Ime i prezime: Damir Tomljanović
U kuhinji ne možeš bez: Kave i slatkog
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Maslinovo ulje
Što te može isprovocirati u poslu: Neprofesionalnost
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Bez želje da budem u njoj.
Tajna dobrog rižota je: Osoba koja ga kuha
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Kada ne dobijem vrijednost za novac.
Kako najviše voliš pripremati jaja: Na oko.
Michelinova zvjezdica, da ili ne: Da sam mlađi da.
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Nema ga.
Ovdje možete pronaći sve leksikone koje su nam ispunili neki od najboljih hrvatskih chefova...
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Svaki koji uključuje prodavanje magle gostima.
Da ne kuhaš, što bi radio: Nekada, bio bih vojnik, a sada razmišljam samo kako naći svoj mir.
Precijenjena namirnica: Danas skoro sve.
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam…proveo više vremena s mojom kćerkom od rođenja do danas.
Nepravedno podcijenjena hrana ili sastojak: Pizza i mljeveno meso u raznim formama.
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Radno vrijeme.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Ona iz koje sam nešto naučio.
U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Mladih empatičnih chefova
Pivo ili vino: Voda
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Ne sjećam se, bilo ih je i još ih ima.
Riba ili meso: Meso
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Bahat
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Na jedan hladni eksponat, kojeg sam sam napravio i dobio pohvalu od chefa koji mi je bio prvi pravi mentor u životu. Ne radi mene nego radi njega, jer sam opravdao povjerenje.
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: U svom restoranu u prirodi na osami.
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Ispunila mi se ta želja s dva velika chefa.
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Švargla
Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Kod prijatelja
Ovdje možete pronaći sve leksikone koje su nam ispunili neki od najboljih hrvatskih chefova...
Koje ti je jelo guilty pleasure: Čips
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Sve što nisam. Želim probati više veganskih jela.
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Zadovoljstvo probanim.
Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući… : Obitelj, prijatelji, crni kuharski humor.