Lisnato tijesto s jabukama jednostavan je i brz desert. Trebaju vam samo tri jabuke, malo šećera i cimeta, jaje, žličica limunovog soka i dva komada lisnatog tijesta. Okus je baš kao kod klasične pite od jabuka, samo što je posla - puno manje - za pripremu će vam trebati tek 10 minuta.
Lisnato s jabukama jednako dobro funkcionira kao brzi desert kad vas uhvati želja za slatkim, a ujedno je i odlično rješenje da iskoristite višak lisnatoga tijesta. Uz fini hrskavi ovitak i topli nadjev pun okusa odlično će pristajati i kuglica sladoleda od vanilije. Dobar tek!
Lisnato tijesto s jabukama - sastojci:
- 2 lista lisnatog tijesta
- 3 jabuke
- 100 g smeđeg šećera
- 1 čajna žličica limunovog soka
- 1 čajna žličica mljevenog cimeta
- 1 jaje, umućeno
- 2 žlice šećera, za posipanje
Lisnato tijesto s jabukama - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Ogulite jabuke i izvadite sjemenke. Narežite jabuke na kockice. Stavite ih u zdjelu sa smeđim šećerom, limunovim sokom i cimetom. Ostavite sa strane.
- Razvaljajte jedan list tijesta na lagano pobrašnjenoj površini.
- Narežite na 6 pravokutnika. Ponovite isto s drugim komadom tijesta.
- Na šest pravokutnika rasporedite po 1/6 nadjeva. Rubove namažite razmućenim jajem pa svaki pravokutnik prekrijte drugim komadom tijesta.
- Na sredinu svakog komada nožem zarežite “x”, a rubove pritisnite vrhom vilice da se dobro spoje. Premažite jajem.
- Prebacite u lim za pečenje i pecite 20 minuta dok se tijesto ne napuše i ne dobije zlatno-smeđu boju.
- Malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač zbog kojeg su se Talijani spremni posvađati

