Stres test MasterChefa ovaj put nije dobro prošao za Anitu Vuković koja je morala napustiti show, a Luka Piasevoli i Leo Jurešić prošli su dalje u izazovu.
Chef Mario Mandarić visoko je podignuo letvicu s hladnom juhom od cikle, jabuke i komorača, s ricotta sirom, emulzijom od češnjaka, ciklom okruglicama kuhanima u soku od jabuke i ukiseljenom brunoise ciklom. Napetosti je pridonijelo to što je Mario chef kojem se natjecatelji dive i smatraju ga uzorom.
''Ima jako puno stvari na koje se možeš poskliznuti, a to u ovoj fazi natjecanja nije dozvoljeno'', komentirala je Anita tijekom kuhanja. Na prvi pogled možda jednostavno jelo sa svega par namirnica, zakompliciralo joj je život, a kako biste se vi snašli na stres testu provjerite pripremom chefovog jela Ricotta i cikla.
MasterChef - 1 (Foto: Nova TV)
Sastojci za Ricottu i ciklu:
- cikla
- ricotta
- jabuka
- ljutika
- crno vino
- sok od jabuke
- papar
- komorač
- cvijetovi komorača
- sol
- sol od chili paprike
- limun
- med
- jabučni ocat
- mlijeko
- suncokretovo ulje
- češnjak
- muscovado šećer
- cimet
Priprema ricotte i cikle:
- Ricottu procijedite, pomiješajte sa solju. Oblikujte kalupom, zapalite brenerom.
- Izvucite okruglice od cikle, stavite kuhati u sok od jabuke. Kuhajte dok se sok ne reducira i okruglice budu gotove. Brunoise ciklu skuhajte u vodi, ostavite u jabučnom octu do servisa.
- Ostatak cikle, ljutiku i komorač narežite na ploške i pirjajte na suncokretovom ulju. Posolite i popaprite. Ulijte vodu da prekrije ciklu, dodajte ostatak soka od jabuke i vino. Pustite da kuha dok cikla ne bude gotova. Gotovu juhu izmiksajte u blenderu i procijedite. U procijeđenu juhu dodajte med, sok od limuna i jabučnog octa po okusu. Ohladite u šokeru.
- Od ulja, mlijeka, češnjaka i soli napravite emulziju.
- Pirjajte jabuke sa šećerom i cimetom, dodajte sok od jabuke, kad je gotovo smiksajte i procijedite do željene teksture, ohladite. Budite kreativni 😊 Servirajte po pokaznom primjeru.
Chef Melkior Bašić otkriva jednu pogrešku u karijeri zbog koje žali - i zašto ga gost ne može izbaciti iz takta +0