• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Food Bloggers Challenge 2024

Imamo pobjednicu! Blogerice su u našem zadnjem izazovu skuhale jelo svoga susjeda, a ono im je i presudilo

Trećim izazovom završio je još jedan naš Food Bloggers' Challenge by Tognana, ove godine u regionalnoj kuhinji, u kojem su naše blogerice iz Hrvatske, Srbije i Slovenije kuhale jelo svoga susjeda.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 29.11.2024 12:33 komentari
viber Created with Sketch.
Sekeli gulaš Kristine Štrige
Sekeli gulaš Kristine Štrige (Foto:Kristina Štriga)

Galerija Proteinska pizza Ane Marije Mihelič 6 Tavče gravče Sandre Pecić 6 Sekeli gulaš Kristine Štrige 6 Proteinska pizza Ane Marije Mihelič 6

U trendu Kuća za odmor Wild Rose kod Samobora - 6 Kuća za odmor Wild Rose Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom" Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna

Kristina Štriga @cellulite_factory obožava mađarsku kuhinju pa je odabrala sekeli gulaš te ga poslužila uz pire od batata i langoše, koje je umjesto u dubokom ulju ispekla u Tognana airfryeru, te ih poslužila u slatkoj i slanoj verziji. Sekeli gulaš, omiljeno mađarsko jelo, kombinacijom svinjetine, kiselog kupusa i bogatih začina svojim okusima osvaja i ovdje, posebice tijekom hladnijih mjeseci, kada nas podsjeća na toplinu doma i tradiciju koja spaja regiju.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristina Štriga (@cellulite_factory)

Sekeli gulaš ovog je tjedna chefu Christianu Misirači bio na prvom mjestu, jelo koje je uz langoše, kaže, imalo jako puno komponenti. ''Sekeli gulaš fenomenalno je napravljen, a batat je inovativan izbor koji će jako dobro pasati uz ovo jelo jer će slatkoća ublažiti kiselinu kupusa'', rekao je chef Misirača, kojem su zazubice narasle i na Kristinine langoše iz Tognana airfryera koji su slasno izgledali u slanoj i u slatkoj verziji.

Odmah nakon sekeli gulaša smjestio je proteinsku pizzu Ane Marije Mihelič @vitfit_byana_adria, koja je radila obožavano jelo svog susjeda - Italije. Pizzu voli cijeli svijet, obožavanje toga svestranog jela nije zaobišlo ni cijelu našu regiju, a mogućnosti njezinih nadjeva beskonačne su.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vitfit_byana_adria

Ana Marija je po sudu našeg chefa Christiana Misirače napravila inovativnu i interesantnu verziju pizze s tijestom od slanutka i zobenog brašna na koju je stavila umak od rajčice s bosiljkom, pureću šunku i papriku za dekoraciju.

Njezina pizza pogodna je za one koji ne podnose gluten, ali vjerujemo da joj ne bi odoljeli ni najveći ljubitelji tijesta, s čime se slaže i chef Misirača, koji je rekao da pizza izgleda vrlo primamljivo te da je baš brzo gotova.

Na isto mjesto, no bez predznaka plus smjestio se i tavče gravče ili gravče na tavče, kako god tko zove to prefino, a zanemareno makedonsko jelo, koje je kao jelo svog susjeda izabrala Sandra Pecić @kototamo. Na opću radost, kaže, pekla ga je u Tognana airfryeru, gdje je grah u njihovoj kući dosad dobio neviđenu hrskavost.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra (@kototamo)

I nije ju samo to iznenadilo. ''Ovo jelo slično je našem prebrancu, ali me je jedan detalj recepta potpuno očarao. Naime, aroma mente kao glavnog začina ovdje je nešto što ću odsad zasigurno primjenjivati u pripremi graha'', rekla je Sandra, a chef Christian svakako će ga isprobati pripremiti u airfryeru.

''Fenomenalna ideja da ga se sprema u airfryeru i čudo božje kako dobro izgleda'', rekao je chef mentor, koji je ovaj put ipak malu prednost dao inovativnosti pizze i sekeli gulašu s više komponenti.

Tavče gravče Sandre Pecić Tavče gravče Sandre Pecić (Foto: Sandra Pecić)

Na ljestvici Maje Nikolorić, predstavnice Punkufer.hr-a, blogerice su se smjestile u obrnutom redoslijedu. Malu prednost pred blogericama iz Hrvatske i Slovenije ima Sandra Pecić i njezin gravče na tavče. ''Iskreno, za ovo jelo vežu me mnoge uspomene iz djetinjstva. Iako moja obitelj nema korijene u Makedoniji, ovo jelo jedno je od najdražih jela u mom domu i imali smo baš ovakvu zemljanu posudu u kojoj su se pripremala isključivo dva jela - lazanje i gravče na tavče. Oduševilo me to što je Sandra učinila da ovako neugledno jelo tako dobro izgleda i, naravno, toplina njezina videa dokazuje da za ovo njezino jelo tajni sastojak nije bio nana, odnosno menta, već ljubav i odlično osvjetljenje koje nam može pružiti samo sunce koje mili kroz prozore'', komentirala je Maja.

Proteinska pizza Ane Marije Mihelič Proteinska pizza Ane Marije Mihelič (Foto: Ana Marija Mihelič)

Drugo mjesto podijelile su uvijek fotogenična pizza i sekeli gulaš. ''Kod pizze mi je jedino bilo žao što nije u obliku kruga, izgledala bi atraktivnije i ne bi je trebala rezati škarama. Inače često radim ovakvu proteinsku pizzu ili sa slanutkom ili s cvjetačom za svoje prijatelje s celijakijom, pa znam i kako može izgledati i oblikovati se. Zgodno je napraviti i pizzete, koje bi također super izgledale. Dovoljno je samo navlažiti ruke i smjesu oblikovati u kuglice pa ih isto ovako razvaljati između dva papira za pečenje. Ako ih pečete u airfryeru, potrebno je samo između njih odrezati papir škarama, a ne tijesto, i dobit ćete vrlo atraktivne zalogaje za prijatelje koji ne podnose gluten. Koji još i izgledaju kao prava pizza odnosno pizzette'', predložila je Maja, koja kao i chef Misirača misli da Ana Marijina proteinska pizza izgleda primamljivo kao i sekeli gulaš, koji je nije toliko iznenadio izgledom kao gravče na tavče.

Sekeli gulaš Kristine Štrige Sekeli gulaš Kristine Štrige (Foto: Kristina Štriga)

''Inače, svaka čast Kristini na prelijepim langošima iz airfryera od kojih rastu zazubice, pireu od batata koji ću svakako probati uz sekeli gulaš te uvijek lijepom videu također okupanom suncem'', komentirala je Maja Kristininu izvedbu.

Martina Karić iz Tognane oduševljena je svim jelima koje su blogerice iznijele u trećem izazovu te su od nje sve blogerice ovaj tjedan dobile čistu peticu. ''Iznimno zahvaljujem svim blogericama što su uz pomoć vještih i korisnih aparata skrojile predivna jela, dale odličnu inspiraciju i napravile prekrasnu promociju brenda Tognana'', dodala je Martina Karić. 

Sandra Pecić, Ana Marija Mihelič i Kristina Štriga Sandra Pecić, Ana Marija Mihelič i Kristina Štriga (Foto: Nova Studio)

Poredak i broj bodova nakon trećeg izazova:

KO TO TAMO - 14
CELLULITE FACTORY - 14
VIT FIT BY ANA - 13 +

S trećim izazovom došli smo i do konačnog zbroja svih ocjena, koji nam je donio i pobjednicu - Kristinu Štrigu @cellulite_factory, koja je kao nagradu osvojila 2000 eura. Čestitamo!
Sandra Pecić i Ana Marija Mihelić iz našeg Food Bloggers' Challengea također nisu otišle praznih ruku. Za svoj za svoj trud i sudjelovanje i odličnu prezentaciju dobile su angažman od klijenta kako bi i dalje uz pomoć Tognane mogle predstaviti svoja kreativna i ukusna jela.

Završni poredak i broj bodova:
CELLULITE FACTORY – 42
KO TO TAMO – 41+
VIT FIT BY ANA – 38+

 

  • #Food Bloggers Challenge 2024
  • #tognana
  • # kristina štriga
  • #Ana Marija Mihelič
  • #Sandra Pecić
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kako napraviti vruću sangriju?
Začinjena i tako fina
Bolje od kuhanog vina? Recept za vruću sangriju idealnu za hladnu zimu
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Harry's Piccolo
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Od 12. do 14. prosinca
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Stazom svete Barbare
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Adventi u susjedstvu: gdje još doživjeti blagdansku čaroliju!
Zimske čari
Advent u susjedstvu: Kamo otputovati kako biste doživjeli najbolju blagdansku čaroliju?
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Oglas
Wolt ponudio digitalno rješenje za ručak na poslu – stiže Wolt for Work!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Danilo K.: Ukrajinac koje je ubijen u Beču. Policija objavila detalje
SLAŽE SE MOZAIK UBOJSTVA
Ovo je brutalno ubijeni sin političara: Mučili su ga i živog zapalili u Mercedesu
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Tragedija
Strašna nesreća na A3: Kamion udario pješakinju (33) i odbacio je u drugu traku. Preminula je
Alarmantno stanje u Njemačkoj! "Gubimo tlo pod nogama, ovo je slobodni pad"
stiglo upozorenje
Alarmantno stanje u Njemačkoj: "Gubimo tlo pod nogama, ovo je slobodni pad!"
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
U 6 ujutro puna crkva vjernika - bili smo na zornici!
lijepa tradicija
U 6 ujutro puna crkva vjernika: Bili smo na zornici!
Ruben Van Gucht podigao prašinu najnovijom fotkom na Instagramu
evo tko je ona
Suprug Blanke Vlašić javno objavio prisnu fotku s mlađahnom ljepoticom
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
zabava
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Jao…
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Wow!
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
tech
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Mnogi nisu svjesni
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
Zanimljivo i zabrinjavajuće
Otkrivena neočekivana ranjivost AI chatbotova: Odgovaraju na apsolutno sve upite ako im se govori ovim riječnikom
sport
VIDEO Španjolci ogorčeni prizorima s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Skupa mjesta
VIDEO Španjolska bruji o prizoru s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Trener Kocaelispora demantirao glasine da Petković napušta klub: "Dopustite mi da kažem ovo..."
Jasno i glasno
Trener Kocaelispora: "Bruno Petković napušta klub? Dopustite mi da kažem ovo..."
Užasna vijest iz Dinama: Mateo Lisica ima monokuleozu
Čeka ga pauza
Užasna vijest iz Dinama: Krilni napadač ima mononukleozu
tv
MasterChef: Večeras u MasterChefu kandidati se bore za titulu izazivača - tko će biti najbolji?
NOVI IZAZOV
Večeras u MasterChefu kandidati se bore za titulu izazivača - tko će biti najbolji?
MasterChef: Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
NAPUSTIO MASTERCHEF
Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
MasterChef: Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
NIJE USPIO
Mark se u stres testu fokusirao samo na jednu stvar: "Cilj je izbaciti Otta van!"
putovanja
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
novac
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Parlament, Vijeće i Komisija složni
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
lifestyle
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Čitateljice birale koje ime im je ljepše - Lucija ili Mia
REZULTATI ANKETE
Nešto se promijenilo u 2025.: Ovo ime ponovno dokazuje da je – bezvremensko
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
sve
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
U 6 ujutro puna crkva vjernika - bili smo na zornici!
lijepa tradicija
U 6 ujutro puna crkva vjernika: Bili smo na zornici!
Salenjaci Kristine Štrige
Pokrovitelj Tognana

Jeste li i vi odrasli na ovome? Recept iz djetinjstva s naših prostora koji je ovaj tjedan odnio pobjedu

U prvom tjednu našeg Food bloggers' challengea regionalne kuhinje blogerice su imale zadatak skuhati jelo ''iz svog dvorišta'', ono koje ih podsjeća na djetinjstvo, a čije jelo je najviše oduševilo naš žiri, saznajte u nastavku članka. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close