Pečena cikla sjajan je prilog jelima. Poslužiti je možete u salati s nešto lisnatog povrća i feta sirom, servirati uz meso, ribu i tofu, staviti u Budine zdjele (Buddha bowl) i slično.
Taj korjenasti plod u sezonu dolazi krajem ljeta i početkom jeseni te vlada sve do zime. Odličan je izvor folne kiseline, ali i brojnih drugih nutrijenata.
Da biste naglasili prirodnu slatkoću cikle, dovoljno ju je ispeći u marinadi od svega nekoliko sastojaka – nešto ulja, balzmatičnog octa i meda. Dakako, posolite i popaprite po želji prije nego što je stavite u pećnicu.
Cikla će se peći kraće vrijeme ako je prethodno ogulite i narežete na manje dijelove. Kada gulite ciklu – stavite rukavice. U suprotnom ćete obojiti prste u jarko crvenu boju.
Sastojci:
- 3-4 veće cikle
- 40 ml ulja
- 40 ml balzamičnog octa
- 40 g meda
- soli i papar po želji
Priprema:
- Ogulite ciklu, narežite je na manje kocke.
- U zdjeli pomiješajte ulje, balzamični ocat i med.
- Uronite komadiće cikle u dobivenu smjesu.
- Posolite i poparite ciklu.
- Prebacite ciklu u lim za pečenje. Stavite peći sve zajedno u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
- Nakon 15 minuta pečenje promiješajte ciklu i vratite je u pećnicu. Nastavite peći još 15 do 20 minuta dok se povrće termički ne obradi do kraja i ne dobije hrskavu koricu. Dobar tek!
Crveni prah bez kojeg treninge ne mogu zamisliti vrhunski sportaši i posjetitelji teretana +0