prsa na kocke.
  5. Prekrijte posudu aluminijskom folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 30 minuta.
  6. Potom uklonite foliju, po vrhu dodajte mozzarellu i parmezan, te krušne mrvice koje ste poprskali nešto biljnog ulja.
  7. Vratite posudu za pečenje u pećnicu bez folije i nastavite peći još 15 do 20 minuta, dok svi sastojci termički ne obrade do kraja, sir ne rastopi i zapeče, a krušne mrvice ne postanu hrskave.
  8. Poslužite jelo toplo sa salatom po želji. Dobar tek!

Fantastično skupljaju umake: 5 oblika tjestenine koje se uvijek isplati imati pri ruci Zapečeni špageti s mljevenim mesom i tri vrste sira Špageti od tikvica s prženim lješnjacima Špageti +3 Tjestenina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju