U najstarijem slovenskom gradu Ptuju događa se svašta, pa je i turistički privlačan. Tu se najviše ističu Terme Ptuj, u koje mnogi dolaze prikupiti i obnoviti snagu za užurbanu svakodnevicu. U sklopu Termi nudi se i smještaj, a možete birati između hotelskog, smještaja u bungalovima, kampa mobilnih kućica ili glampinga u vinskim bačvama.

Terme Ptuj ponose se svojom wellness-ponudom, što je uvijek odlično imati u blizini kada ste na godišnjem. Jednom kada se opustite i krenete na put, osjetit ćete da vam treba masaža, jacuzzi ili sauna. Osim toga, Terme Ptuj nude još mnogo dodatnih tretmana, a o tome možete odlučiti putem. U svakom slučaju, nemojte zaobići kupanje u jednoj od najljepših slovenskih termi.

Vinske priče Ptuja
Kulturu vina u Ptuj su donijeli još Rimljani, a zadržala se do danas. Kada ste u Ptuju, obvezno posjetite Ptujsku klet, najstariji vinski podrum u Sloveniji, prepun zanimljivih priča. Nalazi se ispod gradskih ulica i u njemu se, već predviđate, nalazi najstarija boca vina iz 1917. godine. Klet možete obići s vodičem, pogledati audiovizualnu predstavu „Dok se kaplja zaiskri“, degustirati i rashladiti se podrumskim temperaturama.

Vinski glamping - 2 Vinski glamping - 2 (Foto: PR)

Kuća u vinskoj bačvi
U Ptuju je sve u znaku vina. Tako bogatoj vinskoj tradiciji svjedoči i smještaj koji se nudi, popularno Glamping Vinsko selo gdje vas vaši kreveti čekaju u bačvama. Riječ je o pravim drvenim vinskim bačvama koje nude smještaj za dvije osobe, a raspoređene su oko zajedničkog ognjišta, pa je na taj način selo prikladno za obitelji, društva, team buildinge i parove.

Što je sve uključeno u cijenu?
Za 32 eura po osobi na noć dobit ćete doručak (uzmete li polupansion i večeru) u restoranu Zila, mogućnost ulaska u bazene i saune Termalnog parka dvaput na dan, posteljinu, ručnike, pristup bežičnom internetu.

> U rukama bogova: Most na kojem se čini kao da će vas progutati prašuma

Kako doći?
Glamping Vinsko selo nalazi se na adresi Pot v toplice 9, 2251, Ptuj. Od Zagreba do Ptuja možete stići za manje od sat i pol autom, a busom za manje od 2 i pol sata.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju