Za ukusan desert ne trebate puno truda ni vremena. Ovaj cheesecake mousse s bundevom najbolji je dokaz za to. Možete ga pripremiti u svega 10-ak minuta.
Cheesecake mousse sadrži kremasti sir kakav biste inače stavili u tortu sa sirom, vrhnje za šlag, ekstrakt vanilije, šećer u prahu, jesenske začine i nešto pirea od bundeve.
Bundevu možete ispeći u pećnici i pretvoriti u pire ili se poslužiti već gotovim proizvodom iz staklenke ili konzerve kakvi su dostupni u trgovinama zdrave hrane ili na internetu i tako značajno skratiti postupak pripreme.
Sastojci:
- 375 g vrhnja za šlag
- 250 g pirea od bundeve
- 170 g sirnog namaza
- 115 g šećera u prahu
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica mljevenog cimeta
- ½ čajne žličice mljevenog đumbira
- ¼ čajne žličice mljevenog muškatnog oraščića
- ½ čajne žličice mljevenog klinčića
Priprema:
- U električnom mikseru pretvorite vrhnje u šlag. Pomiješajte ga sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Nastavite miksati dok se sastojci ne sljube.
- U drugoj zdjeli izmiksajte kremasti sir, pire od bundeve i začine: mljeveni cimet, đumbir, muškatni oraščić i mljeveni klinčić.
- Ručno umiješajte većinu šlaga u mousse od sira i bundeve – manji dio šlaga ostavite za posluživanje.
- Dobivenu smjesu možete odmah prebaciti u čaše i poslužiti ili ohladiti u hladnjaku prije serviranja. Dobar tek!