Kada je riječ o druženjima koja traju cijeli dan, baš kao i s pićem kojim želimo nazdraviti, postoje i zalogaji koje želimo prigricnuti dok čekamo da se ''ozbiljniji'' komadi mesa ispeku na roštilju. Kao idealni aperitivi nameću se sočni mini burgeri koje možemo spraviti na različite načine s različitim umacima. Ako niste od onih koji spravljaju meso sami, pulled pork možete pronaći u Lidlu, kao i ostale namirnice potrebne za izradu burgera baš po svom guštu. Tragana svinjetina dolaz u pakiranju od 550 grama stoga ako na druženje dolazi veći broj ljudi, pobrinite se da uzmete više pulled pork paketa kako nitko ne bi ostao gladan. 

Grill&Chill Grill&Chill (Foto: Lidl)

Meso nije potrebno trgati jer ono takvo već dolazi u paketu. Kako bi mini burger bio što sočniji, uvaljajte meso u suhu marinadu i dobro ga natrljajte.Tako će zadržati sočnost i dobiti poseban šmek zbog kojeg ćete uživati u svakom zalogaju.

Trgana svinjetina Trgana svinjetina (Foto: Lidl)

I dok omiljeni ćevosi, pljeskavice i kotleti, koji su i dalje najpopularniji među „grill majstorima“, čekaju svoj red, sočni mini burgeri odličan su početak dobrog provoda jer kada se javi glad, ni u čemu nećete toliko guštati kao u svježe napravljenom burgeru, djelu vaših ruku koje je došlo direktno s vatre. Ukusni zalogajčići oduševit će prisutne i zatomiti prvu glad, a idealni su i za klince koji će ih s guštom pojesti. Kako bi se okušali u spravljanju tih mini grickalica, donosimo tri jednostavna recepta za tri različita mini burgera.

Mini cheeseburger Mini cheeseburger (Foto: Getty Images)

Mini cheese od trganog mesa

Sastojci:
brioche peciva
Pulled pork paket iz Lidla
cheddar sir
salata
rajčica

Umak:
1 vrećica majoneze
2-3 žlice kečapa
1 žličica senfa

Priprema:
1. Pržite trganu svinjetinu po 3 do 4 minute sa svake strane. Kada je cheeseburger u pitanju, sira nikad dosta. Meso neprestano okrećite kako bi se dobro popržilo te na njega dodajte krišku cheddar sira koja se treba otopiti.
2. Istovremeno treba na roštilju popržiti i brioche peciva.
3. Kada je sve gotovo, pecivo namažemo umakom sa svake strane, stavimo burgertragnu svinjetinu sa sirom, salatu i rajčicu. Možete dodati i ostale dodatke, ovisno o željama.

Mini gurman Mini gurman (Foto: Getty Images)

Mini gurman

Sastojci:
brioche peciva
Pulled pork paket iz Lidla
slanina
ljubičasti luk
kiseli krastavci
topivi sir po želji

Umak:
2 žlice majoneze
3 žlice senfa
2 žlica meda
žličica soka od limuna ili malo jabučnog octa
papar

Priprema:
1. Popržite trganu svinjetinu na roštilju sa svake strane i pomiješajte ga sa sirom po želji.
2. Sa strane na grill stavite nakratko brioche peciva i slaninu narezanu na tanke kriške dok ne postane hrskava. Skinite oboje s roštilja kada je gotovo i na pecivo s obje strane namažite prethodno smiješani umak.
3. Stavite trganu svinjetinu sa sirom na pecivo, dodajte slaninu, luk i kisele krastavce te poklopite burger pecivom.

Klasični mini burger Klasični mini burger (Foto: Getty Images)

Mini klasik

Sastojci:
brioche peciva
Pulled pork paket iz Lidla
kiseli krastavci
iceberg salata
luk

Coleslaw Umak:
3 žlice kiselog vrhnja
1 vrećica majoneze
3 sitno naribane mrkve
pola glavice svježeg zelenog kupusa,
2 stapke celera
sol
papar

Priprema:
1. Stavite na roštilj trganu svinjetinu i popržite ga s savih strana dok ne bude gotovo. Sa strane na vatru stavite i brioche pecivo kako bi postalo hrskavo.
2. Nakon što je meso poprženo i pecivo dobilo zlatnu boju, na pecivo stavite trganu svinjetinu, salatu, luk i krastavce te na vrh stavite coleslaw umak i poklopite drugom pecivom.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.