• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Najave

Automat koji može spasiti vikend: Novo mjesto u Zagrebu na kojem možete kupiti vrhunske komade mesa u svako doba dana i noći

Nakon Kvatrića, automat s vrhunskim steakovima stiže i na Jarun, a uskoro mu se možemo nadati i u Rijeci...
Nika Borovac 16.12.2024 14:44 komentari
viber Created with Sketch.
Steakomat - 1
Steakomat - 1 (Foto:Gastro Branimir)

Galerija Txogitxu - 1 3 Txogitxu - 7 3 Txogitxu 3 Steakomat - 2 3

U trendu Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka Turkana - 3 Turkana Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi Zapečena tjestenina s kobasicama Tjedni jelovnik 7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće

Automat s vrhunskim komadima mesa otvara se na zagrebačkoj tržnici Jarun u četvrtak 18.12. od 10 do 12 sati, dan uoči pete godišnjice otvorenja Gastro Branimir delicija u Utrinama, trgovine koja je s vremenom postala omiljeno odredište za ljubitelje sočnog mesa, ali i drugih divota. Zainteresiranim šmekerima u četvrtak će se prezentirati rad gurmanskog automata, a moći će se i kušati neki od specijaliteta.

Prošle su godine otkako smo pisali o vrhunskim baskijskim steakovima Rubia Gallega, koje je Branimir Galović iz Baskije donio u Hrvatsku - o čemu više možete pročitati ovdje, a danas se u Utrinama ( kao i na steakomatu koji neumorno radi na Kvatriću od prošle godine) mogu pronaći vrhunski japanski odresci wagyu, ali i povoljniji argentinski steakovi, koje ćete naći po cijeni od oko 15 eura.

"Sama ideja za steakomat došla je iz jednog jednostavnog razloga - zaista se često događalo da nas ljudi zovu nakon ili pri kraju radnog vremena sa željom da kupe steakove. Ponekad se radilo o ljudima iz drugih gradova koji su čuli za nas preko prijatelja ili društvenih mreža i rekli bi nam da zaista žele probati naše steakove, ali zbog ovog ili onog razloga ne stižu na vrijeme do trgovine. Imam problem s odbijanjem i uvijek bi mi bilo žao kada bih morao nekoga razočarati. Tako se i rodila ideja o steakomatu - automatu koji bi radio 24/7 i gdje bi mogao doći u bilo koje doba dana ili noći, kad završiš svoje obaveze, bez straha da ćeš negdje zakasniti“, priča nam Branimir.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GastroBranimir - Taste The Perfection (@gastrobranimir)

Savršeni uvjeti

"Naravno, automat mora zadovoljiti neke važne uvjete. Prvo i osnovno tu je uvjet temperature koja mora biti između 2°C i 3°C (iako se službeno meso može čuvati do 7°C, puno bolje i duže traje kad se čuva na temperaturi do 2°C). Zatim smo htjeli da automat izgleda dobro - prodajemo skupe proizvode i prodaja u nekoj jeftinoj mašini mogla bi obezvrijediti naše proizvode u očima kupaca podsjećajući ih na jeftini čips ili gazirana pića.

Konačno, tu je i pitanje kontrole nad proizvodima, jer kod prodaje mesa moraš jako dobro paziti na rokove, kao i na temperaturu u aparatu tijekom cijelog dana. Tek nakon skoro dvije godine pretraživanja tržišta self service vending mašina naišli smo na kompaniju za koju smo mislili da bi mogla zadovoljiti naše potrebe. Iznijeli smo svoje želje i nakon nekoliko sastanaka izašli su sa rješenjem koje je bilo i iznad naših očekivanja.

Mašina prati rokove, ima mogućnost da sama prije isteka roka stavi proizvode na popust, temperatura je konstantna između 1°C i 3°C, (još se nije dogodilo, ali ako bi se temperatura popela preko 4°C došla bi nam poruka upozorenja), ugrađen je barcode čitač pa svaki steak prodajemo prema njegovoj realnoj težini“, dodaje Branimir.

Pametna brava

"Da, postoji i još jedna prednost koja nije toliko važna za samu sigurnost proizvoda, ali je definitivno ono što daje cijeloj priči notu ekskluzivnosti, a to je lift koji vrši distribuciju na visini od 90 cm sa vratima koja se sama otvaraju tako da se čovjek koji kupi vrhunski proizvod ne mora saginjati da ga pokupi. Ugradili smo i pametnu bravu pa se u prostor nakon 20 sati može ući samo uz pin ili preko aplikacije. Na taj način htjeli smo našim kupcima pružiti osjećaj sigurnosti kad uđu u prostor. Znaju da nitko ne može za njima ući bez šifre“, otkriva.

Meso se kupuje i nakon ponoći

"Steakomat se pokazao kao pun pogodak od samog početka - i još i danas primamo pohvale od zadovoljnih klijenata kojima smo spasili vikend kako nam često kažu. Iako se prodaje tijekom cijelog dana, svih sedam dana u tjednu, najveća prodaja bilježi se upravo na neradne dane i nakon 19 sati. Nerijetko se dogodi prodaja i nakon ponoći.

Većinu ponude čine steakovi i to imamo od najskupljeg japanskog wagyua do povoljnijih argentinskih steakova. U principu se već za otprilike 15 eura može kupiti kvalitetan steak. Naravno, u ponudi je i neizostavna kobasica txistorra, Txogitxu goveđi burger, baskijske pečene paprike, kobasica chorizo za pečenje, artisan ovčji sir...

Najbolje se prodaju upravo najskuplji wagyu i najjeftinijni argentinski steak pa njih uvijek imamo u ponudi. Ostali steakovi se isto jako dobro prodaju, ali kako imamo vrlo širok izbor različitih katova često mijenjamo postavu. Tako se ovih dana ponovo u steakomatu može kupiti i cijela picanha australskog black angus goveda. Cijene proizvoda jednake su kao i u trgovini“.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sven Grabic (@sven_grabic)

Što se može kupiti u dućanu?

"Kako smo cijelo vrijeme u potrazi za kvalitetnom spizom naša se ponuda stalno pomalo širi... Ono što nemamo na steakomatu, a svakako je vrijedno pozornosti su odlični proizvodi španjolskog proizvođača suhomesnatih proizvoda jamon, chorizo, salchichon i definitivno hit proizvod - Cabasero, odnosno sušena vratina španjolske Pata negre.

U ponudi imamo i širok izbor suhomesnatih proizvoda našeg partnera Kodile iz Murske Sobote, od kojih bih izdvojio izvrsne čvarke, paštete bez konzervansa, ćevape, tlačenicu, originalne kranjske kobasice. Zastupnici smo obiteljske firme Ahumados Domingues iz Madrida, proizvođača najboljeg španjolskog dimljenog lososa koji dolazi iz aquamarine uzgoja iz norveških fjordova (25 km od obale) i ne sadrži teške metale.

Zatim zastupamo i malu kompaniju Don Bocarte te od njih dobavljamo hobotnicu kuhanu u vlastitom soku, savršen proizvod za naše restorane jer nemaju ništa kala (gubitka dijela namirnica), a kvaliteta je cijelo vrijeme konstantna. Od prije desetak dana potpisali smo ugovor o zastupanju sa jednim od najboljih prozvođača riže iz italije - Riso Margherita. Oni proizvode rižu za rižota još od 1904. godine i dan danas rižu proizvode na starinski način - polako i sa pažnjom. Riža se brusi kamenom tako da na zrnu ostane još minimalan sloj opne što prilikom kuhanja rižota daje izuzetnu kremoznost, a zrno ostaje al dente i preko 40 minuta nakon pripreme. Puno toga sam sada nabrojao, a još je toliko toga finoga i ukusnoga u našoj trgovini: španjolski artisan sirevi, španjolska vrhunska vina, Txogitxu sušene goveđe kobasice i goveđi pršut, srpske rakije... Najbolje je doći na lice mjesta pa sve isprobati iz prve ruke“.

Kakvi su planovi za dalje?

"Definitivno planiramo širenje mreže steakomata. Prva na redu je Rijeka. Tamo imamo već dobar broj klijenata, jednom tjedno smo u Rijeci i nekako je prirodno da od tamo krenemo. Što se tiče novih proizvoda mislim da ćemo malo stati jer imamo ionako preveliku ponudu za način na koji volimo raditi. Ali jednostavno mene ponese kada probam nešto fino, a toga nema kod nas… tako da nećemo više uvoziti ništa...valjda...osim možda pačjih prsa koje smo pronašli na jednoj farmi u Mađarskoj 😁“, kaže Branimir, ali ne bi nas čudilo da se u naredno vrijeme u Utrinama nađe još pokoja divota vrijedna uživanja.

Kako izludjeti Talijana jednom rečenicom? Naručite špagete bolonjez... i 5 drugih pogrešaka koje se u Italiji ne opraštaju Bolognese Pasta Trattoria +0 Trattoria

  • #Najave
  • #gdje sjesti
  • #Jarun
  • #gastro branimir
  • #steak
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kuća za odmor Perunika, Novalja, Pag, Airbnb
64 eura na noć
Kuća pored mora na otoku Pagu idealni je izbor za punjenje baterija i dubinski odmor
Vegetarijanska pizzerija u Zagrebu Plantea, Buzin
"Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"
Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili
Slava umjetnosti: Franc Jozef svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Prije 130 godina
Slava umjetnosti: Na današnji dan Franc Jozef je svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Slana pita od gljiva recept
Imamo recept!
Prefina pita s gljivama i pivom idealni je izbor za hladnu jesen, a može se napraviti i bez grama maslaca
Otkrijte tajne zelenog Međimurja: Vikend za pamćenje između Mure i Drave
Na sjever!
Otkrijte tajne zelenog Međimurja: Vikend za pamćenje između Mure i Drave
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Bajka na litici iznad Une: Jedini dvorac u Bosni i Hercegovini
Stari grad Ostrožac
Bajka na litici iznad Une: Jedini dvorac u Bosni i Hercegovini

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Lovci morali prekinuti lov zbog velikog broja poskoka
OTKAZALI LOV
Šok u Dalmaciji! Lovci se zgrozili najezdom opasnih predatora: "Bili su kamuflirani, a jedan je visio..."
U eksploziji kuće poginula tri karabinjera, deseci karabinjera, policajaca i vatrogasaca ranjeni
SEOSKA KUĆA
Užas u susjedstvu! Trojica vojnika poginula, deseci ranjenih u eksploziji: "To je čin apsolutnog ludila"
Porezna uprava kreće u redovni nadzor u području pet djelatnosti
Do kraja godine
Porezna uprava kreće u nadzor: Imaju točno određene mete
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
Lijes Halida Bešlića u grob je spustio njegov sin Dino
pretužan prizor
Halidov lijes u grob je spustio njegov sin Dino, suze nitko nije mogao suzdržati
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
9 šokantnih promjena u tijelu nakon 50. godine koje većina ljudi ignorira
Godine donose izazove za tijelo
9 šokantnih promjena u tijelu nakon 50. godine koje većina ljudi ignorira
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Živa istina
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Ovaj kviz prepoznat će pravog intelektualca u moru neznalica! Provjerite svoje znanje
Pokažite što znate!
Ovaj kviz prepoznat će pravog intelektualca u moru neznalica! Provjerite svoje znanje
Zvono ispred zgrade u Münchenu postalo pravi hit na Balkanu! Pogledajte zašto
Urnebesno
Zvono ispred zgrade u Münchenu postalo pravi hit na Balkanu! Pogledajte zašto
tech
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
provedena velika analiza
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
Netflix priprema iznenađenje za pretplatnike za kraj ove godine
Službena najava
Netflix priprema iznenađenje za pretplatnike za kraj ove godine
Znanstvenici otkrili formulu? Novi serum vraća kosu u manje od dva mjeseca
Zanimljivo istraživanje
Znanstvenici otkrili formulu? Novi serum vraća kosu u manje od dva mjeseca
sport
Veliki kiks Francuza u borbi za Svjetsko prvenstvo: Hrvatski susjedi praktički se oprostili od šansi
neočekivano
Veliki kiks Francuza u borbi za Svjetsko prvenstvo: Hrvatski susjedi praktički se oprostili od šansi
Lorenco Jemini skinuo dres u programu uživo zbog pobjede Albanije protiv Srbije
Ispunjeno obećanje
VIDEO Euforija nakon pobjede Albanije u Leskovcu: Skidanje u programu uživo obišlo Balkan
Dok je Lamine Yamal gledao utakmicu hrvatskih trećeligaša iza njegovih leđa se radio transfer stoljeća!
kakva bomba!
Dok je Lamine Yamal gledao utakmicu hrvatskih trećeligaša, iza njegovih leđa radio se transfer stoljeća!
tv
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
KUMOVI
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
Skrivena sudbina: Svi su dokazi protiv nje - zar je ona stvarno krivac?
SKRIVENA SUDBINA
Svi su dokazi protiv nje - zar je ona stvarno krivac?
putovanja
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Paradoks ili…?
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Street style: Smeđa boja na zagrebačkoj špici
HIT SEZONE
15 Zagrepčanki odobrilo najveći jesenski trend, sviđa li se vama?
Adriana Ćaleta-Car u puloveru kratkih rukava i suknji s naborom
Šik izdanje
Adriana Ćaleta-Car u puloveru koji je nekim ženama nepraktičan i suknji koja će se svidjeti mnogima
Bojana Gregorić Vejzović u fantatsičnoj suknji koja se može nositi u raznim prigodama
SJAJNO IZDANJE
Bojana Gregorić Vejzović: Suknja od sedam eura koja se može nositi u svim prigodama, ima i džepove
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
Veliki kiks Francuza u borbi za Svjetsko prvenstvo: Hrvatski susjedi praktički se oprostili od šansi
neočekivano
Veliki kiks Francuza u borbi za Svjetsko prvenstvo: Hrvatski susjedi praktički se oprostili od šansi
Posljednja večera
Nema reprize

Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova

Gosti su se smjestili odmah iza 20 sati i nakon aperitiva, započela je Posljednja večera, s potpisom poznatog nam chefa Dina Galvagna, zamišljena kao ritual za istinske hedoniste... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close