Reset je slovenska craft pivovara sa sjedištem u Brežicama koja je osnovana u veljači 2020. godine, netom prije početka pandemije.

"Bila nam je to odlična poslovna ideja," kaže sa smiješkom i daškom ironije pivski majstor Samo Žabkar. Unatoč lošem tajmingu, uspjeli su prebroditi početne izazove.

Prvo Reset pivo skuhali u pivovari Zmajsko u Hrvatskoj – a nakon što se sva proizvodnja i prodaja zaustavila zbog pandemije, pronašli su investitora i s vremenom izgradili moderni proizvodni pogon na adresi Prečna pot 3 u Brežicama gdje se i danas nalaze.

11 vrsta piva

"Oprema za našu proizvodnju piva izrađena je prema visokim Ciceron standardima. Kvalitetu sirovina, optimizaciju procesa, red i čistoću – sve to možete okusiti u našem pivu," kažu nam u Resetu.

Piva pivovare Reset iz Brežica Piva pivovare Reset iz Brežica (Foto: Nikola Zoko)

Danas se u njihovoj ponudi nalazi 11 stalnih i sezonskih piva kao što su Old School, Froggy, Extra, Snowblind, Blurry, Alter Ego, Maliner, Summer of 92, Gorjan, Tochka i Lagerish pivo. Potonje je ujedno i najpopularnije.

Lagerish je cream ale pivo koje baš kao što ime naslućuje ima osvježavajući, lagan i pitki okus poput lagera, a koje se radi s nježnom gorčinom slovenskog hmelja Aurora.

Svako pivo pivovare Reset možete isprobati u pivnici koja se nalazi u sklopu njihovog proizvodnog pogona, a koja služi i hranu savršenu za sljubljivanje s napitkom na bazi hmelja.

Samo Žabkar Samo Žabkar (Foto: Nikola Zoko)

Burgeri i pizze

"Osnovna ideja nam je bila da imamo nešto za poslužiti uz pivo, a danas imamo restoran u kojem se toči i naše pivo," kaže Samo Žabkar.

Restoran je to koji ima kapacitet od oko 160 mjesta – šezdesetak se nalazi pod krovom, a ostatak je na terasi koja postaje popularno odredište u toplijem dijelu godine.

Tijekom vikenda, 80 posto gostiju su Hrvati, otkrivaju nam u pivnici.
Mamac za goste svakako su Resetovi burgeri i pizze. Na jelovniku se nalazi četiri gurmanska burgera s junećim mesom, jedan pileći, a dostupna je i veganska verzija s povrtnom pljeskavicom koje možete dobiti po cijeni od 8 do 10 eura. Naručite li uz njih i krumpiriće s umakom cijena računa porast će još kojih tri do četiri eura.

Krekeri koji se rade od ostataka u proizvodnji piva Krekeri koji se rade od ostataka u proizvodnji piva (Foto: Nikola Zoko)

Ako ste, pak, ljubitelji pizza, isprobajte njihove divne napolitane koje se peku u posebnoj krušnoj peći, a na raspolaganju su i pečena rebra, odresci, krilca, obrok salate i slična jela.

Najbolja kombinacija uz pivo? Njihovi domaći krekeri koji se rade od ostataka u proizvodnji piva. Slani, hrskavi – ma savršenstvo!

Restoran bez jelovnika koji je "otvoren" samo nedjeljom, a u kojem Hrvati obožavaju jesti Seosko gospodarstvo Vimpolšek u općini Brežice, Slovenija - 7 Seosko gospodarstvo Vimpolšek u općini Brežice, Slovenija - 9 Seosko gospodarstvo Vimpolšek u općini Brežice, Slovenija - 11 +7 Seosko gospodarstvo Vimpolšek u općini Brežice, Slovenija - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju