Volite li kukuruz, isprobajte bakwan jagung, hrskavi indonezijski specijalitet za koji vam ne treba puno truda, a niti vremena provedenog u kuhinji. Recept ne traži neobične sastojke, osim rižinog brašna ili škroba tapioke - no ako želite, možete ih zamijeniti običnim brašnom, ali popečci neće biti tako hrskavi.

Sastojci za popečke od kukuruza: 

  • 3 klipa kukuruza (oko 2 i 1/4 šalice zrna kukuruza)
  • 125 g ljutike, sitno nasjeckane
  • 5 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 1 stabljika celera, tanko narezana
  • 2 stabljike mladog luka, tanko narezane
  • 3 jaja
  • 150 g brašna
  • 75 g rižinog brašna ili tapioka škroba
  • 1 i ½ žličica soli
  • 1 žličica mljevenog papra
  • 300 ml ledeno hladne vode
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Nožem odrežite zrna kukuruza s klipova.
  2. U posudu dodajte nasjeckanu ljutiku, češnjak, tanko narezani mladi luk, tanko narezani celer i jaja.
  3. Zatim dodajte brašno, rižino brašno, sol, papar i ledeno hladnu vodu.
  4. Lagano miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
  5. Zagrijte ulje duboko u loncu (oko 5 cm) tako da bude vruće (170 Celzijevih stupnjeva).
  6. Zagrabite žlicu smjese i položite je u vruće ulje pa pržite dok ne postane zlatno smeđe, oko 2-3 minute sa svake strane.
  7. Ocijedite popečke na rešetki iznad lima za pečenje. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu.
  8. Prema želji poslužite toplo s umakom od rajčice i čili umakom.

Što za doručak jedu najzdraviji ljudi na svijetu? Tipični japanski doručak uključuje rižu, soju, miso-juhu, a katkad i malo ribe Dan se na Ikariji započinje šalicom biljnog čaja i medom Riža i crni grah omiljeni su izbor za doručak u Nicoyi u Kostariki +1 Sardinijski kruh Guttiau

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju