Umjesto šećerom u prahu prekrivena je nekom vrstom glazure – ona joj daje dodatnu dozu slatkoće, ali i zanimljiv izgled.

Najlakši način da ispečete američke krafne jest u specijaliziranim plehovima za pečenje donuta

Ako nemate takav pleh, poslužiti se možete i običnim plehom – a u sredinu tijesta stavite malo aluminijske folije kako se krafna ne bi zatvorila i kako biste dobili željenu rupu u sredini tijesta.

Danas vam predlažemo da napravite američki donut od čokolade koji je prekriven i čokoladnom glazurom.

Čokoladna američka krafna s čokoladnim preljevom - sastojci:

Za donut:

  • 300 ml punomasnog mlijeka sobne temperature
  • 270 g brašna
  • 130 g bijelog šećera
  • 60 g rastopljenog maslaca
  • 50 g nezaslađenog kakaa u prahu
  • 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 1 jaje sobne temperature
  • 1 čajna žličica praška u pecivu
  • ¼ čajne žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli

Za glazuru:

  • 100 g čokoladnih kapljica
  • 30 g maslaca
  • 30 g vrhnja za šlag

Čokoladna američka krafna s čokoladnim preljevom - priprema:

  1. Napravite tijesto: u velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao u prahu, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. U drugoj zdjeli izmutite jaje, mlijeko, rastopljeni maslac i ekstrakt vanilije. Pomiješajte suhe i vlažne sastojke – miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu i istisnite smjesu u pleh za pečenje donuta. Od ove smjese možete napraviti 12 krafni.
  3. Pecite donute u prethodno zagrijanoj pećnici oko 8 do 10 minuta, odnosno dok nisu pečeni do kraja. Provjerite čačaklicom je li slastica pečena prije nego što je izvadite iz pećnice.
  4. Napravite glazuru: na pari rastopite čokoladu i maslac te pomiješajte s vrhnjem dok ne dobijete glatku smjesu. Glazuru premažite preko ohlađenih pečenih donuta i poslužite. Dobar tek!

Jesu li ovo najveće krafne u Hrvatskoj? XXL slastica zbog koje se vrijedi ranije probuditi Dorka u Varaždinu - 4 Dorka u Varaždinu - 3 Dorka u Varaždinu - 2 +0 Dorka u Varaždinu - 1