Kada je riječ o druženjima koja traju cijeli dan, baš kao i s pićem kojim želimo nazdraviti, postoje i zalogaji koje želimo prigricnuti dok čekamo da se ''ozbiljniji'' komadi mesa ispeku na roštilju. Kao idealni aperitivi nameću se sočni mini burgeri koje možemo spraviti na različite načine s različitim umacima. Ako niste od onih koji spravljaju meso sami, pulled pork možete pronaći u Lidlu, kao i ostale namirnice potrebne za izradu burgera baš po svom guštu. Tragana svinjetina dolaz u pakiranju od 550 grama stoga ako na druženje dolazi veći broj ljudi, pobrinite se da uzmete više pulled pork paketa kako nitko ne bi ostao gladan. 

Meso nije potrebno trgati jer ono takvo već dolazi u paketu. Kako bi mini burger bio što sočniji, uvaljajte meso u suhu marinadu i dobro ga natrljajte.Tako će zadržati sočnost i dobiti poseban šmek zbog kojeg ćete uživati u svakom zalogaju.

I dok omiljeni ćevosi, pljeskavice i kotleti, koji su i dalje najpopularniji među „grill majstorima“, čekaju svoj red, sočni mini burgeri odličan su početak dobrog provoda jer kada se javi glad, ni u čemu nećete toliko guštati kao u svježe napravljenom burgeru, djelu vaših ruku koje je došlo direktno s vatre. Ukusni zalogajčići oduševit će prisutne i zatomiti prvu glad, a idealni su i za klince koji će ih s guštom pojesti. Kako bi se okušali u spravljanju tih mini grickalica, donosimo tri jednostavna recepta za tri različita mini burgera.

Mini cheese od trganog mesa

Sastojci:
brioche peciva
Pulled pork paket iz Lidla
cheddar sir
salata
rajčica

Umak:
1 vrećica majoneze
2-3 žlice kečapa
1 žličica senfa

Priprema:
1. Pržite trganu svinjetinu po 3 do 4 minute sa svake strane. Kada je cheeseburger u pitanju, sira nikad dosta. Meso neprestano okrećite kako bi se dobro popržilo te na njega dodajte krišku cheddar sira koja se treba otopiti.
2. Istovremeno treba na roštilju popržiti i brioche peciva.
3. Kada je sve gotovo, pecivo namažemo umakom sa svake strane, stavimo burgertragnu svinjetinu sa sirom, salatu i rajčicu. Možete dodati i ostale dodatke, ovisno o željama.

Mini gurman

Sastojci:
brioche peciva
Pulled pork paket iz Lidla
slanina
ljubičasti luk
kiseli krastavci
topivi sir po želji

Umak:
2 žlice majoneze
3 žlice senfa
2 žlica meda
žličica soka od limuna ili malo jabučnog octa
papar

Priprema:
1. Popržite trganu svinjetinu na roštilju sa svake strane i pomiješajte ga sa sirom po želji.
2. Sa strane na grill stavite nakratko brioche peciva i slaninu narezanu na tanke kriške dok ne postane hrskava. Skinite oboje s roštilja kada je gotovo i na pecivo s obje strane namažite prethodno smiješani umak.
3. Stavite trganu svinjetinu sa sirom na pecivo, dodajte slaninu, luk i kisele krastavce te poklopite burger pecivom.

Mini klasik

Sastojci:
brioche peciva
Pulled pork paket iz Lidla
kiseli krastavci
iceberg salata
luk

Coleslaw Umak:
3 žlice kiselog vrhnja
1 vrećica majoneze
3 sitno naribane mrkve
pola glavice svježeg zelenog kupusa,
2 stapke celera
sol
papar

Priprema:
1. Stavite na roštilj trganu svinjetinu i popržite ga s savih strana dok ne bude gotovo. Sa strane na vatru stavite i brioche pecivo kako bi postalo hrskavo.
2. Nakon što je meso poprženo i pecivo dobilo zlatnu boju, na pecivo stavite trganu svinjetinu, salatu, luk i krastavce te na vrh stavite coleslaw umak i poklopite drugom pecivom.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju