Elon Musk izbacio je na tržište novu vrstu tekile – Tesla Tequila. Suosnivač danas već legendarne tvrtke s električnim automobilima koja nosi ime hrvatskog izumitelja Nikole Tesle iz Smiljana proširio je svoju ponudu i na alkoholna pića.

Sve je započelo kao prvoaprilska šala još 2018. godine kad je južnoafrički milijarder na društvenoj mreži Twitter objavio lažnu informaciju o bankrotu svoje tvrtke te objavio vlastitu fotografiju kao reakciju na tu vijest uz riječi:

Matices Hotel de Barricas - 1 Zanimljivosti Smještaj u bačvi u polju agave u kojem biste se mogli navući na tequilu

Elon se onesvijestio uz automobil Tesla Model 3, okružen bocama Teslaquile s tragovima osušenih suza još uvijek vidljivim na obrazima.

Dio šale vezane za brendirane boce tekile pretvorio se u stvarnost šest mjeseci kasnije kada je Elon Musk patentirao ime Tesla Tequila za svoj novi proizvod koji je napravljen u suradnji s američkim proizvođačem alkoholnih pića Nosotros Tequila.

Riječ je o ekskluzivnoj limitiranoj liniji premium tekile napravljene od 100 posto održivo dobavljene agave koja je 15 mjeseci odležala u francuskim hrastovim bačvama. Karakterizira ju prepoznatljiv okus tekile s natruhama sušenog voća, vanilije, cimeta i papra, pa je idealan za polako ispijanje.

Margarita Hrana i piće Papreni koktel: Margarita koja stiže na stol zajedno sa zaštitarima

Tesla Tequila dolazi u ručno puhanoj staklenoj boci u obliku munje s odgovarajućim stalkom, a prodaje se po cijeni od 250 dolara, odnosno oko 1600 kuna. Točnije, prodavala se po toj cijeni jer se prva serija navodno rasprodala u svega nekoliko sati na američkom tržištu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju