Bijeli grozd nagrada je za najbolji vinski podrum s turističkog aspekta, a utemeljila ju je 2012. godine udruga za kulturu stola G.E.T., koja se bavi promicanjem eno-gastronomije i razvojem eno-gastro turizma.

Prodaja na vlastitom pragu postala je prioritet vinara, vinski podrumi postali su sastavni dio turističke ponude i veliki čimbenik turizma uopće. Stoga je misija ovog projekta istaknuti one koji se najviše trude, pohvaliti njihov rad i uspjeh, dati im poticaj za nastavak, a svima ostalima dati poticaj za dodatni trud i razvoj kvalitete sveukupne ponude. To se ne odnosi samo na vinarije, nego na sve one koji svojim djelovanjem na bilo koji način utječu na razvoj i promicanje eno-gastro turizma i kulture stola.

Peta po redu dodjela Bijelog grozda održana je u sklopu 11. Zagreb VINOcom festivala, a odabrani su najbolji vinski podrumi s turističkog aspekta i to posebno za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu te Srbiju.

Sada je vrijeme da svi zajedno odaberemo najbolji vinski podrum s turističkog aspekta u regiji. S popisa najboljih vinarija po izboru za 2016. godinu izdvojili smo nekoliko najboljih iz svake uključene države i stavljamo pred širu publiku mogućnost da odabere najbolju vinariju u regiji za sezonu 2016/2017.

Na popisu za područje Hrvatske su vinarije Kozlović, Momjan; Iločki podrumi, Ilok; Kabola, Momjan. Glasovati možete do kraja veljače ovdje.

Bijeli grozd Regional Trophy nagrada za sezonu 2016/2017 dodijelit će se na G.E.T. Konferenciji o eno-gastro turizmu, koja će se održati u Iloku krajem ožujka.

Opći ciljevi projekta Bijeli grozd su prezentacija i poboljšanje turističke usluge u eno-gastro turizmu. Dodjela diploma vinarijama u Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Srbiji korak je prema širenju Bijelog grozda u te države, čime se ciljevi projekta počinju odnositi na podizanje svijesti o važnosti eno-gastro turizma u cijeloj regiji, a ne isključivo i izdvojeno u Hrvatskoj.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju