UMAK OD FETA SIRA

Od slanog kremastog umaka napravljenog od feta sira nema bolje umakalice za tortilja čips. S umakom od feta sira kombinirajte običan, tortilja čips s čilijem ili onaj sa sirom. Od te grickalice, koju ćete pripremiti doslovno u dvije minute ili onoliko koliko blenderu treba da sve sastojke pretvori u glatki umak, vaši gosti vjerojatno će biti žedni, pa se opskrbite laganim pivom kao što je Heineken® Silver. To osvježavajuće pivo jednostavno će kliziti niz grlo i gasiti žeđ dok uživate u ovim ''zaraznim'' grickalicama.

Umak od feta sira Umak od feta sira (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)

Sastojci:

• 225 g feta sira
• 170 g grčkog jogurta
• 1 režanj češnjaka
• 1 žličica maslinova ulja
• papar po želji

Priprema:

Ogulite češnjak i razmrvite feta sir pa sve s ostalim sastojcima stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite je u zdjelicu i barem pola sata u hladnjak prije posluživanja. Servirajte uz tortilja čips po želji ili sirovo povrće kao zdraviju varijantu.

ROLICE S PUREĆOM ŠUNKOM

Ovu ljetnu grickalicu napravit ćete u svega nekoliko minuta, a kombinacija okusa može biti nebrojeno puno. Izdaleka izgledaju poput sushija, pogotovo ako ih servirate na takav način, a odgovarat će baš svakom ukusu. Dok se svi zabavljaju i pijuckaju osvježavajuće pivo na ljetnim vrućinama, možete pripremiti ovu grickalicu bez znojenja nad štednjakom, a učinit ćete to toliko brzo da oni neće ni primijetiti da ste nestali. Sveopće oduševljenje nastupit će kada se vratite s pladnjem ovih šarenih rolica, koje će potom nestati u trenu.

Rolice s purećom šunkom Rolice s purećom šunkom (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)

Sastojci:

• 200 g svježeg krem sira (običan, s čilijem, vlascem…)
• 8 listova salate
• 8 tortilja
• 200 g narezane pureće šunke

Priprema:

Svaku tortilju najprije premažite svježim krem sirom. Preko sloja krem sira stavite salatu i na kraju dodajte sloj narezane pureće šunke. Zarolajte tortilju poput palačinke i narežite je na kolutiće. Uživajte u svojem brzom slanom zalogaju, dobar tek!

Heineken® Silver Heineken® Silver (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)

ANTIPASTI NA RAŽNJIĆIMA

Talijani stvarno znaju uživati u hrani, a njihovi antipasti bila su nam inspiracija za ovo jelo idealno za zabavu i druženje s prijateljima koji na zabavama uživaju u laganom pivu. Pršut, bresaolu, milansku salamu, mozzarellu, parmezan i ostale sireve koje biste inače poslužili na dasci ili tanjuru poslažite na manje ražnjiće kako bi ih vaši prijatelji mogli jesti i kada stoje. Ražnjići antipasti jednostavni su za konzumaciju i omogućuju vam da istovremeno uživate u mnoštvu okusa. Kombinacija slanosti pršuta, salame ili sireva s osvježavajućim pivom s manje gorčine kao što je Heineken® Silver pomaže uravnotežiti okuse i osigurava da svaki zalogaj bude užitak.

Antipasti na ražnjićima Antipasti na ražnjićima (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)

Sastojci:

• 100 g pršuta i milanske salame
• mini kuglice mozzarelle i kockice parmezana
• nekoliko cherry rajčica
• svježi bosiljak
• crne i zelene masline

Priprema:

1. Operite cherry rajčice pa ih prepolovite, zarolajte pršut i pripremite duboki tanjur ili posudu za posluživanje.
2. Za mini ražnjiće koristite čačkalice i na svaku nabodite mini kuglicu mozzarelle, list svježeg bosiljka, zarolani pršut i prepolovljenu cherry rajčicu. Posložite ražnjiće u tanjur ili posudu za posluživanje i uživajte u šarenoj i slasnoj grickalici.

Antipasti na ražnjićima Antipasti na ražnjićima (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Heineken po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju