• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Novi restoran tik do mora: Briljantan koncept "kapetana" Matije Bogdana koji će privući nove goste u Njivice

Stolovi koje od valova odvajaju staklene stijene, terasa na kojoj ih možete i dotaknuti, kao i mol s pozornicom za mini-koncerte, skladna su kulisa za otkrivanje terroira kako ga vidi kapetan te nove priče, executive chef Aminessa Matija Bogdan...
Nika Borovac 27.06.2023 14:44 komentari
viber Created with Sketch.
7 Seas Restaurant & Bar - 7
7 Seas Restaurant & Bar - 7 (Foto:Gordan Svilar)

Galerija Hladni čaj od kamenice 25 Brancin i kupus 25 Sporo pečena otočka janjetina 25 Namelaka od ružmarina 25

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Mini Ranch Protulipa - 3 Mini Ranch Protulipa Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem) Čokoladna torta se može napraviti i bez bijelog šećera Idealni za blagdane Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera

Da more, kad jednom baci svoje čini nastavlja zauvijek držati čovjeka u mreži čuđenja, slavna je rečenica Jacquesa Cousteaua, slavnog francuskog avanturista i filmaša, koja se i dalje pamti. A upravo ta hipnotička privlačnost plavetnila osjeti se već na ulazu u novi restoran 7 Seas Restaurant & Bar u Njivicama na Krku.

Stolovi koje od valova odvajaju staklene stijene, terasa na kojoj ih možete i dotaknuti, kao i mol s pozornicom za mini-koncerte, skladna su kulisa za otkrivanje terroira kako ga vidi kapetan te nove priče, executive chef Aminessa Matija Bogdan. Značenje iza „sedam mora“ prati koncept visoke gastronomije avanturističkim konotacijama, ali se ne odnosi na samu vrstu namirnice, jer inspiracija za osmišljavanje jelovnika ide dalje, do mesnih specijaliteta poput izvrsne janjetine.

7 Seas Restaurant & Bar - 2 7 Seas Restaurant & Bar - 2 (Foto: Gordan Svilar)

Tko je vidio i isprobao tanjure Matije Bogdana zna da se radi o pustolovini preciznih okusa i mirisa koji hrabro, ali uravnoteženo plove osjetilima, stvarajući nove uspomene. Povodom otvorenja restorana, na putovanju visokom gastronomijom chefu Matiji Bogdanu pridružili su se gastronomski vizonari Hrvoje Zirojević i Stiven Vunić, a vinarije Matošević i Gospoja promišljeno su odabrale pratnju jelima iz svojih podruma.

Kako objašnjava Matija Bogdan, Aminessov novi član 7 Seas Restaurant & Bar počinje od nule kako bi se priča mogla s vremenom razvijati, nadograđivati i prerasti u kreativni projekt koji će predstavljati nematerijalnu baštinu Lijepe Naše.

7 Seas Restaurant & Bar - 9 7 Seas Restaurant & Bar - 9 (Foto: Gordan Svilar)

Bogdan je zadužen za sami koncept i vodi à la carte ponudu, kako na Krku, tako i u Korčula Heritage Hotelu. Prije nego što se usidrio u Aminessovim restoranima, Matija je bio desna ruka chefu Brettu Grahamu u londonskom restoranu The Ledbury s dvije Michelinove zvjezdice, a svoje umijeće je pokazao i u zagrebačkom restoranu ManO.

Prvi slijed koji se našao pred gostima novog restorana potpisuje najpoznatiji dalmatinski chef Hrvoje Zirojević, koji vodi restoran Dvor na Firulama. Iza naziva „hladni čaj od kamenica i gina“, u dubokim tanjurima, stiglo je briljantno osvježavajuće jelo u kojem igra tekstura, kao i slatih i kiselih okusa predstavlja sjajnu uvertiru ljetne priče. Capesante i brancin mariniran u soku od naranče, ukiseljena kapulica, pulpa od naranče, crumble od indijskog oraščića, kavijar od limuna i čaj od kamenica bude znatiželju svakim zalogajem.

Ljetna zdjela rajčice Ljetna zdjela rajčice (Foto: Gordan Svilar)

Osvježavajuć, ali moćan, uslijedio je tanjur Matije Bogdana koji evocira esenciju ljeta, mirise i okuse zrelih rajčica koje navlače osmijeh na lice, u kombinaciji sa sjemenkama komorača i ulja od škampa i kozica.

Koliko naizgled jednostavne i često podcijenjene namirnice, poput kupusa, u pravim rukama itekako mogu postati akteri gurmanske priče, pokazao je Stiven Vunić iz restorana Zijavica spojivši na tanjuru mladi kupus s brancinom i klasičnim francuskim beurre blancom, a korak dalje od nježnih nota odvela je sporo pečena otočka janjetina sa “Saint Maure” sirom, krumpirom i suhim začinskim biljem.

O janjećoj potrbušini i francuskom siru koji odležava u pepelu nizali su se komplimenti gostiju, a mnogi od njih smatraju kako je upravo to jelo Matije Bogdana bilo jedno od najboljih. Za kraj je stigla predivno kremasta namelaka od ružmarina s karameliziranim bademom i limetom, koju je predstavio head chef Hrvoje Čerlek.

Sporo pečena otočka janjetina Sporo pečena otočka janjetina (Foto: Gordan Svilar)

Zaigranost tanjura, u kombinaciji s ponudom vina i koktela u novom restoranu koji kulisama od sunca i mora plete lijepu priču, lako bi mogao u Njivice privući nove goste, željne uživanja u trenutku i otkrivanja lokalne gurmanske baštine.

  • #gdje sjesti
  • #njivice
  • #krk
  • #matija bogdan
  • #Hrvoje Zirojević
  • #7 Seas Restaurant & Bar
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Dođite i sudjelujte u raspravi: Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
Zagrebačkim pothodnicima
Dođite i sudjelujte! Sami odlučite kako će izgledati vaš kvart
5 trendova koji će obilježiti 2026.: Način na koji putujemo sasvim će se promijeniti
Novo vrijeme
5 trendova koji će obilježiti 2026.: Način na koji putujemo sasvim će se promijeniti
Zimski odmor u termama uz Crno jaje: Tri ideje za reset tijela i uma ove sezone
Snaga vode
Zimski odmor u termama uz povoljne ponude: Tri ideje za reset tijela i uma ove sezone
Siniša Golub u Putničkoj klasi: Aljaska – posljednja granica
Putopisno predavanje
Siniša Golub u Putničkoj klasi: Aljaska – posljednja granica
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Puno okusa
Pikantno povrće s kobasicama: Recept koji grije i diže iz mrtvih
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač zbog kojeg su se Talijani spremni posvađati
Topi se u ustima
Jedina konkurencija panettoneu: Recept za kolač zbog kojeg su se Talijani spremni posvađati
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"
Sami hvalospjevi
Stranci o Hrvatskoj u prosincu: "Odmakni se, Beču, Zagreb ima najbolji božićni sajam u Europi"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pitamo vas treba li molitelje maknuti s trgova?
Što mislite?
ANKETA Treba li molitelje maknuti s trgova?
Trovanje ugljičnim monoksidom u okolici Našica
OPASNA SITUACIJA
Užas na istoku Hrvatske: Majka uključila dva uređaja istovremeno, djeca završila u bolnici!
Metković: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
jedan teško ozlijeđen
Brutalno nasilje kod škole: Maloljetnik na travi, kokainu i speedu tukao vršnjake
show
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Severina je objavila provokativne fotografije iz muškog WC-a
"Je l' zadrhatala ruka snimatelju?"
"Za ekipu slabijeg srca - oprez!" Gomila reakcija na Severinine fotke iz muškog toaleta
Kako danas izgleda Katarina Witt?
legendarna katarina witt
Kako danas izgleda "Vatra na ledu"? Napunila je 60, a nekad su se divili njezinoj ljepoti
zdravlje
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
Tijelo ostaje bez ključnog minerala!
Nedostatak kalija (hipokalijemija): Evo kako ga prepoznati prije nego što postane opasno
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
zabava
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
Izgleda li vam poznato?
"Balkanci su ispred svog vremena": Svi smo radili ove stvari prije nego što su bile popularne
tech
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Provedena na 30 milijuna ljudi
Umire li se više od cjepiva protiv korone? Objavljeni rezultati velike studije
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
sport
Nabavio novi dres Vatrenih: Gostujuća garnitura već na meti kritika
Ha, podijeljene reakcije
Nabavili obje garniture novog dresa Hrvatske za SP: Reakcije su podijeljene, dosta kritika za plavu verziju
Lorenzo Lepore na platformi X objavio je informaciju kako je Hajduk zainteresiran za Nikitu Solomonovsa
Mlad i perspektivan
Hajduk dovodi novog napadača? Prošao je testiranja, lomi se oko odštete
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok! Jedva ostao živ, ostao bez nogometa, a danas živi na rubu egzistencije
Izbornik poslao apel
U Varaždin stigao s Dalićem, a onda šok: Jedva ostao živ, danas spaja kraj s krajem
tv
Kumovi: Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
KUMOVI
Neočekivani gost prekinuo je županovu izjavu pred medijima
MasterChef: Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
NAPETO!
Pogled koji ledi krv u žilama – crvena zona MasterChefa manje je strašna!
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Postoji šansa da mu ponovno pomogne – što bi mogao tražiti zauzvrat?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Recept za kolač djedov brk
Obožavamo ih!
Znate li koji je ovo kolač? Imamo provjereni recept, zapravo je vrlo jednostavna priprema
Štikle koje čine razliku: Ana Maslać Plenković pogodila je modni jackpot
Odlične štikle!
Koliko su samo lijepe! Ana Maslać Plenković u štiklama koje imaju sve
sve
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Ovo izdanje Ane Maslać Plenković nadmašilo je i stil krlajice Letizije i vojvotkinje Catherine
poput princeze
Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak
Gdje je danas Marko Bošnjak?
više nije u zagrebu
Marko Bošnjak nakon mjeseci šutnje otkrio gdje trenutačno živi i što radi
Harry’s Piccolo u Spinnakeru
Harry's Piccolo

Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča

Vrsni trio je uistinu usrećio goste koji su imali priliku prisustvovati gurmanskoj premijeri. Jela koja bude zanimanje kao da usporavaju vrijeme, zaustavljaju nas u trenutku i potiču na igru otkrivanja tekstura, mirisa i okusa... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
close