Velika bačva u polju agave nije nešto što se viđa svakoga dana, a još ako se u njoj može i prespavati, takvo iskustvo nitko ne zaboravlja.

Destilerija meksičke „rakije od agave“ ujedno je i butikni hotel u gradu čije i ime sugerira da se sve vrti oko popularnog pića. Santiago de Tequila nalazi se 65 kilometara od Guadalajare, glavnog grada meksičke pokrajine Jalisco.

Osim spavanja u jednoj od desetak udobnih drvenih bačvi, Matices Hotel de Barricas svojim gostima nudi i degustacije, kao i turističke ture tijekom kojih posjetitelji uz pokoju čašicu doznaju kako destilerija svakoga dana proizvodi 15 tisuća litara tog pića.Tko poželi može sam dizajnirati svoju bocu i ponijeti je kući kao suvenir. 

Tequila se u Meksiku pije iz čaša koje su nešto duže i tanje od onih na kakve smo naviknuli, kako bi se oslobodile fine arome pića i potaknulo uživanje u aromi. Karakteristična čaša naziva se caballito, odnosno „konjić“. 

Čokoladni lava kolač Hrana i piće Recept za čokoladni lava kolač koji može napraviti svatko

Što je starija, tequila je istančanijeg, blažeg okusa i stoga se u njoj uživa polako, bez ikakvih dodataka, osim eventualno sangrite, bezalkoholnog napitka koji može sadržavati naranče, krastavce, papaju, mango i začine. Limun i sol možete zaboraviti.  

Restoran u pećini La Taberna del Cofrade jedna je od atrakcija nadomak bačvama za spavanje, a nalazi se četiri i pol metra ispod zemlje. Jedan od specijaliteta kuće su medaljoni u umaku od agave.

Najkreativniji hostel u gradu: Genijalan i povoljan smještaj u centru Budimpešte Lavender Circus - 3 Lavender Circus - 5 Lavender Circus - 6 +4 Lavender Circus - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju