• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterclassradionica

Tri recepta, mnoštvo trikova i pregršt dobre atmosfere: Na trećoj kulinarskoj radionici Stipana Iličića sve je mirisalo po cimetu, rumu i naranči

Naša posljednja radionica pod vodstvom poznatog chefa Stipana Iličića bila je u znaku Božića. Kuhaona je zasjala od lampica i dobre atmosfere, a Nevena, Darka, Ivona i Mila naučile su kako u tradicionalnu božićnu trpezu uklopiti moderne okuse.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 16.12.2022 16:03 komentari
viber Created with Sketch.
Masterclass ''Božić dolazi''
Masterclass ''Božić dolazi'' (Foto:Vigor Klaić/Nova Studio)

Galerija Masterclass ''Božić dolazi'' 26 Uz prvo jelo s radionice chef im je poslužio Korlat Syrah 26 Za tave i lonce i ovaj se put pobrinula Tognana 26 Za kvalitetno meso pobrinuo se Cekin 26

U trendu K2 - 4 "Planina svih planina" Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške Cacio e Pepe Korak po korak Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka Klara Vrijedi probati Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Treći masterclass naziva ''Božić dolazi'' obilježili su blagdansko veselje i recepti koje će naši polaznici već ovog Božića moći rekreirati u svojoj kuhinji. Kao i dosada, chef je osim recepata s njima podijelio tehnike i trikove koji će im pomoći u stvaranju najukusnijih jela.
Blagdanski je stol nezamisliv bez slatkoga, tako je chef našim polaznicima odlučio zasladiti nepca čokoladnim raspucancima s kremom od vanilije. Tijesto za kekse treba odstajati, pa su prvo počeli s pripremom raspucanaca, koji su opasna konkurencija tradicionalnim linzerima. Te moderne prhke kuglice jednostavno je napraviti, a pripremu je polaznicima dodatno olakšao i cijeli proces ubrzao kuhinjski uređaj Kenwood kMix.

Kuhinjski uređaj Kenwood kMix Kuhinjski uređaj Kenwood kMix (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Masterclass ''Božić dolazi'' Masterclass ''Božić dolazi'' (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Tognana lonci s neprijanjajućim dnom Tognana lonci s neprijanjajućim dnom (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

U zdjeli su prvo pomiješali jaja, šećer, limunov sok, rum i aromu vanilije. Za to vrijeme otopili su maslac i čokoladu pa ih pridružili ostalim sastojcima. Na kraju su smjesi dodali suhe sastojke – brašno, mljevene bademe, sodu bikarbonu i sol. Kuhinjski uređaj Kenwood kMix ima različite nastavke za izradu slastica, a polaznici su ovoga puta koristili miješalicu K-beater, koja je idealna za pripremu tijesta za kekse. U svega desetak minuta tijesto je bilo spremno za hladnjak.

Polaznici su zatim prešli na pripremu otkoštenog batka i zabatka s pečenom butternut tikvom i umakom od cimeta. Tikvu su narezali na šnite i začinili paprom, čili papričicama, svježim timijanom i Vegetom BIO, koja sadrži više od 10 vrsta biološki uzgojenog povrća i začina te morsku sol. Budući da u 120 grama proizvoda sadrži približno 375 grama svježeg povrća, Vegeta BIO savršena je podloga za sve maštovite kulinarske pothvate. Dok se tikva pekla, prešli su na pripremu umaka te otkoštenog batka i zabatka. Za kvalitetno meso pobrinuo se Cekin sa svojom svježom i domaćom piletinom koja je i prvi izbor kupaca u Hrvatskoj. Za marinirano meso potrebno je prethodno dobro ugrijati tavu kako bi se meso dobro ispeklo, a naši polaznici nisu trebali previše brinuti hoće li im nešto zagorjeti ili se zalijepiti jer se za to pobrinula Tognana sa svojim elegantnim tavama i loncima s neprianjajućim materijalima visoke kvalitete, kao što su keramika ili nehrđajući čelik.

Vegeta BIO sadrži više od 10 vrsta biološki uzgojenog povrća i začina te morsku sol Vegeta BIO sadrži više od 10 vrsta biološki uzgojenog povrća i začina te morsku sol (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Tikvu začinite čili papričicama, Vegtom BIO i timjanom Tikvu začinite čili papričicama, Vegtom BIO i timjanom (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Za kvalitetno meso pobrinuo se Cekin Za kvalitetno meso pobrinuo se Cekin (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Tavu dobro ugrijte kako bi meso dobilo koricu Tavu dobro ugrijte kako bi meso dobilo koricu (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Otkošteni batak i zabatak s pečenom butternut tikvom i umakom od cimeta polaznici su poslužili kao prvi masterchefovi na tanjurima Tognana, a uz prvo jelo s radionice koje su imali priliku isprobati chef im je poslužio Korlat Syrah. Vino je to koje odlično paše uz hranu bogatu božićnim začinima, pa se tako idealno uklopilo uz blagdansko jelo chefa Stipana Iličića. Da su vina Korlat dostojna svakog blagdanskog stola, svjedoči i više od 150 međunarodnih nagrada i priznanja za kvalitetu, ali i svjetska nagrada za dizajn etikete. Te internacionalne sorte na hrvatski način bit će još jedan otmjeni i suvremeni dodatak tradicionalnoj blagdanskoj trpezi.

Uz prvo jelo s radionice chef im je poslužio Korlat Syrah Uz prvo jelo s radionice chef im je poslužio Korlat Syrah (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Nakon stanke za uživanje u hrani i vinu polaznici su počeli s izradom još jednog blagdanskog jela. Chef je pred sebe stavio Cekin GRILL pile i pokazao polaznicima kako ga jednostavno i brzo rastrančirati, a zatim im ponudio da odaberu komad koji žele pripremiti. Marinada koju je ovaj put podijelio sastojala se od soka naranče, meda, ruma i Vegeta Natur tekućeg dodatka jelima, inovacije bazirane na esenciji ljupčaca s dodatkom morske soli. Uz svježe i sočno domaće pileće meso Cekin polaznici su prema chefovu receptu za prilog napravili bešamel sa špinatom. Sve su poslužili na prekrasnim porculanskim tanjurima Tognana pa još jednom nazdravili vinom.

Cekin GRILL pile Cekin GRILL pile (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Za tave i lonce i ovaj se put pobrinula Tognana Za tave i lonce i ovaj se put pobrinula Tognana (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Piletina marinirana s narančom, rumom, medom i Vegete Natur tekućim dodatkom jelima Piletina marinirana s narančom, rumom, medom i Vegete Natur tekućim dodatkom jelima (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Nakon dva slana jela ostalo je još taman dovoljno mjesta za poslasticu. Nakon što je odstajalo u hladnjaku, tijesto za raspucance se stisnulo, pa su polaznici krenuli u stvaranje čokoladnih kuglica, koje su prvo uvaljali u kristalni šećer pa u šećer u prahu. Dvanaest minuta bilo je dovoljno da raspucanci budu pečeni i spremni za degustiranje.

Masterclass ''Božić dolazi'' Masterclass ''Božić dolazi'' (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Čokoladni raspucanci su prava konkurencija tradicionalnim linzerima Čokoladni raspucanci su prava konkurencija tradicionalnim linzerima (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Zadovoljni i siti, polaznici su otišli kući s novim znanjima, vještinama i receptima za nadolazeće blagdane.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerima Tognana, Vindija, Kenwood, Podravka i Badel 1862 po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #masterclassradionica
  • #masterclass
  • #Božić dolazi
  • #stipan iličić
  • #podravka
  • #vindija
  • #Kenwood
  • #tognana
  • #badel
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Dostojna zamjena za sarmu? Recept za musaku od kiselog kupusa i krumpira
Jednostavno i fino
Dostojna zamjena za sarmu? Recept za musaku od kiselog kupusa
Divna torta od bjelanjaka, šećera i mandarina koju morate probati
Imamo recept
Pavlova od mandarina: Legendarna slastica u jesenskoj verziji koju morate probati
Plutanje među santama leda hit
Najbolje
Ova turistička atrakcija nije za zimogrozne! Plutanje među ledom veliki je hit na sjeveru Europe
Dvorac Trosky u Češkoj
Djevica i starica
Ruševine ovog dvorca postale su veliki turistički hit među mlađima od 25 godina, a evo i zašto
Brzo, jednostavno i neodoljivo: Recept za mađarsku pitu od jabuka
Prava jesenska
Brzo, jednostavno i neodoljivo: Recept za mađarsku pitu od jabuka
Koliko mesa, toliko luka: Recept za makedonski specijalitet koji se sporo kuha, a dugo grije (dušu)
(Ohridski) čomlek
Koliko mesa, toliko luka: Recept za makedonski specijalitet koji se sporo kuha, a dugo grije (dušu)
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi na popisu
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2026. godini
Laganini na put
15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2026. godini

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Britanija šalje pomoć u Belgiju radi zaustavljanja incidenata s dronovima
BESPILOTNE LETJELICE
Svjetska sila hitno šalje pomoć državi EU-a: "Poslat ćemo ljude i opremu"
Teška prometna nesreća u Zagorju: Jedna osoba poginula, još dvije ozlijeđene
Očevid u tijeku
Teška prometna nesreća u Zagorju: Dvije osobe mrtve, jedna prevezena u bolnicu
Kamioni s posebnim senzorima prepoznaju pogrešno odvojen otpad
AI u Njemačkoj
Kazne za građane: Kamioni prepoznaju pogrešno odvojen otpad
show
Kako izgledaju roditelji Mije Negovetić?
samozatajni riječani
Kako izgledaju roditelji Mije Negovetić? Osvanula je njihova zajednička fotografija
Udala se TikTokerica Nora Bago
pogledajte ludu atmosferu!
Popularna Splićanka stala pred oltar: "Da sam znala za koga ću se udati..."
Splitska tiktokerica Dženifer Džoni na zagrebačkoj špici
iznenadila prolaznike
Tko je Splićanka koja je hit na TikToku, a čije su cipele na zagrebačkoj špici ukrale sav show?
zdravlje
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Po preporuci nutricionistice
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Stručnjaci imaju upozorenje za sve roditelje – pratite ovaj znak prije nego bude prekasno!
Važno!
Stručnjaci imaju upozorenje za sve roditelje – pratite ovaj znak prije nego bude prekasno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
zabava
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Urnebesno
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
tech
Projekt koji bi mogao promijeniti naše poimanje svemira: Znanstvenici u “lovu” na izvanzemaljce
Poznati su neki detalji
Projekt koji bi mogao promijeniti naše poimanje svemira: Znanstvenici u “lovu” na izvanzemaljce
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Svaki se postotak računa
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
Veliki ritualni kompleks
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
sport
Poraz Dinama u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera
Odmah ujutro
Poraz u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera Dinama
Iz Girone stigle odlične vijesti za Dinamo
nada tinja i dalje
Iz Girone stigle odlične vijesti za Dinamo
Šok za Dalića i Vatrene: FIFA uoči SP-a uvodi pravilo koje mijenja sve
otežan put
Šok za Dalića i Vatrene: FIFA uoči SP-a uvodi pravilo koje mijenja sve
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Kata Dizalica
KAKVA ENERGIJA!
Ova je skupa! Kata Dizalica digla na noge cijeli studio! Jeste li i vi zaplesali?
Supertalent: Sedmu epizodu Supertalenta obilježio niz neočekivanih nastupa!
ZABAVILI!
Sedmu epizodu Supertalenta obilježio niz neočekivanih nastupa!
MasterChef: Renatin i Ivanov uspjeh zasmetao Juricu! "Nemam ništa protiv nikoga, ali..."
BORBA!
Renatin i Ivanov uspjeh zasmetao Juricu! "Nemam ništa protiv nikoga, ali..."
putovanja
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Dvorac Trosky u Češkoj
Djevica i starica
Ruševine ovog dvorca postale su veliki turistički hit među mlađima od 25 godina, a evo i zašto
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
novac
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
CRAFT NAPITAK
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić ih nosi uz kratku bundu
Davorka Dalić na koncertu međimurske popevke u Beču 2025.
Plijenila je poglede
Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani
Zašto birati eriku prije vrijeska?
zanimljivo i korisno
“Načinjena je nepravda prema prirodi“: Evo zašto bismo uvijek trebali birati erike, a ne ovakav vrijesak
sve
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić ih nosi uz kratku bundu
Davorka Dalić na koncertu međimurske popevke u Beču 2025.
Plijenila je poglede
Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani
Poraz Dinama u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera
Odmah ujutro
Poraz u Puli prelomio: Zvonimir Boban sazvao hitan sastanak stožera Dinama
Masterclass: Jela za druženje s prijateljima
PRVI MASTERCLASS

Naša prva kulinarska radionica: Polaznici su naučili nove tehnike i kako napraviti ukusne zalogaje za kućna druženja

Naš prvi masterclass pod nazivom ''Druženje s prijateljima'' je odrađen i naučili smo tri jela koja jedva čekamo pripremiti za svoje prijatelje. Kako nam je bilo i što se točno kuhalo, pogledajte u našem videu. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close