Pečena cikla sjajan je prilog jelima. Poslužiti je možete u salati s nešto lisnatog povrća i feta sirom, servirati uz meso, ribu i tofu, staviti u Budine zdjele (Buddha bowl) i slično.

Taj korjenasti plod u sezonu dolazi krajem ljeta i početkom jeseni te vlada sve do zime. Odličan je izvor folne kiseline, ali i brojnih drugih nutrijenata.

Da biste naglasili prirodnu slatkoću cikle, dovoljno ju je ispeći u marinadi od svega nekoliko sastojaka – nešto ulja, balzmatičnog octa i meda. Dakako, posolite i popaprite po želji prije nego što je stavite u pećnicu.

Cikla će se peći kraće vrijeme ako je prethodno ogulite i narežete na manje dijelove. Kada gulite ciklu – stavite rukavice. U suprotnom ćete obojiti prste u jarko crvenu boju.

Sastojci:

  • 3-4 veće cikle
  • 40 ml ulja
  • 40 ml balzamičnog octa
  • 40 g meda
  • soli i papar po želji

Priprema:

  1. Ogulite ciklu, narežite je na manje kocke.
  2. U zdjeli pomiješajte ulje, balzamični ocat i med.
  3. Uronite komadiće cikle u dobivenu smjesu.
  4. Posolite i poparite ciklu.
  5. Prebacite ciklu u lim za pečenje. Stavite peći sve zajedno u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  6. Nakon 15 minuta pečenje promiješajte ciklu i vratite je u pećnicu. Nastavite peći još 15 do 20 minuta dok se povrće termički ne obradi do kraja i ne dobije hrskavu koricu. Dobar tek!

Crveni prah bez kojeg treninge ne mogu zamisliti vrhunski sportaši i posjetitelji teretana Cikla u prahu - 3 Cikla u prahu - 4 Cikla u prahu - 1 +0 Cikla u prahu - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju