Želite li vratiti svježinu starom kruhu, možete ga namočiti pa zagrijati u pećnici ili ga iskoristite tako da napravite krušne mrvice, faširanace, pudinga od kruha i slična jela.

No postoji i nekoliko trikova kako možete kruhu produljiti trajanje – tako da ga spremite na mračno, hladno i suho mjesto u kojem ima dovoljno zraka da može „disati“, ali ipak ne toliko da se osuši i stvrdne.

Upravo zbog takvih uvjeta (ugašena) mikrovalna pećnica jedno od najboljih mjesta za čuvanje - naravno dok je ne koristite. Nešto manje neobično rješenje je ladica za kruh, kojoj je jedini nedostatak to što zauzima mnogima dragocjeno mjesto u kuhinji. Najgore mjesto za čuvanje kruha je plastična vrećica jer se u njoj povećava rizik od plijesni, a platnena vrećica je puno bolji odabir.

Na duže staze, višak kruha možete zamrznuti, ali prije stavljanja u zamrzivač zamotajte ga u plastičnu foliju. Kako biste ga odmrznuli, ostavite ga na sobnoj temperaturi nekoliko sati, ili ga zagrijte u pećnici na niskoj temperaturi.

10 kuhinjskih trikova koje ćete zapamtiti: Genijalni savjeti koji štede živce, vrijeme i novac Salata od krastavaca Dopustite da jaja dosegnu sobnu temperaturu prije nego što ih ispečete Avokado +1 Pizza

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju