Volite li kukuruz, isprobajte bakwan jagung, hrskavi indonezijski specijalitet za koji vam ne treba puno truda, a niti vremena provedenog u kuhinji. Recept ne traži neobične sastojke, osim rižinog brašna ili škroba tapioke - no ako želite, možete ih zamijeniti običnim brašnom, ali popečci neće biti tako hrskavi.
Sastojci za popečke od kukuruza:
- 3 klipa kukuruza (oko 2 i 1/4 šalice zrna kukuruza)
- 125 g ljutike, sitno nasjeckane
- 5 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- 1 stabljika celera, tanko narezana
- 2 stabljike mladog luka, tanko narezane
- 3 jaja
- 150 g brašna
- 75 g rižinog brašna ili tapioka škroba
- 1 i ½ žličica soli
- 1 žličica mljevenog papra
- 300 ml ledeno hladne vode
- ulje za prženje
Priprema:
- Nožem odrežite zrna kukuruza s klipova.
- U posudu dodajte nasjeckanu ljutiku, češnjak, tanko narezani mladi luk, tanko narezani celer i jaja.
- Zatim dodajte brašno, rižino brašno, sol, papar i ledeno hladnu vodu.
- Lagano miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
- Zagrijte ulje duboko u loncu (oko 5 cm) tako da bude vruće (170 Celzijevih stupnjeva).
- Zagrabite žlicu smjese i položite je u vruće ulje pa pržite dok ne postane zlatno smeđe, oko 2-3 minute sa svake strane.
- Ocijedite popečke na rešetki iznad lima za pečenje. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu.
- Prema želji poslužite toplo s umakom od rajčice i čili umakom.