Pečena cikla sjajan je prilog jelima. Poslužiti je možete u salati s nešto lisnatog povrća i feta sirom, servirati uz meso, ribu i tofu, staviti u Budine zdjele (Buddha bowl) i slično. 
Taj korjenasti plod u sezonu dolazi krajem ljeta i početkom jeseni te vlada sve do zime. Odličan je izvor folne kiseline, ali i brojnih drugih nutrijenata. 
Da biste naglasili prirodnu slatkoću cikle, dovoljno ju je ispeći u marinadi od svega nekoliko sastojaka – nešto ulja, balzmatičnog octa i meda. Dakako, posolite i popaprite po želji prije nego što je stavite u pećnicu. 
Cikla će se peći kraće vrijeme ako je prethodno ogulite i narežete na manje dijelove. Kada gulite ciklu – stavite rukavice. U suprotnom ćete obojiti prste u jarko crvenu boju.
Sastojci:
- 3-4 veće cikle
 - 40 ml ulja
 - 40 ml balzamičnog octa
 - 40 g meda
 - soli i papar po želji
 
Priprema:
- Ogulite ciklu, narežite je na manje kocke.
 - U zdjeli pomiješajte ulje, balzamični ocat i med.
 - Uronite komadiće cikle u dobivenu smjesu.
 - Posolite i poparite ciklu.
 - Prebacite ciklu u lim za pečenje. Stavite peći sve zajedno u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
 - Nakon 15 minuta pečenje promiješajte ciklu i vratite je u pećnicu. Nastavite peći još 15 do 20 minuta dok se povrće termički ne obradi do kraja i ne dobije hrskavu koricu. Dobar tek!
 
 
    
        Crveni prah bez kojeg treninge ne mogu zamisliti vrhunski sportaši i posjetitelji teretana
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            