Ako se pitate što raditi ove blagdane dok ste na godišnjem i sutradan ne morate baš nikamo, druženja s prijateljima uvijek su dobra ideja. A još je bolja ideja da uz čašicu razgovora poslužite i ove zalogaje, koji će privući i onoga tko nikada na druženjima nije gladan.

Ove rolice s kobasicama spoj su svih talijanskih okusa koje volimo – od sušenih rajčica, tikvica i bosiljka do začinjene kobasice. Sve za ovaj recept nabavili smo u obližnjem Lidlu u kojem su vaše najdraže namirnice, ali i one koje vam trebaju za ovaj recept, ostale povoljne i nakon poskupljenja koja su nas snašla.  Ove talijanske rolice može napraviti i potpuni neznalica u kuhinji pa je šteta ove blagdane barem jednom ne isprobati ovaj recept.

Talijanske rolice s kobasicama i tikvicama kao stvorene za kućna druženja - 5 Talijanske rolice s kobasicama i tikvicama kao stvorene za kućna druženja - 5 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

RECEPT – Talijanske rolice s kobasicama i tikvicama

Sastojci:

Talijanske rolice s kobasicama i tikvicama kao stvorene za kućna druženja - 4 Talijanske rolice s kobasicama i tikvicama kao stvorene za kućna druženja - 4 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Priprema:

  1. Iz kobasica izvadite mješavinu mesa, a zatim joj dodajte sitno narezan luk, sitno narezane sušene rajčice ili mješavinu mediteranskog povrća te naribanu tikvicu. Posolite i popaprite te dodajte natrgane listiće svježeg bosiljka i krušne mrvice.
  2. Dobro sve promiješajte, ako treba, i rukama sjedinite smjesu.
  3. Od smjese napravite kobasice malo kraće od dužine lisnatog tijesta. Uvaljajte ih u brašno pa stavite na lisnato tijesto, preklopite ga, odrežite tijesto po rubu kao u videu pa ga zatvorite vilicom.
  4. Odrežite dugačku kobasicu u tijestu na komadiće široke oko 3 cm.
  5. Svaki komad upiknite vilicom pa premažite razmućenim jajem. Pospite po njima sjemenke sezama i stavite peći na 200 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta.
  6. Poslužite toplo uz hladno pivo.

Talijanske rolice s kobasicama i tikvicama kao stvorene za kućna druženja - 6 Talijanske rolice s kobasicama i tikvicama kao stvorene za kućna druženja - 6 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

U rolicama, uz svježe kobasice, možete kombinirati povrće i namirnice koje vam odgovaraju poput domaće slanine ili pečenice, sve ono što možete naći u kvartovskom Lidlu gdje ćete i dalje naići na najbolji omjer cijene i kvalitete.

Želite li iznenaditi prijatelje s malo drugačijim delikatesnim zalogajima od lisnatog tijesta isprobajte i Deluxe lisnato s puževima i ostale delicije iz Lidlove Deluxe ponude.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju