Bum energetski učinkovitijih montažnih kuća nastavlja se zbog inovativnih tehnologija koje omogućuju pregršt ponuda koje objedinjuje i energetsku učinkovitost i ekološku održivost, pa se tako proizvode i kuće koje možemo "spakirati" i preseliti ih sa sobom gdje god da idemo.

Green Magic Homes jedna je od firmi koja nudi ekološke kuće koje je samo potrebno postaviti. One dolaze u "hobitskom" izdanju, pa na okvir za kuću dolazi sloj zemlje koja služi kao izolator.

Za svoj proizvod u firmi kažu da pruža revolucionarni novi način življenja u potpunom skladu s prirodom, u sklopu kojega smanjujete svoj ugljični otisak, a usto godišnje štedite i do 80 posto na troškovima grijanja i hlađenja.

Dizajnirati ih možete i sami Dizajnirati ih možete i sami (Foto: Green Magic Homes)

Prednosti ovih kuća je visoka energetska učinkovitost, ekološka proizvodnja, lako i brzo sastavljanje, svjež zrak i puno prirodnog svjetla unutra, smanjuje troškove grijanja, hlađenja i održavanja, vodootporne su, imaju zelene krovove i zidove, smanjuju ugljični otisak, napravljene su od materijala otpornih na hrđanje, bezbrojne mogućnosti dizajna...

Green Magic Homes objašnjavaju svoj proces gradnje u svega 12 tjedana. U prvom tjednu kupac bira željeni dizajn među postojećima ili sudjeluje u dizajniranju vlastite kuće. Drugi tjedan: osiguravanje dozvola za građenje (ok, ovaj dio bi kod nas mogao potrajati malo duže). Treći tjedan: Slažu se temelj i tehničke instalacije.

"Hobitske" kuće imaju puno prirodnog svjetla (Foto: Green Magic Homes)

U četvrtom tjednu kopaju se kanali za odvod. Slijedi sastavljanje okvira koje traje 1 do 5 dana, ovisno o veličini. U šestom tjednu ugrađuju se prozori, vrata i unutarnje pregrade.

Slijede električne instalacije i klima, pa u osmom tjednu osiguravanje vodootpornosti. Potom se radi termalna izolacija, a u desetom tjednu postavlja pokrivač od zemlje i postavljanje vrta. U 11. tjednu rade se završni unutarnji radovi, a posljednji tjedan možete useliti u svoj novi dom!
 

Green Magic Homes je firma iz Amerike s uredima u Dubaiju i Španjolskoj, pa svoje kuće slažu po čitavom svijetu. Uvijek su u potrazi za novim predstavnicima po raznim zemljama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju