U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima

Pizzerija Papillon u Puli odnedavno ima u ponudi novi specijalitet. Radi se o pizzi od CBD brašna

„Tijesto ovakve pizze napravljeno je s brašnom od konoplje, a nadjeve birate po želji. Takvo tijesto ujedno je i mnogo zdravije te manje kalorično od uobičajenog tijesta za pizzu na koje smo svi navikli. Nutritivna vrijednost brašna od konoplje je velika, što potvrđuje činjenica da se u sjemenkama konoplje nalazi 20 aminokiselina, nekoliko vitamina, te omega-6 i omega-3 masne kiseline. Ovo morate probati“, poziva Papillon i dodaje kako je pizza od konopljina tijesta izazvala ogroman interes.  

Brašno od konoplje bogato je proteinima, sadrži vitamine skupine B, vitamin E i A, kao i kalij, magnezij, željezo, cink, fosfor, mangan, kalij i bakar.

Kanabidiol ili skraćeno CBD dobiva se na bazi industrijske konoplje, no za razliku od THC-a nema psihoaktivnog djelovanja.

CBD pripravci, poput ulja najčešće se koriste za opuštanje, protiv nesanice, boli i anksioznosti, a hrani se dodaju u toliko malim količinama da se ne osjeti promjena u organizmu. CBD ulje koje se dodaje u hranu, brašno ili sjemenke sve su popularnije i na našim tanjurima, ne toliko zbog okusa, koliko pozitivnog utjecaja na zdravlje.

Osim novim pizzama, Papillon je osvježio proljetnu ponudu novim jelima. Njoki, fuži i pljukanci, kao i roštilj neka su od jela koja uz pizzu možete ondje probati.