Meksička kuhinja na najukusniji način spaja domaću kuhinju i jednostavnost brze hrane i baš je zato volimo. Enchilade su nadjevene kukuruzne tortilje prelivene umakom, a može ih se puniti svime i svačime.
Za ovaj recept trebat će vam samo šest sastojaka – uključujući tortilje. Ostali sastojci su mljevena junetina, luk, zelena čili papričica, gotov umak za enchilade i sir. Stajati uz štednjak morate samo kratko dok se pirjaju meso i luk, pa je ovo jelo idealno kada ste u žurbi, kada je vruće i – kada vam se ne kuha. I uz sve to za samo pola sata moći ćete uživati u ovom finom jelu.
Ako koristite nemasni sir i tortilje s niskim udjelom ugljikohidrata, ovaj recept sa šest sastojaka imat će toliko malo kalorija da se može zvati dijetalnim, a ako vam kalorije nisu bitne, slobodno dodajte guacamole i kiselo vrhnje.
Vrijeme pripreme: 35 minuta.
Sastojci za enchilade s mljevenom junetinom:
- 450 g nemasne mljevene junetine
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 115 g zelene čili papričice, nasjeckane
- 400 g crvenog umaka za enchilade
- 120 g polutvrdog nemasnog sira (npr. cheddar)
- 8 tortilja
- nasjeckani luk, svježi korijandar, guacamole, kiselo vrhnje, nasjeckana rajčica (po želji)
Upute za pripremu enchilada s mljevenom junetinom:
- Pirjajte luk dok ne omekša pa dodajte meso. Kad je gotovo, iscijedite višak tekućine.
- Dodajte zelene čili papričice, umak za enchilade i sir. Dobro promiješajte.
- Stavite smjesu na tortilje i zamotajte ih. Složite ih u namašćeni lim za pečenje. Lakše će vam biti ako je preklop okrenut prema dolje.
- Prelijte ostatak umaka za enchilade po tortiljama i pospite preostalim sirom.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 20 minuta.
- Prema želji dodajte nasjeckani luk, svježi korijandar, guacamole, kiselo vrhnje i/ili nasjeckane rajčice.
Dobar tek!
Gotova za manje od pola sata: Tri svjetska jela koja će ugasiti želju za dostavom +11