Volite li izazove zbog kojih prštite od adrenalina i svako malo pokušavate pronaći nešto novo, na jednom od svojih putovanja, i to onom u estonsku prijestolnicu Tallinn, možete iskusiti neobičnu aktivnost hodanja po rubu televizijskog tornja.

Samo za one koji se ne boje visine

I dok će neki u čudu promatrati i misliti što sa zainteresiranima nije u redu, najhrabriji se mogu popeti na toranj visok 175 metara i na njemu kružiti 30-ak minuta hodajući po samom rubu. Riječ je o 22. katu televizijskog tornja u Tallinnu, na kojem odjednom može hodati četvero ljudi. Nađete li se u Tallinnu s društvom, na ovo nagovarajte samo najhrabrije. Onima koji se boje visine to neće ni u ludilu htjeti isprobati, no isto tako mogu se na taj način pokušati oduprijeti strahu.

Sigurnost na prvom mjestu

Naravno, posjetitelji su zaštićeni sigurnosnim pojasom, pa hodati možete po samom rubu tornja. Osim toga, postoje osnovni uvjeti koje svaki posjetitelj mora ispunjavati i Pravilnik koji mora pročitati prije nego što to rezervira. Npr. bitno je imati između 34 i 140 kg, biti stariji od 13 godina i imati suglasnost i pratnju roditelja u starosti od 13 do 17 godina te biti u dobrom fizičkom i psihičkom stanju.

Uspomena na uzbuđenje

Kako biste sa sobom ponijeli uspomenu na ovo iskustvo, na e-mail ćete dobiti besplatne fotografije koje su snimljene kada ste vi bili zaokupljeni visinom i pogledom na Tallinn.

Što još trebate znati?

Jednokratna karta stajat će vas 25 eura, a paket s popustima za 4 osobe stajat će vas 75 eura. Na svom putu do Televizijskog tornja možete posjetiti još neke od estonskih atrakcija, a na službenoj web-stranici tornja možete pronaći koje su to i gdje se nalaze. Osim 22. kata, posjetiti možete i primjerice 21., gdje su podovi stakleni, pa imate osjećaj da lebdite u zraku na 170 metara. Nakon što ogladnite od uzbuđenja i adrenalina, svratite u restoran s vjerojatno najboljim pogledom u gradu. Gdje se nalazi i kako doći do Televizijskog tornja, pronađite ovdje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju