Pečena cikla sjajan je prilog jelima. Poslužiti je možete u salati s nešto lisnatog povrća i feta sirom, servirati uz meso, ribu i tofu, staviti u Budine zdjele (Buddha bowl) i slično.

Taj korjenasti plod u sezonu dolazi krajem ljeta i početkom jeseni te vlada sve do zime. Odličan je izvor folne kiseline, ali i brojnih drugih nutrijenata.

Da biste naglasili prirodnu slatkoću cikle, dovoljno ju je ispeći u marinadi od svega nekoliko sastojaka – nešto ulja, balzmatičnog octa i meda. Dakako, posolite i popaprite po želji prije nego što je stavite u pećnicu.

Cikla će se peći kraće vrijeme ako je prethodno ogulite i narežete na manje dijelove. Kada gulite ciklu – stavite rukavice. U suprotnom ćete obojiti prste u jarko crvenu boju.

Sastojci:

  • 3-4 veće cikle
  • 40 ml ulja
  • 40 ml balzamičnog octa
  • 40 g meda
  • soli i papar po želji

Priprema:

  1. Ogulite ciklu, narežite je na manje kocke.
  2. U zdjeli pomiješajte ulje, balzamični ocat i med.
  3. Uronite komadiće cikle u dobivenu smjesu.
  4. Posolite i poparite ciklu.
  5. Prebacite ciklu u lim za pečenje. Stavite peći sve zajedno u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  6. Nakon 15 minuta pečenje promiješajte ciklu i vratite je u pećnicu. Nastavite peći još 15 do 20 minuta dok se povrće termički ne obradi do kraja i ne dobije hrskavu koricu. Dobar tek!
U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Crveni prah bez kojeg treninge ne mogu zamisliti vrhunski sportaši i posjetitelji teretana Cikla u prahu - 3 Cikla u prahu - 4 Cikla u prahu - 1 +0 Cikla u prahu - 2