Koliko god je jednostavnije doći iz kupovine i ostaviti trešnje da leže na stolu dok nam ne proradi inspiracija da ih pozobamo, ipak je bolja ideja staviti ih u hladnjak. Tako barem kažu znanstvenici.
Naime, oni tvrde da u sat vremena na sobnoj temperaturi trešnje propadaju jednako brzo kao što bi se to dogodilo na hladnom u jednom danu. Spremite ih u plastičnu vrećicu i ostavite u hladnjaku dok vam ne dođe da ih iskoristite.
Trešnje je najbolje oprati netom prije nego što ih odlučimo pojesti, nikako ne prije jer će u tom slučaju biti više trulih nego spremnih za pljucanje koštica. Vlaga koja se zadržava kraj peteljke i ubrzava truljenje glavni je krivac za razočaranja te vrste.
Trešnje možete i zamrznuti, bilo da im prije toga izvadite koštice ili ih ostavite cijele, prema želji. Peteljke im ne treba skidati. Stavite ih na pladanj, zamrznite pa ih nakon toga prebacite u plastičnu vrećicu i čuvajte na ledu.