Stres test MasterChefa ovaj put nije dobro prošao za Anitu Vuković koja je morala napustiti show, a Luka Piasevoli i Leo Jurešić prošli su dalje u izazovu.

Chef Mario Mandarić visoko je podignuo letvicu s hladnom juhom od cikle, jabuke i komorača, s ricotta sirom, emulzijom od češnjaka, ciklom okruglicama kuhanima u soku od jabuke i ukiseljenom brunoise ciklom. Napetosti je pridonijelo to što je Mario chef kojem se natjecatelji dive i smatraju ga uzorom.

''Ima jako puno stvari na koje se možeš poskliznuti, a to u ovoj fazi natjecanja nije dozvoljeno'', komentirala je Anita tijekom kuhanja. Na prvi pogled možda jednostavno jelo sa svega par namirnica, zakompliciralo joj je život, a kako biste se vi snašli na stres testu provjerite pripremom chefovog jela Ricotta i cikla.

MasterChef - 1 MasterChef - 1 (Foto: Nova TV)

Sastojci za Ricottu i ciklu:

  • cikla
  • ricotta
  • jabuka
  • ljutika
  • crno vino
  • sok od jabuke
  • papar
  • komorač
  • cvijetovi komorača
  • sol
  • sol od chili paprike
  • limun
  • med
  • jabučni ocat
  • mlijeko
  • suncokretovo ulje
  • češnjak
  • muscovado šećer
  • cimet

Priprema ricotte i cikle:

  1. Ricottu procijedite, pomiješajte sa solju. Oblikujte kalupom, zapalite brenerom.
  2. Izvucite okruglice od cikle, stavite kuhati u sok od jabuke. Kuhajte dok se sok ne reducira i okruglice budu gotove. Brunoise ciklu skuhajte u vodi, ostavite u jabučnom octu do servisa.
  3. Ostatak cikle, ljutiku i komorač narežite na ploške i pirjajte na suncokretovom ulju. Posolite i popaprite. Ulijte vodu da prekrije ciklu, dodajte ostatak soka od jabuke i vino. Pustite da kuha dok cikla ne bude gotova. Gotovu juhu izmiksajte u blenderu i procijedite. U procijeđenu juhu dodajte med, sok od limuna i jabučnog octa po okusu. Ohladite u šokeru.
  4. Od ulja, mlijeka, češnjaka i soli napravite emulziju.
  5. Pirjajte jabuke sa šećerom i cimetom, dodajte sok od jabuke, kad je gotovo smiksajte i procijedite do željene teksture, ohladite. Budite kreativni 😊 Servirajte po pokaznom primjeru.

Chef Melkior Bašić otkriva jednu pogrešku u karijeri zbog koje žali - i zašto ga gost ne može izbaciti iz takta MasterChef MasterChef - 4 MasterChef - 2 +1 MasterChef

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju