Ako te oduvijek sanjali o vlastitoj vikendici na moru, u planinama ili na nekom mjestu ili pak o vlastitoj kući, ali onoj koju bi mogli preseliti sa sobom, kamo god da putujete, jedna talijanska firma našla je rješenje.

M.A.D.I. je talijanska firma koja proizvodi prenosive kuće. Mogu se instalirati bilo gdje na čvrstom terenu i to svega u 6, 7 sati s 3 radnika, a temelji nisu potrebni. Okvir kuće se "odmota", dodaju se zidovi, napravljeni od materijala otpornog na potrese, i to je to.

U M.A.D.I.-u kažu kako se kuće mogu koristiti za život, ali i za privremene aktivnosti, poput prostora za boravak na odmoru ili se od njih mogu napraviti privremena sela za smješaj prilikom raznih događanja ili pak u vrijeme nepogoda, kada je potrebno hitno preseljenje stanovništva u privremene domove. M.A.D.I. prenosive kuće M.A.D.I. prenosive kuće (Foto: M.A.D.I.)

A kada ste završili s korištenjem, samo ju ponovno "složite" i pospremite u skladište do iduće potrebe. Zemlja ispod nje neće biti oštećena te je tako ova kuća i ekološka. Spada u energetski razred B, no s nadoplatom može biti i A i A++. Na nju se mogu postaviti i solarni paneli pa postaju energetski neovisne.

Dolaze u više modela. Najmanji je Tiny, od svega 27 kvadrata. Dvostruki modul ima 56, a luksuzni 46. Trostruki modul s 84 kvadrata namjenjen je obiteljima, a Cottage trostruki modul ima 70 kvadratnih metara.

Osnovni model uključuje kupaonu sa sanitarnim čvorom koji ima priključak za vodu, umivaonik, bide i tuš. Ima i sve potrebno za postavljanje kuhinje, tehničke instalacije u cijelom prostoru te jedne stube.

M.A.D.I. prenosive kuće M.A.D.I. prenosive kuće (Foto: M.A.D.I.)

Osnovni model košta 28 tisuća eura, ovaj od 56 kvadrata je 46, a najveći 62 tisuće eura. Instalacija je besplatna u krugu od 200 kilometara od firme, a za ostale se plaća.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju