• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Novi restoran tik do mora: Briljantan koncept "kapetana" Matije Bogdana koji će privući nove goste u Njivice

Stolovi koje od valova odvajaju staklene stijene, terasa na kojoj ih možete i dotaknuti, kao i mol s pozornicom za mini-koncerte, skladna su kulisa za otkrivanje terroira kako ga vidi kapetan te nove priče, executive chef Aminessa Matija Bogdan...
Nika Borovac 27.06.2023 14:44 komentari
viber Created with Sketch.
7 Seas Restaurant & Bar - 7
7 Seas Restaurant & Bar - 7 (Foto:Gordan Svilar)

Galerija Hladni čaj od kamenice 25 Brancin i kupus 25 Sporo pečena otočka janjetina 25 Namelaka od ružmarina 25

U trendu Baerle-Nassau / Baarle-Hertog - 5 Pazite kamo stajete Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom Piletina u umaku od vina coq au vin blanc Čudesno francusko jelo koje slavu duguje žilavom mesu: Recept za meku piletinu u prefinom umaku Novi kviz općeg znanja - 1 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Samo za neustrašive i odvažne

Da more, kad jednom baci svoje čini nastavlja zauvijek držati čovjeka u mreži čuđenja, slavna je rečenica Jacquesa Cousteaua, slavnog francuskog avanturista i filmaša, koja se i dalje pamti. A upravo ta hipnotička privlačnost plavetnila osjeti se već na ulazu u novi restoran 7 Seas Restaurant & Bar u Njivicama na Krku.

Stolovi koje od valova odvajaju staklene stijene, terasa na kojoj ih možete i dotaknuti, kao i mol s pozornicom za mini-koncerte, skladna su kulisa za otkrivanje terroira kako ga vidi kapetan te nove priče, executive chef Aminessa Matija Bogdan. Značenje iza „sedam mora“ prati koncept visoke gastronomije avanturističkim konotacijama, ali se ne odnosi na samu vrstu namirnice, jer inspiracija za osmišljavanje jelovnika ide dalje, do mesnih specijaliteta poput izvrsne janjetine.

7 Seas Restaurant & Bar - 2 7 Seas Restaurant & Bar - 2 (Foto: Gordan Svilar)

Tko je vidio i isprobao tanjure Matije Bogdana zna da se radi o pustolovini preciznih okusa i mirisa koji hrabro, ali uravnoteženo plove osjetilima, stvarajući nove uspomene. Povodom otvorenja restorana, na putovanju visokom gastronomijom chefu Matiji Bogdanu pridružili su se gastronomski vizonari Hrvoje Zirojević i Stiven Vunić, a vinarije Matošević i Gospoja promišljeno su odabrale pratnju jelima iz svojih podruma.

Kako objašnjava Matija Bogdan, Aminessov novi član 7 Seas Restaurant & Bar počinje od nule kako bi se priča mogla s vremenom razvijati, nadograđivati i prerasti u kreativni projekt koji će predstavljati nematerijalnu baštinu Lijepe Naše.

7 Seas Restaurant & Bar - 9 7 Seas Restaurant & Bar - 9 (Foto: Gordan Svilar)

Bogdan je zadužen za sami koncept i vodi à la carte ponudu, kako na Krku, tako i u Korčula Heritage Hotelu. Prije nego što se usidrio u Aminessovim restoranima, Matija je bio desna ruka chefu Brettu Grahamu u londonskom restoranu The Ledbury s dvije Michelinove zvjezdice, a svoje umijeće je pokazao i u zagrebačkom restoranu ManO.

Prvi slijed koji se našao pred gostima novog restorana potpisuje najpoznatiji dalmatinski chef Hrvoje Zirojević, koji vodi restoran Dvor na Firulama. Iza naziva „hladni čaj od kamenica i gina“, u dubokim tanjurima, stiglo je briljantno osvježavajuće jelo u kojem igra tekstura, kao i slatih i kiselih okusa predstavlja sjajnu uvertiru ljetne priče. Capesante i brancin mariniran u soku od naranče, ukiseljena kapulica, pulpa od naranče, crumble od indijskog oraščića, kavijar od limuna i čaj od kamenica bude znatiželju svakim zalogajem.

Ljetna zdjela rajčice Ljetna zdjela rajčice (Foto: Gordan Svilar)

Osvježavajuć, ali moćan, uslijedio je tanjur Matije Bogdana koji evocira esenciju ljeta, mirise i okuse zrelih rajčica koje navlače osmijeh na lice, u kombinaciji sa sjemenkama komorača i ulja od škampa i kozica.

Koliko naizgled jednostavne i često podcijenjene namirnice, poput kupusa, u pravim rukama itekako mogu postati akteri gurmanske priče, pokazao je Stiven Vunić iz restorana Zijavica spojivši na tanjuru mladi kupus s brancinom i klasičnim francuskim beurre blancom, a korak dalje od nježnih nota odvela je sporo pečena otočka janjetina sa “Saint Maure” sirom, krumpirom i suhim začinskim biljem.

O janjećoj potrbušini i francuskom siru koji odležava u pepelu nizali su se komplimenti gostiju, a mnogi od njih smatraju kako je upravo to jelo Matije Bogdana bilo jedno od najboljih. Za kraj je stigla predivno kremasta namelaka od ružmarina s karameliziranim bademom i limetom, koju je predstavio head chef Hrvoje Čerlek.

Sporo pečena otočka janjetina Sporo pečena otočka janjetina (Foto: Gordan Svilar)

Zaigranost tanjura, u kombinaciji s ponudom vina i koktela u novom restoranu koji kulisama od sunca i mora plete lijepu priču, lako bi mogao u Njivice privući nove goste, željne uživanja u trenutku i otkrivanja lokalne gurmanske baštine.

  • #gdje sjesti
  • #njivice
  • #krk
  • #matija bogdan
  • #Hrvoje Zirojević
  • #7 Seas Restaurant & Bar
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Za pola sata
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
3 puta viša od Mount Everesta: Najveća planina u Sunčevom sustavu
Planina Olimp
3 puta viša od Mount Everesta: Najveća planina u Sunčevom sustavu
Jeste li čuli za Hanle? Ovo malo himalajsko selo živi - među zvijezdama
Rezervat tamnog neba
Jeste li čuli za Hanle? Ovo malo himalajsko selo živi - među zvijezdama
Bombon! Čudesni dio Istanbula čije se ulice, zgrade i bazar ne zaboravljaju
Koga vodite?
Bombon! Čudesni dio Istanbula čije se ulice, zgrade i bazar ne zaboravljaju
Sporo pečena junetina sa zapečenim sirom recept
Savršeni nedjeljni ručak
Imamo recept i nije uopće kompliciran: Božanstveno mekana junetina koja se može rezati vilicom
Ovaj proteinski kruh tako je lako napraviti, ne morate ga mijesiti, niti čekati da se digne tijesto
Za oko pola sata
Ovaj proteinski kruh tako je lako napraviti, ne morate ga mijesiti, niti čekati da se digne tijesto
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Nestvarno lijepo mjesto kod Visokog: Vijugave staze, jezerca i polja lavande koja čekaju da ih otkrijete
Nadrealno
Nestvarno lijepo mjesto kod Visokog: Vijugave staze, jezerca i polja lavande koja čekaju da ih otkrijete
Vila Pavlovic: Kuća za odmor usred šume koja mami na grijanje uz kamin i istraživanje planinskih staza
Izlet na Kopaonik
Vila Pavlovic: Kuća za odmor usred šume koja mami na grijanje uz kamin i istraživanje planinskih staza
Novi kviz općeg znanja: Samo za neustrašive i odvažne
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Samo za neustrašive i odvažne
Čudesno francusko jelo koje slavu duguje žilavom mesu: Recept za meku piletinu u prefinom umaku
coq au vin blanc
Čudesno francusko jelo koje slavu duguje žilavom mesu: Recept za meku piletinu u prefinom umaku
Chef Mario Mihelj otkriva kako najlakše napraviti tjesteninu, i to s cijelim jajem
Škola kuhanja
Najukusnija i najpovoljnija: Chef Mario Mihelj otkriva kako najlakše napraviti tjesteninu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
S grobova kradu lampione, aranžmane...
Ništa im nije sveto
Počelo je: Kradu sve što stignu, ali ima rješenja kako to spriječiti
Namagarčili su vas prije deset godina, a sada se priprema novi udar na džepove građana: Imamo savjet za sve stanare
muke po razdjelnicima
Namagarčili su vas prije deset godina, a sada se priprema novi udar na džepove građana: Imamo savjet za sve stanare
Zbog balona iz Bjelorusije zatvorene zračne luke u Litvi
NIJE PRVI PUT
Zbog prijetnje iz Bjelorusije zatvorene zračne luke: "Na radaru su uočeni..."
show
Seve kroz suze priznala što joj je sin rekao: "Mama, ti ne znaš što je..."
dirljiv koncert
Seve kroz suze priznala što joj je sin rekao: "Mama, ti ne znaš što je..."
Nedan Tatarinov otvorio Instagram profil
evo kako je ona reagirala
Bivši suprug Maje Šuput iznenadio potezom nakon razvoda od pjevačice!
Na grobu Dolores Lambaše ispisana je dirljiva rečenica
po želji njezine mame
Na grobu Dolores Lambaše ispisana je poruka koja slama srca: ''Ti si jedina koja...''
zdravlje
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Lupus: Bolest koja napada većinom žene i može se jako zakomplicirati! Evo koji su simptomi
Zahvaća kožu, zglobove, bubrege ...
Lupus: Bolest koja napada većinom žene i može se jako zakomplicirati! Evo koji su simptomi
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
zabava
Ovo se zove čisti horor: Svjetla na površini rijeke nisu krijesnice, istina je puno strašnija
Samo za hrabre!
Ovo se zove čisti horor: Svjetla na površini rijeke nisu krijesnice, istina je puno strašnija
"Sve balkanske mame ikad": Objava postala hit u regiji, reagira li i vaša mama ovako?
LOL
"Sve balkanske mame ikad": Objava postala hit u regiji, reagira li i vaša mama ovako?
Prizor s Črnomerca nasmijao gledatelje: "Sve pametniji auti, sve tupaviji ljudi"
Malo se izgubio
Prizor s Črnomerca nasmijao gledatelje: "Sve pametniji auti, sve tupaviji ljudi"
tech
Fascinantne snimke: Znanstvenici po prvi put u detalje snimili kako zmije otrovnice napadaju svoj plijen
Grizu u trenu
Fascinantno: Prvi put snimljen ugriz otrovnice u visokoj rezoluciji
Nevidljivi stanovnici našeg neba otkrili nov i moćan alat u potrazi za izvanzemaljskim životom
Zanimljivo otkriće
Nevidljivi stanovnici našeg neba otkrili nov i moćan alat u potrazi za izvanzemaljskim životom
Budućnost ratovanja: Ovom lovcu ne treba ni pista ni pilot, a koliko je ubojit tek će pokazati
Vođen umjetnom inteligencijom
Budućnost ratovanja: Ovom lovcu ne treba ni pista ni pilot, a koliko je ubojit tek će pokazati
sport
VIDEO Katastrofa za UFC: Godinu dana se čekalo borbu za teškašku titulu, završila je poništena nakon četiri minute
NIJE MOGLO GORE
VIDEO Katastrofa za UFC: Godinu dana se čekalo borbu za teškašku titulu, završila je poništena nakon četiri minute
Lyon pod istragom zbog igranja Rachida Ghezzala protiv Utrechta u Europskoj ligi
Podnesena žalba
Dinamo bi mogao profitirati od skandala u Lyonu: Poništava se rezultat prvog kola EL-a?
VIDEO Aleksandar Rakić teško nokautiran, Murzakanov mu nanio četvrti poraz u nizu
OPAKO GA UGASIO
VIDEO Aleksandar Rakić teško nokautiran, Murzakanov mu nanio četvrti poraz u nizu
tv
MasterChef: Josipov odgovor na Stjepanovo pitanje u Selmi pobudio nemir: "Ja ne podržavam laž!"
NAPETO!
Josipov odgovor u Selmi pobudio nemir: "Ja ne podržavam laž!"
U dobru i zlu: Prava modna ikona - na televiziji kao i privatno
U DOBRU I ZLU
Prava modna ikona - na televiziji kao i privatno
MasterChef: Josip iskreno izjavio: "Vidi se da je netko već počeo kalkulirati!" Saznajte o kome govori!
ZANIMLJIVO!
Josip iskreno izjavio: "Vidi se da je netko već počeo kalkulirati!" Saznajte o kome govori!
putovanja
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Ustanova straha i očaja: Napuštena bolnica u koju dolaze lovci na legende i mračne lokacije
Šest sati od Zagreba
Ustanova straha i očaja: Napuštena bolnica u koju dolaze lovci na legende i mračne lokacije
Čudesno francusko jelo koje slavu duguje žilavom mesu: Recept za meku piletinu u prefinom umaku
coq au vin blanc
Čudesno francusko jelo koje slavu duguje žilavom mesu: Recept za meku piletinu u prefinom umaku
novac
Ovom tržištu svi analitičari predviđaju rast, a jedna hrvatska kompanija već ga predvodi
Pokrovitelj tokić
Ovom tržištu svi analitičari predviđaju rast, a jedna hrvatska kompanija već ga predvodi
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
Burze se užarile
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
lifestyle
Doris Dragović u bijelim tenisicama na koncertu u Makarskoj
UVIJEK SVOJA
Doris Dragović: Najudobnije tenisice i hlače u "najjesenskijoj" boji za koncert u Makarskoj
Ulična moda Zagreb u čipkastim najlonkama i robusnim čizmama
Privukla poglede
Plavuša iz centra Zagreba: Čipkaste najlonke kojima su robusne čizme fantastičan par
Slastičarna u Osijeku osvaja svojim prelijepim i šarmantnim uređenjem
Osječani je obožavaju
Slastičarnica u Osijeku osvaja svojim prelijepim uređenjem, a kolači izgledaju poput čiste fantazije
sve
Doris Dragović u bijelim tenisicama na koncertu u Makarskoj
UVIJEK SVOJA
Doris Dragović: Najudobnije tenisice i hlače u "najjesenskijoj" boji za koncert u Makarskoj
VIDEO Katastrofa za UFC: Godinu dana se čekalo borbu za teškašku titulu, završila je poništena nakon četiri minute
NIJE MOGLO GORE
VIDEO Katastrofa za UFC: Godinu dana se čekalo borbu za teškašku titulu, završila je poništena nakon četiri minute
Lyon pod istragom zbog igranja Rachida Ghezzala protiv Utrechta u Europskoj ligi
Podnesena žalba
Dinamo bi mogao profitirati od skandala u Lyonu: Poništava se rezultat prvog kola EL-a?
Asuka - 7
Asuka

Japan u centru Zagreba: Uzbudljivo mjesto za istraživanje okusa i mirisa Zemlje Izlazećeg Sunca

U Asuki na Opatovini možete satima otkrivati azijsku kuhinju i pritom ponešto naučiti, kako na japanskom, tako i na gurmanskom... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close